• Informacje na temat:

    jak długo można przechowywac białka w lodówce

Przepisy na temat: jak długo można przechowywac białka w lodówce
  • Kiełki pełne witamin

    Stanowią prawdziwy "koncentrat" witamin, soli mineralnych, enzymów i białka - składników niezbędnych nie tylko rozwijającej się roślince, ale także... dzieciom.

  • Liście czosnku niedźwiedziego zawierają silne substancje, które oczyszczają nasz organizm i wzmacniają odporność. Jego działanie jest bardzo podobne do zwykłego czosnku, takiego w główkach i ząbkach, który zresztą uwielbiamy, tylko czosnek niedźwiedzi jest bardziej przyjazny do spożycia. Nie jest tak ostry i piekący, liście można łatwo dodawać do kanapek i sałatek. Jest też lżej strawny od klasycznego czosnku. Tyle, że czosnek niedźwiedzi (Allium ursinum) pozostaje pod częściową ochroną, co...

  • Gotowanie bez wpadek

    Nie jesteś pewna, czy warzywa lepiej przyrządzać w dużej, czy w małej ilości wody i dlaczego powinno się rozmrażać produkty w lodówce? Rozwiewamy tajemnice zdrowej kuchni dla dzieci.

  • Kolorowy smak lata z jagodami lub sernik " na zimno ".

  • Wyjątkowo smaczne desery

    ...długo, by nie zamienić orzechów w pastę, a następnie masło orzechowe. Do zmielonych orzechów dodać pozostałe składniki i zmiksować do otrzymania zwartej kuli kruchego ciasta (ciasto będzie się wydawało dość tłuste). W przypadku braku malaksera można ciasto wyrobić ręcznie: masło posiekać z mąką i orzechami do otrzymania kruszonki, dodać pozostałe składniki i szybko wyrobić, uformować kulę...

  • Do ciasta, do tradycyjnie panierowanego schabowego, do tatara lub kotleta mielonego i do wielu innych potraw jajko jest konieczne. W większości domów jest produktem podstawowym tak jak chleb czy sól. Czy jednak wiemy jak i gdzie przechowywać jajka ? Teraz latem temat ten jest szczególnie gorący.

  • moje ostatnie kulinarne odkrycie to długie peklowanie mięsa przed pieczeniem - polecam

  • Czosnek długo pieczony w oliwie zyskuje niezwykle łagodny wymiar smaku. Nie ma nic wspólnego z ostrym, agresywnym smakiem i aromatem świeżego czosnku, który zresztą bardzo lubię. Nie, żeby nie! Uwielbiam czosnek! Ale łagodna, choć aromatyczna nuta pieczonego czosnku ma w sobie coś niezwykle pociągającego. Jest też bezpieczniejsza dla osób z wrażliwym żołądkiem, zazwyczaj nie szkodzi nawet ludziom z przeciążoną wątrobą. A jak pachnie, jak smakuje! Nie sposób tego opisać, musisz osobiście...

  • Jak już zdąrzyliście pewnie zauważyć bardzo lubię niezbyt słodkie i mocno cytrynowe desery. Jeśli również lubicie te klimaty to zapraszam na moje dzisiejsze ciasto. Jest bardzo orzeźwiające, idealne na ostatnie upały. W smaku przypomina trochę sernik na zimno, chociaż nie ma w nim ani odrobiny sera. Jeśli chcecie być bardziej ambitni można je przygotować na upieczonym własnoręcznie cienkim biszkopcie, a jeśli zwyczajnie nie macie na to czasu, można go spokojnie zastąpić gotowymi biszkoptami,...

  • Chrzan to niezbędny dodatek ogórków kiszonych /często również konserwowych/, składnik tradycyjnej ćwikły, element wielkanocnego menu i... No właśnie: sezon ogórkowy za nami a do Wielkanocy jeszcze daleko. Co więc zrobić z korzeniami chrzanu, których nie wykorzystaliśmy ? Chrzan warto przetworzyć i docenić nie tylko ze względu na cenę /ok. 20 zł za 1 kg/ ale również walory lecznicze i zdrowotne.

Artykuły na temat: jak długo można przechowywac białka w lodówce
  • Jajka: Jak je przechowywać?

    Jajka są jednym z podstawowych produktów w naszej diecie, składnikiem wielu potraw i ciast, zawierają także dużo witaminy A, D oraz niektóre witaminy z grupy B. Jak je przechowywać, by nie straciły swoich wartości odżywczych i były smaczne?

  • Schudnąć jak Adele

    ...sok z cytryny, matchę (zmielona zielona herbata wysokiej jakości) i wodę. Jest z tym trochę zabawy, ale na szczęście taki sok dobrze znosi przechowywanie w lodówce, można więc przygotować sobie od(...), by osiągnąć tak imponujący wynik? Okazuje się, że włączenie do codziennej diety żywności sirtuinowej stanowczo nie wystarczy, by chudnąć w astronomicznym tempie jak znana piosenkarka! Z tego właśnie...

  • Migrena: Jak ją powstrzymać?

    ...na trzy doby. Dlatego warto wiedzieć jak ją trzymać w ryzach. Pierwsze sygnały świadczące o ataku Nie każdy atak migreny rozpoczyna się tak samo. Zwykle zwiastuje go pulsujący ból po jednej stronie(...) stają się coraz mniejsze i mniejsze jak kręgi na wodzie. Mogą to być też m roczki, które pojawiają się w różnych miejscach pola widzenia. Ból głowy zwykle zaczyna się w ciągu godziny od wystąpienia takich...

  • S O J A -- eliksir na długie życie .

    Roślina pochodzi z Chin . Określenia ,,soja" oznacza ,, dużą fasolę " , prawdopodobnie to mieszkańcy Państwa Środka są ludem , który jako pierwszy ją uprawiał . Zdrowotna wartość soji jest niezwykła , dostarczają bardzo dużo białka pokarmowego i tłuszczu w postaci oleju sojowego wytłaczanego z ziaren . Stosuje się przeciwko chorobom nerek , obrzmieniom , niedokrwistości , skrajnemu wyczerpaniu...

  • Wcześniak: Jak się nim opiekować?

    Niektóre maluszki urodzone przed czasem są tak małe, że mogą zmieścić się na dłoni. Podpowiadamy, jak się o nie właściwie troszczyć, by szybko nadrabiały zaległości.

  • Tradycyjne miodowniki

    Miodownik można upiec na długo przed świętami, bo im dłużej leży, tym jest smaczniejszy.

  • Letnie zatrucia pokarmowe - jak ich uniknąć?

    Sensacje żołądkowe zdarzają się zwykle latem. Gdy jest ciepło, bakterie i wirusy łatwo namnażają się w żywności. Często wywołują poważne zakażenia. Można ustrzec się przed nimi, przestrzegając kilku prostych zasad.

  • Zdrowotny hit! Zielone kuracje

    Pozwolą oczyścić organizm z toksyn, wzmocnić siły witalne i pozbyć się wielu dolegliwości. Na efekty tych kuracji nie trzeba długo czekać!

  • Gotowanie bez wpadek

    Nie jesteś pewna, czy warzywa lepiej przyrządzać w dużej, czy w małej ilości wody i dlaczego powinno się rozmrażać produkty w lodówce? Rozwiewamy tajemnice zdrowej kuchni dla dzieci.

  • Bezpieczna uczta grzybowa

    Grzyby trzeba długo gotować, dusić czy smażyć, bo zbyt krótko przyrządzane mogą zaszkodzić.