• Informacje na temat:

    jagody sok przepis

Przepisy na temat: jagody sok przepis
Artykuły na temat: jagody sok przepis
  • ​Naleśniki z sokiem z cytryny i cukrem

    ...lub pomoc dla chorych dzieci lub osób starszych w danej miejscowości lub okolicy. Brawo! Wiem, że przepis na ciasto naleśnikowe jest większości z was znany. Jest jednak pewne "ale". Podajecie(...), masło orzechowe lub czekoladowe, czyli podajecie naleśniki z absolutnie wszystkimi możliwymi składnikami, ale nigdy nie widziałem w Polsce naleśników z sokiem z cytryny i cukrem. Kiedy mówię Polakom, że...

  • Pudding jagodowo-borówkowy

    Błyskawiczny przepis na zdrowy deser z owocami i chia.

  • Domowy sorbet jagodowy

    Prosty przepis na pyszne lody w Twoim domu.

  • Aromat w kostkach

    ...​W foremkach do lodu możesz zamrażać nie tylko wodę. Oto sposoby na przygotowanie zapasu koperku, natki, soków, a nawet małej czarnej.

  • ​Potrawy dla osób z objawami alergii pokarmowej

    Dieta eliminacyjna powinna być stosowana po wystąpieniu objawów alergii pokarmowej. Dzięki przestrzeganiu jej zasad może ona całkowicie ustąpić. Przykłady przepisów, które nam w tym pomogą, prezentuje Alicja Kalińska z poradni dietetycznej SetPoint.

  • Letnie sałatki

    Latem chcesz być fit? Wprowadź do swojej diety zdrowe sałatki wg przepisów Sylwii Wiesenberg.

  • Dobroczynne działanie jagód açai

    Owoce açai to małe, okrągłe, purpurowe jagody o zbliżonej wielkości do winogron. Do niedawna dostępne jedynie w Brazylii, dziś wypromowane przez Amerykanów, podbijają Europę i docierają do Polski.

  • ...: truskawki, winogrona, czarne jagody, czarne i czerwone porzeczki, brzoskwinie, czereśnie, wiśnie, agrest.

  • Konfitura malinowa z owocami leśnymi

    Sposób przygotowania: 1. Do płaskiego, szerokiego rondla wlać sok porzeczkowy. Zagotować. Wsypać cukier. Gotować na małym ogniu, zamieszać kilka razy do rozpuszczenia się cukru i powstania lekkiego syropu. Szumować.  2. Przebrane maliny, jeżyny, agrest, jagody i poziomki włożyć do gorącego syropu i delikatnie smażyć na słabym ogniu 5 minut. Odstawić z kuchenki na pół godziny. W tym czasie...

  • Ile jest soku w... soku?

    Soki są bogatym źródłem witaminy C, błonnika, karotenoidów i wielu składników mineralnych, m.in. potasu i magnezu. Warto jednak sprawdzić czy to, co pijemy jest 100 proc. sokiem, nektarem czy napojem - zalecają eksperci.