• Informacje na temat:

    jajko w sosie tatarskim

Przepisy na temat: jajko w sosie tatarskim
  • Sos tatarski

    Nie może go zabraknąć na wielkanocnym stole!

  • sos tatarski, jajko gotowane

  • Paluszki z sosem tatarskim

    ...1 cm. Wymieszać mąkę, sól i pieprz. Jajko rozmącić. Tymianek wymieszać z bułką tartą. Rybę zanurzać kolejno w mące, jajku i bułce tartej z tymiankiem. 3. Rozgrzać olej w rondlu. Smażyć paski dorsza ok...

  • Jajka w majonezowo-jogurtowym sosie tatarskim.

  • Tatarskie czebureki z farszem

    Pomysł na obiad w orientalnym stylu.

  • Dzisiaj przepis na jajka w sosie tatarskim własnej roboty. Przystawka szybka, pyszna, świąteczna i ładnie prezentująca się na wielkanocnym stole, zachęcam do wypróbowania! 

  • Sałatka tatarska ze śledziem i ananasem

    ...w wodzie z octem, żeby straciły nadmierną słoność i nabrały lekko octowego posmaku. Ananasa,  jajko i paprykę pokroić w średnią kostkę, dodać odsączone i pokrojone w cząstki śledzie i wszystko połączyć z sosem tatarskim. 2. Sałatkę wyłożyć do miseczki i posypać płatkami chilli i pestkami granata.   Smacznego!

  • Nie ma jak domowe jajka w domowym sosie tatarskim. Doskonałe na śniadanie, kolację czy imprezę.

  • Wielkanocne jajka

    ..., następnie ułóż połówki jajek żółtkiem do góry. 2. Udekoruj kawiorem (po 1/2 łyżeczki na jajko) i koperkiem. Koreczki możesz spiąć wykałaczką. Pożywne jajka po szkocku Składniki: 10 jajek 1 cebula(...)). Panieruj w mące, roztrzepanym jajku i w tartej bułce. Smaż na złoty kolor w rozgrzanym głębokim tłuszczu (po 6 minut). 2. Osącz na papierowym ręczniku i podawaj, np. z sosem tatarskim.

  • Tradycyjne danie na świąteczny stół

Artykuły na temat: jajko w sosie tatarskim
  • Befsztyk tatarski

    Miłośnicy ostrzejszych smaków mogą do masy mięsnej dodać sosu worcestershire albo kilka kropli tabasco.

  • Kropelka smaku, która zmienia każdy kęs potrawy w kulinarne dzieło sztuki. Są dopełnieniem każdej potrawy. Odpowiednio dobrane i przyrządzone potrafią nadać nawet najprostszemu daniu niezwykły smak. To nie przypadek, że w najlepszych restauracjach sosy przygotowuje doświadczony kucharz - sauciere - specjalizujący się właśnie w tej dziedzinie oraz w przyrządzaniu ciepłych przekąsek i mięs. Istnieje dużo rodzajów sosów, które możemy podzielić na kilka grup. Na przygotowanie niektórych z nich...

  • Chrzan i jajka są super

    ...koniec zabawy ma wciąż całe jajko. Na co dzień wolę je jeść na miękko, bo podczas takiego przygotowywania jajka tracą mniej wartości odżywczych. - Ważne, by jaja były świeże i warto zwracać uwagę na to...

  • Jajko towarzyszyło ludzkości od najdawniejszych czasów. Symbolizowało początek, zarodek Wszechświata, chaos, Słońce, Ziemie, płodność, nieśmiertelność, powrót wiosny. Wiele kultur wytworzyło swój własny mit lub legendę związaną z jajkiem jako początkiem świata lub jakiem jako symbolem odrodzenia. Fot. 123RF/Picsel Jajko stanowiło również element dekoracyjny. Współcześnie ozdobione jaja święcimy w sobotę wielkanocną w kościołach, a w niedzielny poranek w wielu regionach Polski obdarowujemy...

  • Co warto wiedzieć o jajkach?

    ...1. Jeśli kupujesz jajka w sklepie, wybieraj te z cyfrą 0 lub 1 na pieczątce. By sprawdzić, czy jajka są świeże, włóż je na chwilę do szklanki z wodą. Świeże jajko opadnie na dno. 2. Jeśli planujesz(...) w sam raz do pracy lub szkoły. Najprostsza to posiekane jajko, koperek, odrobina majonezu i przyprawy. Dodatkowo możesz ją wzbogacać dodając wędzoną makrelę, tuńczyka z puszki lub suszone pomidory...

  • Nadaj im smak! Sięgnij po nowe Sosy do warzyw na ciepło Knorr: serowo-kremowy do brokułów i kalafiora, czosnkowo-serowy do szpinaku, ziołowo-maślany do mieszanki warzyw oraz tradycyjny do marchewki z groszkiem. Znakomitym sposobem na podanie rodzinie warzyw jest przygotowanie ich na ciepło - jako dodatek do obiadu lub samodzielne danie. Teraz dzięki Sosom do warzyw na ciepło Knorr nabiorą one zupełnie nowego charakteru. Nowe sosy Knorr doskonale sprawdzają się w połączeniu ze świeżymi, jak i...

  • Z sosami smakują jeszcze lepiej

    Tatarski Przepis podała mi ukochana babcia. Drobno kroję 2-3 korniszony, wiejskie jajko ugotowane na twardo i kilka grzybków marynowanych. Szczypiorek siekam. Do 150 g majonezu dodaję jajko, korniszony, grzybki i szczypiorek, doprawiam solą, sokiem z cytryny i szczyptą cukru, mieszam. Wstawiam do lodówki na godzinę. Tzatziki Ogórek obieram ze skórki, przekrawam na pół i po usunięciu pestek...

  • W okresie wielkanocnym zużywamy wyjątkowo dużo jajek. W końcu są one składnikiem ciast, sosów, pasztetów oraz wielu innych potraw. Jak sprawdzić, czy aby na pewno są one świeże? Fot. 123RF/Picsel Jeśli chcemy mieć pewność, że potrawy, które mamy zamiar przygotować dla naszych bliskich, będą smaczne, koniecznie powinniśmy zaopatrzyć się w świeże i dobre jakościowo produkty. W przypadku warzyw i owoców z łatwością jesteśmy w stanie stwierdzić, które są zdatne do spożycia. Co innego, jeśli...

  • Sos tatarski

    2 ugotowane na twardo jajka;2 surowe żółtka; łyżeczka ostrej musztardy; 0,5 szklanki oleju; łyżka siekanego szczypiorku lub chrzanu; 2 - 3 korniszony; 5 - 6 marynowanych grzybków; kilka łyżeczek śmietany; sól; pieprz; cukier; sok z cytryny do smaku.

  • Większość z nas nie wyobraża sobie wielkanocnego stołu bez potraw i przystawek przygotowanych na bazie jaj. Oto kilka sprawdzonych pomysłów, które przydadzą się podczas świątecznych przygotowań i na pewno zrobią wrażenie na gościach. Jajka w towarzystwie sosów Dobrym pomysłem będzie przygotowanie przystawek z jajami w roli głównej. W najprostszej wersji wystarczy przekroić ugotowane na twardo jajka i udekorować żółtka majonezem. Jeśli jednak chcecie spróbować czegoś bardziej oryginalnego,...