• Informacje na temat:

    jak długo gotowac kaszanke

Przepisy na temat: jak długo gotowac kaszanke
  • Wołowinka wychodzi mięciutka, rozpada się pod widelcem i jest pyszna - z młodymi ziemniaczkami i ogóreczkiem małosolnym lub konserwowym.

  • Czosnek długo pieczony w oliwie zyskuje niezwykle łagodny wymiar smaku. Nie ma nic wspólnego z ostrym, agresywnym smakiem i aromatem świeżego czosnku, który zresztą bardzo lubię. Nie, żeby nie! Uwielbiam czosnek! Ale łagodna, choć aromatyczna nuta pieczonego czosnku ma w sobie coś niezwykle pociągającego. Jest też bezpieczniejsza dla osób z wrażliwym żołądkiem, zazwyczaj nie szkodzi nawet ludziom z przeciążoną wątrobą. A jak pachnie, jak smakuje! Nie sposób tego opisać, musisz osobiście...

  • Liście czosnku niedźwiedziego zawierają silne substancje, które oczyszczają nasz organizm i wzmacniają odporność. Jego działanie jest bardzo podobne do zwykłego czosnku, takiego w główkach i ząbkach, który zresztą uwielbiamy, tylko czosnek niedźwiedzi jest bardziej przyjazny do spożycia. Nie jest tak ostry i piekący, liście można łatwo dodawać do kanapek i sałatek. Jest też lżej strawny od klasycznego czosnku. Tyle, że czosnek niedźwiedzi (Allium ursinum) pozostaje pod częściową ochroną, co...

  • Bardzo smaczna, pikantna kaszanka. Idealna do smażenia i na grill.

  • Zapraszam na mojego bloga Paszczak gotuje.

  • moje ostatnie kulinarne odkrycie to długie peklowanie mięsa przed pieczeniem - polecam

  • Jak ugotować ryż, by nie był za twardy, nie sklejał się? Tajemnica tkwi w ilości wody, temperaturze i przykryciu.

  • Co zrobić, żeby gotowanie makaronu trwało jak najkrócej?

  • SZYBKI LATWY W PRZYGOTOWANIU NIZWYKLE SMACZNY SERNIK

  • Dokładny przepis jak przygotować ciasto parzone. Nie podaję przepisu na krem bo każdy ma swój ulubiony krem.

Artykuły na temat: jak długo gotowac kaszanke
  • Jak rozpoznać i leczyć anemię?

    Wiosną często czujemy się osłabione? Dobrym pomysłem będzie przejście na dietę, która wesprze nasz organizm. Jeśli jednak objawy takie jak nadmierna senność, wyczerpanie i zniechęcenie utrzymują się dłużej niż dwa tygodnie, warto sprawdzić, czy to, co uznajemy za wiosenne zmęczenie, nie jest symptomem choroby. Tego typu objawy często świadczą o niedokrwistości (anemii). Pierwszym krokiem...

  • Ryż, cały czas popularny w Polsce, jest składnikiem większości posiłków w Japonii. Czy spożywanie go w dużych ilościach w Kraju Kwitnącej Wiśni, gdzie ludzie słyną z długowieczności i dobrego zdrowia, jest przypadkiem ? Fot.123rf Ryż posiada wiele dobroczynnych właściwości. Jest przede wszystkim lekkostrawny, dlatego może być spożywany przez dzieci i osoby starsze. Nie obciąża żołądka i często jadany jest przy okazji zatruć pokarmowych. Odchudza i... Ryż jest świetnym składnikiem diety,...

  • Jak rozpoznać anemię i jak ją leczyć?

    Wiosną często czujemy się osłabione? Dobrym pomysłem będzie przejście na dietę, która wesprze nasz organizm. Jeśli jednak objawy takie jak nadmierna senność, wyczerpanie i zniechęcenie utrzymują się dłużej niż dwa tygodnie, warto sprawdzić, czy to, co uznajemy za wiosenne zmęczenie, nie jest symptomem choroby. Tego typu objawy często świadczą o niedokrwistości (anemii). Pierwszym krokiem...

  • Wołowina w odczuciu wielu ludzi może się wydawać trudna do przyrządzenia, ponieważ po ugotowaniu okazuje się twarda i niezbyt smaczna. Można uniknąć tego problemu! Fot. 123RF/Picsel Podstawowym elementem, który pozwoli nam na przygotowanie pysznej potrawy z wołowiny jest wybranie odpowiedniego kawałka mięsa. Jeżeli produkt ma wysoką jakość, wówczas potrawa ma szansę być smaczna i delikatna. Podczas wyboru produktu musimy kierować się świeżością oraz wyglądem mięsa. Dobrej jakości surowe mięso...

  • Wakacyjne grzeszki. Jak dają o sobie znać?

    ...męczliwości czy trudności z głębokim oddychaniem. Następnym razem jedź nad morze lub w pobliże lasów iglastych (powietrze tam działa jak leczniczy aerozol). Masz nadciśnienie lub chore serce, a byłaś(...) Zgodnie z tym co zalecają dietetycy, starałaś się jeść jak najwięcej świeżych owoców? Choć to bardzo dobry nawyk i skuteczny sposób, by dostarczyć sobie prawdziwych witamin, w nadmiarze... jednak...

  • Prawidłowo ugotowany makaron nie skleja się, jest sprężysty, miękki, ale jednocześnie lekko twardawy. Choć może wydawać się to nieco przesadzone, ugotowanie makaronu to niemal sztuka. Dlaczego? Gotując makaron z przyzwyczajenia popełniamy wiele błędów. Oto najpopularniejsze z nich, przez które możecie całkowicie zrujnować ulubione danie. Dolewanie do wody oleju lub oliwy Ten prosty trik z logicznego punktu widzenia nie ma żadnego uzasadnienia. Prawdopodobnie powodem był fakt, że większość...

  • Maja Sobczak: Polacy "qmają" kaszę

    Czy możemy powiedzieć, że Polacy "qmają" kaszę? Jak zmieniło się to na przestrzeni ostatnich lat? Maja Sobczak: Kiedyś jadło się kasze, bo były dostępne i tanie (szczególnie pęczak, kaszę(...) pierwszej samodzielnej książce "Qmamkasze - powrót do korzeni". Jak wyglądałby subiektywny ranking kasz autorki Qmam Kaszę?   - Królową kasz jest zdecydowanie jaglana, zaraz po niej gryczana...

  • Sezon na szparagi trwa w najlepsze. Aby w pełni docenić smak tego wiosennego przysmaku, warto wiedzieć, w jaki sposób je prawidłowo przyrządzić. Fot. 123RF/Picsel O tym, że szparagi są prawdziwym rarytasem, wiedziano już 4,5 tysiąca lat temu. Jako pierwsi zakochali się w nich starożytni Rzymianie, pośród których uchodziły one wśród nich za wyjątkowy przysmak. Jednak na to aż warzywo to zostanie docenione w innych częściach Europy, musieliśmy poczekać kilka wieków. Pierwsza wzmianka o...

  • Od zasmażki do fusion

    ...​Gdyby ktoś w roku 1989 zaproponował nam kimchi, food porn i papardelle, bylibyśmy trochę onieśmieleni. Po 30 latach wolnej Polski wykształceni przez podróże, reklamy i kucharzy celebrytów o jedzeniu wiemy wszystko. Jak to się zmieniało? Twój Styl zabiera was w kulinarną podróż. Będzie szczypta humoru, garść wiedzy oraz łyżka nostalgii. Do smaku.

  • Mogłoby się wydawać, że przygotowanie makaronu nie powinno nikomu sprawić najmniejszego problemu. Tymczasem okazuje się, że w trakcie tej prostej czynności możemy popełnić sporo błędów. Fot. 123RF/Picsel Dla Włochów makaron to prawdziwa świętość, a receptura według której jest przygotowywany, w wielu rodzinach stanowi tajemnicę, przekazywaną z pokolenia na pokolenie. Przygotowanie makaronu to już niemal rytuał, wokół którego narosło już wiele mitów. Warto wiedzieć, które z nich są prawdziwe,...