• Informacje na temat:

    jak długo smażyć omlet

Przepisy na temat: jak długo smażyć omlet
  • Jajeczne triki i patenty

    O czym należy pamiętać podczas przygotowywania potraw z jajek, by były zdrowe, efektowne i jak najsmaczniejsze? Zebraliśmy w jednym miejscu garść praktycznych porad.

  • Smaczny poranek dla Niej i dla Niego

    ...przed snem. Wieczorne planowanie pozwoli rano zaoszczędzić cenne minuty, by w spokoju przygotować się do kolejnego dnia. Tak proste z pozoru czynności jak przygotowanie ubrań, dokumentów czy(...) zależy nasze samopoczucie, zasób energii oraz efektywność. To właśnie pierwszy posiłek decyduje o tym, jak będzie wyglądał nasz dzień. Niestety jego przygotowanie, w dalszym ciągu kojarzy się wielu z nas...

  • Przepis na sushi

    ...rondla i zalać świeżą wodą tak aby warstwa wody była o 2 cm wyżej od warstwy ryżu. Ryż gotujemy pod przykryciem przez 15 minut. Na początku ustawiamy bardzo mocny gaz pod garnkiem, jak tylko woda się(...) i rolujemy. Powtarzamy do momentu zużycia całej masy jajecznej. Omlet studzimy. 3. Odcinamy w poprzek dwa wąskie paseczki. Z ryżu formujemy nigiri, nakładamy plaster omletu i zawijamy paskiem nori...

  • Smaczne i dietetyczne

    Kurki są niskokaloryczne, a więc idealnie nadają się jako wzbogacenie diety odchudzającej. Dzięki nim smak prostych potraw, jak jajecznica czy omlet ulegnie znacznej poprawie. Można je dodawać do pierogów lub naleśników. Grzyby te najczęściej smażymy, dusimy lub marynujemy. Ten ostatni proces powoduje, że możemy cieszyć się ich smakiem długo po sezonie. Kurki często rosną na piaszczystych glebach...

  • ABC letniej diety

    Wakacje to czas przygody. Także tej kulinarnej. Podpowiadamy, jak w okresie lata układać menu brzdąca, by dopisywało mu zdrowie i apetyt.

  • Samo zdrowie na talerzu

    ...i przyjemność ścigania groszku łyżeczką po talerzu. Aby nie zniszczyć zawartego w warzywach beta-karotenu, należy je gotować niezbyt długo, w jak najmniejszej ilości wody. Pamiętaj, by przykryć garnek(...)Chcesz, by twój smyk jadał zarówno zdrowo, jak i z apetytem? Pamiętaj, że jego posiłki mają być nie tylko bombą minerałów, witamin i innych cennych substancji. Powinny też zostać dostosowane do...

  • Zdrowy posiłek na szybko

    ...źródła, np. ze sklepu ze zdrową żywnością czy ekologicznie prowadzonej działki. Przypadkowe warzywa mogą zawierać wiele substancji szkodliwych dla zdrowia dziecka, jak pestycydy czy metale ciężkie(...) do garnka z ciepłą wodą lub podgrzewacza do butelek. Nieufnie podchodzisz do gotowych produktów? Niesłusznie. Są one zrobione z najlepszej jakości warzyw uprawianych bez sztucznych nawozów i pestycydów...

Artykuły na temat: jak długo smażyć omlet
  • Omlet z kurkami – czyli dalej witamy jesień !

    ...    I pewnie witać tak będziemy jeszcze długo, długo aż do samego Bożego Narodzenia ! Bo jesień oferuje nam taki wybór produktów, kolorów i połączeń,...

  • Uwielbiasz smażone dania, ale martwisz się, że są zbyt tłuste i niezdrowe? Nie musisz z nich rezygnować, tylko przygotowuj je tak, by nie traciły cennych wartości odżywczych. Doświadczeni kucharze namawiają wszystkich entuzjastów gotowania, by podczas codziennego przygotowywania posiłków korzystali z kilku sprawdzonych trików, dzięki którym ograniczysz wytwarzanie się szkodliwych dla ludzkiego organizmu związków chemicznych oraz sprawisz, że gotowane przez ciebie potrawy zachowają maksimum...

  • Obiad w 20 minut

    ..., ale nie przelewaj go zimną wodą. Włóż do garnka, w którym się gotował, dodaj zawartość patelni oraz posiekane listki bazylii;wymieszaj. Każdą porcję posyp startym serem i zielonym pieprzem. Omlet(...) rozgrzej niewielką ilość oleju. Wrzuć pokrojony boczek i smaż tak długo, aż się zrumieni. Następnie dodaj posiekaną cebulę, zeszklij, od czasu do czasu mieszając. Na patelnię wlej masę jajeczną i poruszaj...

  • Doskonały pomysł na pyszne śniadanie, szybki obiad i sycącą kolację. Jednak wysmażenie dobrego omletu jest prawdziwą sztuką, dlatego częściej robimy naleśniki. Fot. 123RF/Picsel Omletów jednak nie należy się bać!   W poradniku Marii Disslowej pt. „Jak gotować", wydanym w 1931 znajdziemy aż 25 przepisów na omlet. Disslowa swój poradnik wydała z myślą o początkujących gosposiach, tak aby ułatwić im „nabywanie wiadomości z dziedziny gospodarstwa domowego, a w szczególności kucharstwa". Nasz...

  • Tajemnice patelni

    Powszechna opinia mówi, że smażenie potraw na patelni nie jest zdrowe. Niemniej jeśli nauczymy się kilku prostych trików i zwrócimy uwagę na jakość patelni, mamy szansę przygotować naprawdę lekki i aromatyczny obiad.

  • Masło, margaryna, a może oliwa z oliwek? Niestety, bardzo często wybieramy nieodpowiednie produkty, które są zdrowe, ale tylko wtedy, kiedy serwujemy je na zimo. Na czym więc smażyć, aby danie było smaczne, zdrowe i nie straciło swoich właściwości odżywczych? Wysoki punkt dymienia To temperatura, w której ogrzewany tłuszcz zaczyna się rozpadać i tracić właściwości odżywcze. Na dalszym etapie smażenia powstają niebezpieczne związki (wydzielają się w postaci gryzącego dymu), które dodatkowo...

  • Mamo dorośnij!

    Matka. Jest wzorem kobiecości. Daje poczucie bezpieczeństwa. Dziewczynki marzą, by przyszła do szkoły ładnie ubrana, żeby piekła najlepsze ciasto. Ale są matki, którym źle w tej roli. Ekscentryczki, artystyczne dusze, czują się wolne jak motyl i córkom też nie stawiają granic. Co to znaczy dla dziecka? W relacji z taką mamą więcej jest miłości i zaufania czy pretensji?

  • Uwielbiasz smażone dania, ale martwisz się, że są zbyt tłuste i niezdrowe? Nie musisz z nich rezygnować, tylko przygotowuj je tak, by nie traciły cennych wartości odżywczych. Fot. 123RF/Picsel Doświadczeni kucharze namawiają wszystkich entuzjastów gotowania, by podczas codziennego przygotowywania posiłków korzystali z kilku sprawdzonych trików, dzięki którym ograniczysz wytwarzanie się szkodliwych dla ludzkiego organizmu związków chemicznych oraz sprawisz, że gotowane przez ciebie potrawy...

  • ​Pyszne i dietetyczne

    Kurki są niskokaloryczne, a więc idealnie nadają się jako wzbogacenie diety odchudzającej. Dzięki nim smak prostch potraw, jak jajecznica czy omlet ulegnie znacznej poprawie. Można je dodawać do pierogów czy naleśników. Grzyby te najczęściej smażymy, dusimy lub marynujemy. Ten ostatni proces powoduje, że możemy cieszyć się ich smakiem długo po sezonie. Kurki często rosną na piaszczystych...

  • Wybranie odpowiedniego oleju może stanowić nie lada wyzwanie. W końcu nie każdy z nich nadaje się do smażenia, a niektóre możemy spożywać tylko na zimno. Podpowiadamy, w jaki sposób najlepiej je stosować. Fot. 123RF W ostatnich latach, coraz więcej osób stara się odżywiać w świadomy sposób. Czytamy etykiety, kupujemy ekologiczne produkty i unikamy fast-foodów, a wszystko po to, by jak najdłużej cieszyć się pełnią zdrowia. Czasem zdarza się, że nawet zdrowy produkt, gdy jest źle wykorzystany,...