• Informacje na temat:

    jajka faszerowane zapiekane

Przepisy na temat: jajka faszerowane zapiekane
  • Zapiekane pyrki faszerowane szynką

    Składniki: szynka np. od Dawien Dawna firmy Gzella - 150g ziemniaki duże - 4 szt.  cebula - 1 szt. pieczarki - 6 szt. masło - 1 łyżka                                                                      kapary - 1 łyżeczka świeży rozmaryn - 1 gałązka jajka - 2 szt. ser żółty - 50g...

  • Moja propozycja na przekąskę.

  • Ziemniaki faszerowane

    Takie danie zrobisz szybko i bez wysiłku. Faszerowane ziemniaki posmakują całej rodzinie.

  • Pieczarki faszerowane i zapieczone w piekarniku są pyszną przekąską lub dodatkiem do obiadu. Robię je dość często i stosuję różne nadzienia. Tym razem pieczarki m.in. z serem żółtym.

  • Faszerowane łódeczki

    Uwielbiasz ziemniaki? Oto przepis dla ciebie!

  • Pyszne jajeczka z różnymi nadzieniami. Idealna propozycja na Wielkanocne śniadanie lub inną okazję.

  • Ziemniaki faszerowane

    Takie ziemniaki posmakują każdemu. Farsz możesz dobrać w zależności od własnych upodobań. Smacznego!

  • Jajka faszerowane w skorupkach wg metody tracyjnej i z użyciem waflowych jajek.

  • Efektowne faszerowane patisony

    Korzystaj z darów jesieni.

  • jajka inaczej

Artykuły na temat: jajka faszerowane zapiekane
  • Kalafior faszerowany mielonym mięsem

    Szukasz oryginalnego pomysłu na obiad? Wypróbuj przepis na kalafiora pieczonego z mięsem mielonym.

  • Papryki faszerowane kaszą

    Sposób gotowania bulguru zależy od wielkości ziaren. Drobny wystarczy zalać wrzątkiem (półtorej szklanki na szklankę kaszy), gruby gotować 10 min (zalać płynem w proporcji 2:1).

  • Ziemniaki faszerowane

    Do farszu możesz dodać ulubione składniki.

  • ​Kapusta faszerowana z mięsem mielonym

    Kapusta faszerowana to danie zupełnie nienadwyrężające domowego budżetu. Zapiekana w piekarniku jest znacznie mniej pracochłonna od klasycznych gołąbków. Jest to naprawdę smaczne i sycące danie, które doskonale sprawdzi się zarówno w charakterze obiadu, jak i ciepłej kolacji.

  • Zapiekane jajka

    ...skorupki, całość pokryć masłem wymieszanym z bułką tartą i natką pietruszki. Zapiekać ok. 5-10 minut w temperaturze 150 st. C. Jajka faszerowane dobrze komponują się z sałatką ze świeżych kiełków lub(...); sól; pieprz czarny mielony; 50 ml winiaku klubowego; 100 g masła; szczypta natki pietruszki; 1 łyżeczka oliwy truflowej; 40 g kiełków słonecznika lub rzeżuchy Sposób przygotowania Jajka ugotować...

  • Ze szpinakiem i jajkiem

    Przed włożeniem do papryk farszu możesz nasmarować je od wewnątrz smakową oliwą, np. czosnkową. Jajka oprósz solą, pieprzem i posyp ziołami przed podaniem.

  • Tarta z ricottą i pomidorkami

    O tej porze roku smakują najlepiej. Korzystaj z pomidorów do woli! Gotuj zupy, zapiekaj oraz faszeruj.

  • Roladki z bakłażana z białym serem

    Roladki znakomicie się nadają na lunch, z lekkim sosem pomidorowym lub sałatką. Składają się z plastrów zapieczonego w piekarniku bakłażana, faszerowanego mieszaniną świeżego białego sera beyaz peynir oraz jajek.

  • Pora na pomidora

    Faszerowane pomidory Przygotowanie: Przygotuj farsz: do mielonego mięsa dodaj drobno posiekaną cebulę, kajzerkę namoczoną w mleku oraz roztrzepane...

  • Zapiekanki z warzyw

    Pory zapiekane w szynce Składniki na 4 porcje: 4 duże pory (bez ciemnych części), 6-12 plasterków wędzonej szynki (ilość zależnie od wielkości), sól, pieprz, suszony tymianek, 20-25 dag żółtego(...) ziemniaków, 0,5 kg świeżego szpinaku, 2 małe cebule, 2 ząbki czosnku, 0,5 kg mielonego mięsa, 10 dag żółtego sera w plastrach, 2 jajka, sól, pieprz, gałka muszkatołowa, 2 łyżki masła. Ziemniaki obrać...