• Informacje na temat:

    jajko ogorek konserwowy

Przepisy na temat: jajko ogorek konserwowy
  • Sałatka tatarska ze śledziem i ogórkiem

    Składniki: - 4 płaty śledziowe firmy Seko. (matjas), - 4 ogórki konserwowe, - 1 mały słoiczek pieczarek konserwowych, - 1 mały słoiczek papryki konserwowej, - 1 średnia czerwona cebula, - 2 jajka ugotowane na twardo, - 2 łyżki majonezu, - 1 łyżki śmietany kwaśnej, - pieprz do smaku, - ½ pęczka kopru Przygotowanie: Płaty śledziowe namoczyć w wodzie, aby straciły nadmierną słoność...

  • Przygotowane danie może być podane na śniadanie lub jako danie główne.

  • Zainspiruj się kulinarnie i przygotuj menu na Wielkanoc

    ..., dodajemy bułkę tartą i pozostawiamy do ostudzenia. Ciasto: Mąkę przesiewamy na stolnicę: robimy zagłębienie, wybijamy jajko, dodajemy olej. Wodę dodajmy porcjami. Z podanych składników wyrabiamy gładkie(...) konserwowy a korniszony kroimy na podłużne kawałki. Wszystko łączymy. Sos: Mieszamy Majonez Kętrzyński z jogurtem greckim i maślanką. Dodajemy drobno posiekaną białą cebulę, czosnek przeciśnięty...

  • MÓJ EKSPERYMENT PO "CZYSZCZENIU" LODÓWKI PO IMPREZIE ;)

  • Placki węgierskie

    Składniki na 4-6 porcji: 1 kg kartofli, 1 duża cebula, 3-4 łyżki mąki, 2 jajka, sól, pieprz, olej Sos: 1/2 kg karkówki,...

  • Klopsowa podana w niecodzienny sposób. Ogórek konserwowy nadaje jej ostrzejszego, wyraźniejszegoo smaku

  • Sekret klasycznego amerykańskiego hamburgera to...

    Cała tajemnica przygotowania klasycznego amerykańskiego hamburgera polega na tym, by został zrobiony z czysto wołowego mięsa, nie zmieszanego np. z wieprzowiną. Po zmieleniu mięso można lekko posolić, ale nic więcej - nie używamy jajek, bułki czy innych dodatków.

  • sos tatarski, jajko gotowane

  • Sałatka - przysłała Justyna

    ...1 puszka kukurydzy; 1 pomidor; 1 cebula; 1 jajko ugotowane na twardo; 1 ogórek kiszony; papryka konserwowa; 1 jogurt naturalny; sól; pieprz...

  • Sprawdzony przepis na "Jajko w kanapce z kurczakiem"

Artykuły na temat: jajko ogorek konserwowy
  • Omlet estragonowy z karczochami

    Kapary w potrawie możesz zastąpić konserwowym ogórkiem albo zielonymi oliwkami. Estragon – koperkiem. Serca karczochów – kalarepą.

  • Jajko towarzyszyło ludzkości od najdawniejszych czasów. Symbolizowało początek, zarodek Wszechświata, chaos, Słońce, Ziemie, płodność, nieśmiertelność, powrót wiosny. Wiele kultur wytworzyło swój własny mit lub legendę związaną z jajkiem jako początkiem świata lub jakiem jako symbolem odrodzenia. Fot. 123RF/Picsel Jajko stanowiło również element dekoracyjny. Współcześnie ozdobione jaja święcimy w sobotę wielkanocną w kościołach, a w niedzielny poranek w wielu regionach Polski obdarowujemy...

  • Koszyk pełen pomysłów na wielkanocne potrawy  z marką WINIARY!

    ...jeszcze przez 1-2 minuty. Kiedy jajka już będą gotowe szklanką lub foremką wykrajamy je tak, aby żółtko było w środku. Tak przygotowaną zupę podajemy w bulionówkach, do których wkładamy jajko sadzone(...) 1 łyżeczce majonezu i kilka plasterków rzodkiewki. Do każdej miseczki wbijamy po jednym jajku, oprószamy je solą i pieprzem i dodajemy po łyżeczce wędzonego twarogu, szczypiorku i wbijamy kolejne jajko. Na...

  • W okresie wielkanocnym zużywamy wyjątkowo dużo jajek. W końcu są one składnikiem ciast, sosów, pasztetów oraz wielu innych potraw. Jak sprawdzić, czy aby na pewno są one świeże? Fot. 123RF/Picsel Jeśli chcemy mieć pewność, że potrawy, które mamy zamiar przygotować dla naszych bliskich, będą smaczne, koniecznie powinniśmy zaopatrzyć się w świeże i dobre jakościowo produkty. W przypadku warzyw i owoców z łatwością jesteśmy w stanie stwierdzić, które są zdatne do spożycia. Co innego, jeśli...

  • Z rulonikami z szynki

    Na świąteczne śniadanie.

  • Większość z nas nie wyobraża sobie wielkanocnego stołu bez potraw i przystawek przygotowanych na bazie jaj. Oto kilka sprawdzonych pomysłów, które przydadzą się podczas świątecznych przygotowań i na pewno zrobią wrażenie na gościach. Jajka w towarzystwie sosów Dobrym pomysłem będzie przygotowanie przystawek z jajami w roli głównej. W najprostszej wersji wystarczy przekroić ugotowane na twardo jajka i udekorować żółtka majonezem. Jeśli jednak chcecie spróbować czegoś bardziej oryginalnego,...

  • Kebabczeta

    Cebulę obierz, posiekaj. Dodaj do mięsa, dosyp kminek, wbij jajko. Dodaj sól i pieprz do smaku i wyrób masę. Odstaw na kilka godzin do lodówki, aby składniki...

  • W naszym społeczeństwie krąży mnóstwo mitów na temat jajek. Kiedy tak naprawdę możemy je zjeść i jak rozpoznać te, które do spożycia się nie nadają? Fot. 123RF/Picsel W przypadku warzyw i owoców z łatwością jesteśmy w stanie stwierdzić, które są zdatne do spożycia. Co innego, jeśli kupujemy jajka. Tutaj, w pierwszej kolejności musimy zaufać terminowi ważności, jaki widnieje na opakowaniu, a następnie domowymi sposobami sprawdzić świeżość zakupionego towaru. Co powinno być dla nas sygnałem...

  • Sos tatarski

    2 ugotowane na twardo jajka;2 surowe żółtka; łyżeczka ostrej musztardy; 0,5 szklanki oleju; łyżka siekanego szczypiorku lub chrzanu; 2 - 3 korniszony; 5 - 6 marynowanych grzybków; kilka łyżeczek śmietany; sól; pieprz; cukier; sok z cytryny do smaku.

  • Faszerowane jaja do obowiązkowa pozycja na wielkanocnym stole. Jeśli chcesz wyjść poza utarte schematy i przygotować nieco mniej tradycyjną wersję tej przekąski, skorzystaj z przepisów naszych użytkowników. Fot. 123RF/Picsel Jajko jest symbolem życia, siły, miłości i płodności. Już od najdawniejszych czasów czczono je wierząc, że posiada wiele właściwości dobroczynnych i życiodajnych. W starożytnym Egipcie było symbolem boga Ptaha - boskiego garncarza, toczącego na kole ogromne jajo, z...