• Informacje na temat:

    jak dlugo smazyc sz szpinak

Przepisy na temat: jak dlugo smazyc sz szpinak
  • Sałatki ze szpinakiem

    W szpinaku drzemie wielka moc. Wzmacnia odporność, oczyszcza organizm, chroni przed starzeniem się. Odpowiednio przyrządzony smakuje wybornie!

  • Jak gotować dla smyka?

    ...​Przyrządzanie zdrowych posiłków dla dzieci to nie lada sztuka. Nasz ekspert podpowiada, jak je przygotowywać, by nie traciły wartościowych składników.

  • Włochaty ziemniak na polskim stole

    ...jak w bulwach, kryształki kwasu szczawiowego, koniecznie trzeba poddać je obróbce termicznej. Mogą być przygotowane podobnie jak szpinak. Liście zalewamy wodą tak, by wszystkie były przykryte i powoli(...) mogą być zjadane na surowo. W tradycyjnej kuchni azjatyckiej używa się ich zarówno gotowanych, jak i pieczonych czy smażonych. Mogą osiągać wagę nawet sześciu kilogramów, choć powszechnie dostępne...

  • Gotowanie to moja wielka pasja

    ..., i z małżami, dla fanów ekstrawagancji. Są też potrawy, które darzę specjalnym sentymentem, np. zapiekane ziemniaki ze szpinakiem i boczkiem, które przygotowałam na swoją pierwszą randkę. - Lubię(...) specjalność to kuchnia „jak u mamy” Aneta Matusik (31 l.) z Popielarni talent kulinarny odziedziczyła w genach. Choć gotowaniem zajęła się dopiero po ślubie, dziś wygrywa w konkursach, a jej specjalność to...

  • Wigilia dla brzdąca

    Gdy zabłyśnie pierwsza gwiazdka i zapalą się lampki na choince, smyk powinien zasiąść do stołu razem z całą rodziną. Podpowiadamy, jakich przysmaków może spróbować, by jego brzuszek nie protestował.

  • Gotowanie bez wpadek

    Czasem drobiazg decyduje o tym, czy posiłek będzie wartościowy, czy wręcz przeciwnie. Jak sprawić, by dostarczył smykowi mnóstwa cennych składników i na pewno nie zaszkodził? Poznaj kilka zasad(...), kalafior, marchew - przez 6 miesięcy, ryby - przez 6-8 miesięcy, a fasolkę, groszek, szpinak i natkę pietruszki - do roku. Zamrażaj tylko to, co potem ugotujesz, upieczesz lub usmażysz. Czy sok...

  • Idealne pierwsze obiadki

    Na początek niemowlę potrzebuje gładkiej zupki. Jednak później powinno dostawać dania, dzięki którym nauczy się gryźć. Sprawdź, jakie.

  • Nowalijki na ciepło

    ...przyrządzić: Duszoną botwinę z cebulką i dodatkiem sera pleśniowego podawaj jako sos do makaronu. Z obgotowanej botwiny, jaja i jogurtu zrób sałatkę. Botwinę możesz też smażyć na maśle podobnie jak szpinak. Kalarepa Robimy z niej głównie surówki lub jemy jako przekąskę. A na ciepło? • Co z niej przyrządzić: Możesz ją zapiekać z ulubionym farszem (podobnie jak ogórki) lub pod beszamelem. Kalarepa...

  • Kuchnia pachnąca słońcem, morzem i oliwą

    ...z przezroczystego ciasta filo, wypełnione szpinakiem, pachnącym czosnkiem (spanakopites). Chrupiące niczym frytki zgrabne krążki kalmarów, usmażonych na oliwie w lekkim jak puch cieście. Albo grillowane(...) tam dania są zgodne z oryginałem, warto wiedzieć trochę więcej o tradycyjnej kuchni greckiej. Wielki start Mezedes czyli małe przekąski są równie charakterystyczne jak utwory Homera czy rzeźby...

Artykuły na temat: jak dlugo smazyc sz szpinak
  • Jak przyrządzić szpinak

    Jak doprawić szpinak by nie był mdły? Jak go przyrządzić i przechować. Na te pytania odpowiada Hanna Szymkiewicz - doświadczona mistrzyni kulinarna.

  • Od dzieciństwa słyszymy, że znienawidzona wątróbka i szpinak są zdrowe i trzeba je jeść. Okazuje się, że, i owszem, są one korzystne dla zdrowia, ale z innych powodów, dla których były zalecane od lat. Czy szpinak i wątróbka są lekiem na raka? / fot. 123RF.COM Szpinak, zjadany ze smakiem przez znanego z kreskówek Popeye'a, okazuje się nie tylko źródłem żelaza, ale też bronią w walce z rakiem płuc. Również wątróbka jest dla nas cenna nie tylko ze względu na zawarte w niej żelazo. Potwierdzają...

  • Jak polubić zdrowe jedzenie?

    ...tygodniach poddają się, bo zdrowe jedzenie jest czymś, co, jak twierdzą, nie przechodzi im przez gardło. Czy jest jakiś sposób na to, byśmy zdali sobie sprawę, że gotowana marchewka czy szpinak może cieszyć...

  • Uwielbiasz smażone dania, ale martwisz się, że są zbyt tłuste i niezdrowe? Nie musisz z nich rezygnować, tylko przygotowuj je tak, by nie traciły cennych wartości odżywczych. Doświadczeni kucharze namawiają wszystkich entuzjastów gotowania, by podczas codziennego przygotowywania posiłków korzystali z kilku sprawdzonych trików, dzięki którym ograniczysz wytwarzanie się szkodliwych dla ludzkiego organizmu związków chemicznych oraz sprawisz, że gotowane przez ciebie potrawy zachowają maksimum...

  • Nadciśnienie tętnicze

    ...zawierające potas, jak pomidory, ziemniaki, szpinak, banany, nie jedz czerwonego mięsa, wybieraj drób (gotowany, nie smażony!), ryby morskie, nie stroń od kasz i brązowego ryżu, na deser jedz sałatki owocowe(...) się na dwie grupy: samoistne - pierwotne  nadciśnienie nie spowodowane przez jedną konkretną przyczynę; jest wynikiem wielu czynników, jak wiek, tryb  życia, dieta, obciążenie genetyczne...

  • Uwielbiasz smażone dania, ale martwisz się, że są zbyt tłuste i niezdrowe? Nie musisz z nich rezygnować, tylko przygotowuj je tak, by nie traciły cennych wartości odżywczych. Fot. 123RF/Picsel Doświadczeni kucharze namawiają wszystkich entuzjastów gotowania, by podczas codziennego przygotowywania posiłków korzystali z kilku sprawdzonych trików, dzięki którym ograniczysz wytwarzanie się szkodliwych dla ludzkiego organizmu związków chemicznych oraz sprawisz, że gotowane przez ciebie potrawy...

  • Szpinakowe cuda

    Dorze przyprawiony szpinak to prawdziwy rarytas dla smakoszy.

  • Wybranie odpowiedniego oleju może stanowić nie lada wyzwanie. W końcu nie każdy z nich nadaje się do smażenia, a niektóre możemy spożywać tylko na zimno. Podpowiadamy, w jaki sposób najlepiej je stosować. Fot. 123RF W ostatnich latach, coraz więcej osób stara się odżywiać w świadomy sposób. Czytamy etykiety, kupujemy ekologiczne produkty i unikamy fast-foodów, a wszystko po to, by jak najdłużej cieszyć się pełnią zdrowia. Czasem zdarza się, że nawet zdrowy produkt, gdy jest źle wykorzystany,...

  • Oczyszczanie organizmu po świątecznym łakomstwie w trzech krokach

    Okres świąteczno-noworoczny to czas rodzinnych spotkań, podczas których trudno oprzeć się pokusie spróbowania tradycyjnych dań. Kapusta z grzybami, pierogi, smażony karp i babcine makowce – to dania nienależące do lekkostrawnych. Po tak intensywnym dla układu pokarmowego czasie organizm wymaga oczyszczenia z toksyn. Jak skutecznie i bez uszczerbku dla naszego organizmu przeprowadzić poświąteczny...

  • Ryż, cały czas popularny w Polsce, jest składnikiem większości posiłków w Japonii. Czy spożywanie go w dużych ilościach w Kraju Kwitnącej Wiśni, gdzie ludzie słyną z długowieczności i dobrego zdrowia, jest przypadkiem ? Fot.123rf Ryż posiada wiele dobroczynnych właściwości. Jest przede wszystkim lekkostrawny, dlatego może być spożywany przez dzieci i osoby starsze. Nie obciąża żołądka i często jadany jest przy okazji zatruć pokarmowych. Odchudza i... Ryż jest świetnym składnikiem diety,...