• Informacje na temat:

    jaja w sosie

Przepisy na temat: jaja w sosie
  • Sałatka z ziemniaków, jaj i sera

    Jaja obieramy ze skorupek i dzielimy na ćwiartki. Ziemniaki kroimy na plasterki. Jabłko obieramy i kroimy w paseczki. Z opłukanej i osączonej sałaty bierzemy środek i kroimy go na nieduże cząstki, zewnętrzne liście zostawiając do dekoracji. Ser również kroimy w paski. Wszystkie składniki mieszamy, dodajemy sos.

  • Makaron naleśnikowy w sosie owocowym

    Składniki: 1 szklanka mleka 1 jajko mąka bezglutenowa w ilości niezbędnej dla masy naleśnikowej ½ szklanki malin ½ szklanki truskawek słodka śmietanka 1 łyżeczka masła cukier sól olej lub oliwa z oliwek Sposób przygotowania: Mleko, jaja, masło, sól, zmiksować dodając mąkę. Owoce opłukać, zmiksować ze śmietanką i cukrem. Rozgrzać olej, smażyć naleśniki, układać je jeden na...

  • Ciasto ryżowe z sosem

    Nie jest trudno zrobić ciasto z ryżu. Smakuje naprawdę wspaniale!

  • Jaja marmurkowe z majonezem

    Nasza rada - zrób jajka marmurkowe w różnych kolorach, np. gotując je w wywarze ze szpinaku, uzyskasz zieloną „pajęczynkę”.

  • Słone pączki serowe z ostrym sosem oliwnym

    Równie wyśmienity i sycący Tłusty Czwartek celebrować możemy w nieco innej wersji. Wśród przepisów nie bazujących tylko i wyłącznie na słodkości znaleźć możemy zarówno propozycje wytrawne, jak również takie, które zachwycą nas swym smakiem mimo braku dodatku cukru.

  • Dieta bezglutenowa: Klops mięsny w sosie z kurek

    Wyśmienity przepis na bezglutenowe klopsy w sosie z kurek dla malucha.

  • Uczulenie na nabiał? Sprawdź, czym zastąpić jaja, sery i mleko

    ...już w okresie wczesnodziecięcym) jest alergia na mleko, jaja i sery. O ile bez migdałów czy orzechów jesteśmy w stanie prawidłowo się odżywiać, o tyle bez odpowiedniej porcji białka może być już(...) witaminę znajdziemy głównie w produktach zwierzęcych (a zatem sery, jaja, mleko - czyli to na co możemy być uczuleni), istnieją rośliny i produkty, które również posiadają jej niewielką ilość. To...

  • Jaja wypiekane w formie

    Pyszności z jajek.

Artykuły na temat: jaja w sosie
  • Czy można jeść skorupki jaj?

    Jajka to źródło wapnia, żelaza i cynku. Zawierają białko i kolagen, które świetnie wpływają na stawy, mięśnie i cerę. Nie tylko wnętrze jajka ma wiele witamin, również jego skorupka, dlatego część osób decyduje się przyrządzić z niej proszek odżywczy.

  • Kropelka smaku, która zmienia każdy kęs potrawy w kulinarne dzieło sztuki. Są dopełnieniem każdej potrawy. Odpowiednio dobrane i przyrządzone potrafią nadać nawet najprostszemu daniu niezwykły smak. To nie przypadek, że w najlepszych restauracjach sosy przygotowuje doświadczony kucharz - sauciere - specjalizujący się właśnie w tej dziedzinie oraz w przyrządzaniu ciepłych przekąsek i mięs. Istnieje dużo rodzajów sosów, które możemy podzielić na kilka grup. Na przygotowanie niektórych z nich...

  • Serowy sos śląski

    ...ze śląska!  1. Ser żółty ścieramy na tarce o małych oczkach. Paprykę kroimy na mniejsze kawałki. Jaja obieramy i miksujemy razem z papryką.  2. Śmietankę zagotowujemy ze startym serem, bułką tartą i podgrzewamy kilka minut, cały czas mieszając. Dodajemy zmielone jaja z papryką, musztardę, doprawiamy pieprzem, papryką, solą, mieszamy i zagotowujemy.  Sos podajemy do ryb, mięsa, klusek, ryżu...

  • Na naszych wielkanocnych stołach niepodzielnie rządzą jaja. Nasi użytkownicy mają wiele pomysłów na to, jak w bardzo kreatywny sposób zaserwować je naszym bliskim. Fot. 123RF/Picsel 1. Jajka koguciki Fot. Megi110278 na Smaker.pl / Aby zobaczyć przepis, kliknij w zdjęcie Takie urocze koguciki będą bez wątpienia uroczą ozdobą każdego wielkanocnego stołu. Nie trzeba wiele zachodu, aby zamienić zwykłe jajka w bardzo ciekawą (i smaczną) dekorację.   2. Jajka faszerowane pastą krabową Fot....

  • Makaron i tuńczyk w sosie czosnkowym

    ...  1. Zagotuj osoloną wodę w garnku. Wsyp makaron i ugotuj go al dente (tak przygotowany jest mniej tuczący i zachowuje lepszy smak w połączeniu z sosami). Brokuły umyj i podziel na małe różyczki. Ugotuj w osolonej wodzie z dodatkiem kilku kropel cytryny. Po ok. 5 min wyjmij je z wody i odcedź. 2. Ugotowane jaja pokrój na ćwiartki. Pomidory sparz, obierz ze skórki i przekrój na pół. 3. W rondlu...

  • Nadaj im smak! Sięgnij po nowe Sosy do warzyw na ciepło Knorr: serowo-kremowy do brokułów i kalafiora, czosnkowo-serowy do szpinaku, ziołowo-maślany do mieszanki warzyw oraz tradycyjny do marchewki z groszkiem. Znakomitym sposobem na podanie rodzinie warzyw jest przygotowanie ich na ciepło - jako dodatek do obiadu lub samodzielne danie. Teraz dzięki Sosom do warzyw na ciepło Knorr nabiorą one zupełnie nowego charakteru. Nowe sosy Knorr doskonale sprawdzają się w połączeniu ze świeżymi, jak i...

  • SOS dla wypadających włosów

    ...warzyw (np. brokuły, brukselka, szpinak), roślin strączkowych, produktów pełnoziarnistych i zdrowych tłuszczów roślinnych. Ważne są też ryby morskie, jaja, mleko i jego przetwory, będące źródłem witaminy...

  • Jaja to produkt wyjątkowy, który daje nam natura. Jaja żółteZnatury z Suflidowa zachwycają smakiem oraz unikalnym kolorem żółtka, które uzyskiwane jest dzięki specjalnie stworzonej recepturze pasz. Nasze kury zawsze mogą liczyć na troskliwą opiekę począwszy od wyklucia pisklęcia aż po dojrzałą kurę nioskę. Fot. Materiały prasowe/ Suflidowo Kury żywione są paszą ze starannie dobranych ziaren zbóż. Dobrze odżywiona kura znosi zdrowe i pełnowartościowe jaja. Wymarzony żółty kolor to zasługa...

  • Ciasto ryżowe z sosem

    Z owocami sezonowymi.

  • Zazwyczaj skorupki jajek wyrzucamy do kosza. W końcu czy mogą być czymś więcej niż odpadkiem? Okazuje się, że mają one wiele praktycznych zastosowań. Niektóre są naprawdę zadziwiające. Skorupki jaj możemy ponownie wykorzystać. Zaskoczony? Z pewnością jeszcze bardziej zaskoczy cię to, jak niezwykłe właściwości ma ten niedoceniany produkt. Nie warto wyrzucać ich do śmieci, gdyż przydadzą nam się jako ważny składnik diety oraz produkt, ułatwiający codzienne czynności. W skorupkach jajek...

Zdjęcia na temat: jaja w sosie