• Informacje na temat:

    jak doprawić mięso na gołąbki

Przepisy na temat: jak doprawić mięso na gołąbki
  • Tolma - gołąbki z liści winogron z mięsnym farszem

    ...jednie przemyć). Na każdym liściu połóż kulkę farszu. Następnie zwiń w kopertę jak tradycyjne gołąbki. Tak przygotowane ułóż w garnku, zalej wodą i gotuj przez 30 minut. W międzyczasie lekko ubij jogurt, dodaj czosnek i dokładnie wymieszaj. Gdy gołąbki będą gotowe polej sosem i podaj razem z czerwonym Marani Saperavi.

  • Równie smaczne jak te robione tradycyjnie.

  • Wakacyjny obiad jak u babci

    Gołąbki z mięsem drobiowym i kaszą pęczak Sposób przygotowania 1. Z kapusty delikatnie zdejmij osiem nieuszkodzonych liści, starając się ich nie porwać. W garnku zagotuj wodę, włóż liście(...) zgodnie z instrukcją na opakowaniu.  3. Mięso przełóż do miski, dodaj posiekaną cebulę, jajko i kaszę. Dopraw solą, pieprzem i majerankiem. Dokładnie wymieszaj.  4. Na każdym liściu umieść po...

  • Gołąbki :)

  • Wielkanocne roladki schabowe z serem żółtym i wiosennym sosem

    Takie połączenie sprawi, że mięso będzie bardziej wyraziste w smaku!

  • Przepis na tradycyjne gołąbki z mięsem ,warzywami i ryżem . Wbrew pozorom nie są aż tak pracochłonne. Łatwe do przygotowania i bardzo smaczne.

  • Oryginalne przekąski na sylwestrową domówkę

    ..., sokiem z cytryny, solą oraz pieprzem. Na końcu dodaj posiekaną kolendrę. Jak bakłażany przestygną na każdym plastrze rozsmaruj cienką warstwę pasty i zawiń w rulonik. Udekoruj pestkami granatu i/lub kolendrą. Podaj schłodzone wraz z gruzińskim Marani Mukuzani. Tolma - gołąbki z liści winogron z mięsnym farszem Sposób przygotowania Cebulę obierz i pokrój na drobne kawałki. Następnie...

  • Robiła je moja babcia, mama i ja teraz. Na pewno kiedyś i córka z synową będą robiły. Robię rzadko, ale jak już to bardzo dużo. Zbliża się Wszystkich Świętych, to jak co roku, będę je robić. Polecam przepis.

  • Kuchnia na plebanii: Tak jadają księża

    ...od wielkości. Co jakiś czas polewać tworzącym się sosem. W końcowej fazie pieczenia, chwilę przed podaniem, podlać czerwonym winem. A te gołąbki? - Najlepsze są z nadzieniem z wątróbek(...) tajemnice, zwłaszcza kiedy na plebanii zdarzają się nagłe, kulinarne wpadki; Jak trzeba "zamaskować“ mięso, by goście proboszcza Y. uznali wołowinę za upolowaną sarnę? Ile dokładek mógł zjeść biskup...

  • Gołąbki to bardzo smaczna potrawa na każdą okazję. Wymagają trochę pracy, ale są proste i łatwe w wykonaniu.

Artykuły na temat: jak doprawić mięso na gołąbki
  • Bakłażany jak gołąbki

    ...sparzyć, zdjąć skórkę, pokroić (2 zostawić), dodać do garnka na 2 minuty przed końcem duszenia. Doprawić. Mięso pokroić w niedużą kostkę, zrumienić na 2 łyżkach oleju, doprawić. Połówki bakłażana napełnić ryżem z warzywami, na tym położyć mięso, pokrojone w plasterki 2 pomidory. Piec 60 minut w temp. 180°C w wysmarowanym olejem naczyniu żaroodpornym. Na 20 minut przed końcem przykryć folią...

  • Kiedy ostatnio robiliście gołąbki? To wyjątkowo smaczne danie uchodzi za bardzo pracochłonne. Warto jednak nieco się wysilić, aby rozkoszować się tym wyjątkowym smakiem. Fot. 123RF/Picsel Któż z nas nie pamięta smaku gołąbków przygotowywanych przez mamę lub babcię? Ciasno zwijane paczuszki z aromatycznym farszem w wielu domach stanowiły jeden z częściej serwowanych posiłków. Szczególnie dobrze smakują o tej porze roku, kiedy w najlepsze trwa sezon na kapustę. Kapusta na wszelkie...

  • Mięsiste pomidory faszerowane jak gołąbki

    Lato to najlepszy czas dla pomidorów, teraz są dojrzałe i soczyste. Możesz je podawać faszerowane jak gołąbki, poniżej znajdziesz przepis.

  • Walentynkowa kolacja może stanowić prawdziwe wyzwanie, zwłaszcza gdy decydujemy się przygotować ją samodzielnie. Musi być smacznie, efektownie i skutecznie. O skuteczność dań i miłosnych napojów ludzkość martwiła się od wieków. Fot. 123RF/Picsel Wśród legendarnych afrodyzjaków znajdziemy tak wyszukane środki, jak sproszkowane rogi nosorożca, poroża jelenia, jądra byków, czy kogucie grzebienie. Dziś takie dodatki do dań skuteczne byłyby jedynie w odstraszaniu potencjalnej miłości życia. Czym...

  • Gołąbki – prosty przepis na zero waste

    Nie lubisz, gdy coś się marnuje? Uważasz, że wszystkiemu należy dać drugą szansę? Chcesz by Twoja kuchnia tętniła w rytm zrównoważonego życia? Na wiele pytań mamy jedną odpowiedź: zrób gołąbki i obierz kurs na zero waste!

  • Kiedy ostatnio robiliście gołąbki? To wyjątkowo smaczne danie uchodzi za bardzo pracochłonne. Warto jednak nieco się wysilić, aby móc rozkoszować się tym wyjątkowym smakiem. Fot. 123RF/Picsel Któż z nas nie pamięta smaku gołąbków przygotowywanych przez mamę lub babcię? Ciasno zwijane paczuszki z aromatycznym farszem w wielu domach stanowiły jeden z częściej serwowanych posiłków. Szczególnie dobrze smakują o tej porze roku, kiedy w najlepsze trwa sezon na kapustę. Kapusta na wszelkie...

  • Księga smaków: Kasza jaglana

    .... Mieloną wołowinę podsmaż na patelni. Gdy kasza będzie miękka, dodaj mięso, kukurydzę i fasolę. Wyśmienite gołąbki Z kapusty wytnij głąb, sparz, zdejmij liście. Kaszę ugotuj, ale nie rozgotuj. Cebulę posiekaj i zeszklij. Buraka pokrój w kostkę. Kaszę, buraczki i cebulę wymieszaj, dopraw solą i pieprzem. Rób gołąbki jak zwykle. Jak gotować kaszę jaglaną? Odmierz odpowiednią ilość kaszy i zalej...

  • Masz zaplanowany ważny obiad z mięsem w roli głównej i nie wiesz, jak się do tego zabrać? Zacznij od przygotowania się do zakupów. Dzięki temu zdobędziesz najlepszy kawałek i ugotujesz z niego danie, które goście będą długo wspominać. Poszukaj dobrego dostawcy mięsa i nawiąż z nim dobry kontakt. Zaglądaj często, zamawiaj nietypowe rzeczy, a na pewno cię zapamięta. Nie bój się zadawać pytań, bądź dociekliwy. Jeśli chcesz wiedzieć skąd pochodzi mięso albo jakimi rodzajami sklep dysponuje, po...

  • Primavika – dwadzieścia lat pasji

    .... Ogólnie Polacy bardzo lubią pomidorowe smaki, a ja lubię je podwójnie. Sprzedajemy też coraz więcej dań obiadowych, ostatnio wprowadziliśmy do oferty gołąbki wegetariańskie z kaszą jaglaną. Jak mi(...) roku powstawała PRIMAVIKA, pewnie trudno było sobie nawet wyobrazić, jak popularne mogą być w Polsce produkty eko i vege. Dziś PRIMAVIKA jest jednym z liderów rynku prozdrowotnej żywności. Jakie były...

  • Mięso mielone jest częstym składnikiem naszych dań, ponieważ można wyczarować z niego niesamowite potrawy. Ich smak zależy od jakości mięsa, a w tym przypadku producenci nie zawsze postępują uczciwie. Fot. 123RF/Picsel Dla wielu kucharzy, mięso mielone jest sprawdzonym "planem awaryjnym", po który sięga się zawsze, gdy brakuje pomysłu na obiad. Jednak, aby przygotowana przez nas potrawa była smaczna, potrzebujemy dobrej jakości składników. Tymczasem okazuje się, że kupienie mięsa mielonego,...