• Informacje na temat:

    jagnięcina grecka

Przepisy na temat: jagnięcina grecka
  • Kuchnia pachnąca słońcem, morzem i oliwą

    ...) A także souvlaki czyli nieduże grillowane szaszłyczki z jagnięciny ( souvlaki arni) lub kurczaka. I oczywiście placki pita - obowiązkowe - jak wycieczka na ateński Akropol. Grecka sztuka mięsa Im dalej od morza, tym częściej na greckich stołach pojawia się jagnięcina. Nie należy jednak zapominać, że jeszcze niedawno Grecja była bardzo biednym krajem a jedynym bogactwem - zresztą lekceważonym...

  • smaczne i syte

  • Magia cypryjskiej kuchni

    .... Najczęściej podawana jest jagnięcina, wołowina oraz kurczak. Mięsa mogą być grillowane lub przygotowane w specjalnym kamiennym piecu, wszystkie jednak przyprawione aromatycznymi ziołami. Oprócz mięs...

  • Przepis na pyszną marynatę jogurtową do mięsa na grill,polecam:)Przepis w/g Ewy Wachowicz

  • Kuchnia izraelska: Miks smaków świata

    ...uwielbia głównie młodzież. Jednak jednymi z ciekawszych przysmaków są: jagnięcina obtaczana w cynamonie, marokańskie cygara, czyli siekane, mocno przyprawione pieprzem mięso, które zawija się w rurki...

  • Smaczny pomysł na "Pieczona jagnięcina"

  • Przepis wart wypróbowania: "Grillowana jagnięcina"

  • Smaczny pomysł na "Zawijana jagnięcina"

  • Wypróbowany przepis na "Ziołowa Jagnięcina"

Artykuły na temat: jagnięcina grecka
  • Cypr od kuchni

    Na Cyprze jedzenie stanowi jeden z najważniejszych elementów życia towarzyskiego. Skomplikowana historia kraju oraz położenie geograficzne spowodowały, że w wyspiarskiej kuchni można odnaleźć zarówno wpływy greckie, tureckie, jak i brytyjskie.

  • Gościnna Albania

    Nie tak dawno Albania była najbardziej izolowanym państwem Europy. Jej symbolem były tysiące bunkrów. Teraz przez tydzień włóczęgi na południu kraju udało mi się zobaczyć tylko jedną instalację. To dobrze, bo jest tu o wiele więcej ciekawych pamiątek z przeszłości.

  • Kuchnia Maroka

    Przepisy z ojczyzny kuskusu.

  • Święta w różnych częściach Europy

    ...głównie pieczone prosię lub jagnięcina, na południu - w Andaluzji - najczęściej indyk, a na wybrzeżu - owoce morza i ryby. Prawie wszędzie natomiast na deser nie może zabraknąć "cava" - hiszpańskiego...

  • Temperament kontra zdrowie

    ..., jagnięcina, podroby i owoce morza. Zrezygnuj natomiast z większości owoców i nie pij soków owocowych, bo nie sprzyjają twojemu trawieniu (w zasadzie możesz jeść tylko jabłka). Nie polecamy słodyczy...

  • Smaczek na lato - brandade z cukini

    To przepis jednego znajbardziej znanych francuskich kucharzy, Eric Frechon, odznaczony 3 gwiazdkami Michelin, szef kuchni w paryskim hotelu Bristol. Jego...

  • Święta w różnych zakątkach świata

    ...jest głównie pieczone prosię lub jagnięcina, na południu, w Andaluzji - najczęściej indyk, a na wybrzeżu - owoce morza i ryby. Prawie wszędzie natomiast na deser nie może zabraknąć "cava...