• Informacje na temat:

    jabłko z gruszka zapiekane z kruszonka

Przepisy na temat: jabłko z gruszka zapiekane z kruszonka
  • Desery z dziwnych odmian znanych owoców

    ...madarynkowo-cytrynowy smak. Świetna do serników, tart czy zapiekana w naleśnikach (10 min w 180 st). Jabłkogruszka Wygląda jak złote jabłko z brązowymi cętkami. Ma orzeźwiający smak(...) robić z nich przetwory czy dodawać do ciast. Dzięki temu, że mają ciekawe połączenia smakowe, łatwo zrobimy z nich wykwintne, a zarazem proste desery. Czerwona gruszka Jest większa niż pospolita...

  • Koktajl szpinak gruszka jabłko

  • Przekąski słodkie i zdrowe

    .... Papka gryczana z jabłkiem Składniki: • 3 łyżki błyskawicznych płatków gryczanych • 1 łyżeczka masła • duże słodkie jabłko lub słoiczek deserku, np. z jabłek i jagód czy jabłek z brzoskwiniami Przygotowanie: W niewielkiej ilości wody ugotuj błyskawiczne płatki gryczane, a kiedy będą gotowe, dodaj do nich masło i wymieszaj. Następnie sparz, umyj i obierz jabłko. Po...

  • U mnie dzisiaj takie śniadanko. Równowaga smaków pomiędzy słodkością jabłka z miodem a słonością serka i do tego szczypta pieprzu....

  • Smaczne pomysły na podwieczorek

    ...przyrządzić ten specjał, dokładnie umyj jabłko, wydrąż łyżeczką gniazdo nasienne, włóż do wgłębienia łyżeczkę dżemu porzeczkowego lub żurawinowego i zapiekaj przez 10 minut w piekarniku nagrzanym do 180

  • Deser banalny w przygotowaniu, a smak...

  • szybko i smacznie

  • Potrawa dla miłośników niezbyt słodkich deserów. Porcja dla jednej osoby.

  • Pyszny słodki deser :) Możemy podać z gałką ulubionych lodów :)

  • Zdarza się, że mamy ochotę na coś słodkiego – domowego, a nie mamy ani czasu ani chęci na pieczenie ciasta. Wówczas warto zrobić ten deser. Jabłka podczas pieczenia zrobią się mięciutkie, a kruszonka wspaniale się przypiecze i będzie słodko chrupać. W dodatku potrzebujemy zaledwie chwilę by to przygotować :)

Artykuły na temat: jabłko z gruszka zapiekane z kruszonka
  • Smaczne pomysły na podwieczorek

    ...pieczone owoce. Aby przyrządzić ten specjał, dokładnie umyj jabłko, wydrąż łyżeczką gniazdo nasienne, włóż do wgłębienia łyżeczkę dżemu porzeczkowego lub żurawinowego i zapiekaj przez 10 minut...

  • Owoce zapiekane pod kruszonką, z angielska zwane crumble, to doskonały pomysł na deser o każdej porze roku. Świetnie smakuje z truskawkami, śliwkami czy wiśniami, jednak zimą warto przygotować go z jabłkami, gruszką, orzechami włoskimi, dodatkiem korzennych przypraw i imbiru, które dodatkowo rozgrzeją w mroźne wieczory. Do ekspresowego przygotowania crumble wystarczą podstawowe składniki, a dodatek mąki orkiszowej i brązowego cukru sprawi, że nawet osoby dbające o linie sięgną po dodatkową...

  • Wspominał o niej Homer w „Odysei”, zaś sam Juliusz Cezar zajmował się jej uprawą w swoich ogrodach. Mowa oczywiście o gruszce. Kochamy ją za jej piękny, kuszący kształt oraz delikatny słodki smak. Jakie ma właściwości i w jaki sposób możemy wprowadzić ją do naszej diety? Fot. 123RF/Picsel Poczciwą gruszkę znamy od setek, a nawet tysięcy lat. Galen, słynny lekarz i anatom z czasów starożytnych uważał, że pomaga przy gorączce i kaszlu. Medycyna ludowa wykorzystywała ten owoc w formie naparu do...

  • Jeszcze niezbyt znana w Polsce truskawkowa gruszka to tropikalny owoc, występujący głównie w Azji i w Ameryce Południowej. Zwany jest także smoczym owocem lub częściej - pitają. Poznajcie zatem jego zdrowotne oraz kulinarne zastosowanie. Fot. 123RF/Picsel Pitaja to owoc niektórych gatunków kaktusa. Co interesujące, kwitnie tylko w nocy-kwiaty są duże, białe i pięknie pachną. Stąd jest znana jako księżycowy kwiat lub królowa nocy. Ze względu na gabaryty, przypominające owoce pochodzące z...

  • Pachnące, puszyste ciasto drożdżowe nieodmiennie kojarzy się z ciepłem domowego ogniska, jego zapach przywołuje wspomnienia i powoduje, że na niejednej twarzy pojawia się szeroki uśmiech. Sekret udanego ciasta to dobrej jakości składniki ogrzane do temperatury pokojowej i odpowiednia mąka, która sprawi, że wypiek doskonale wyrośnie i będzie cieszył nie tylko oczy, ale i podniebienie. Nieodłącznym elementem domowego ciasta drożdżowego jest kruszonka - uwielbiana przez małych i dużych,...

  • Słodkie, aromatyczne, soczyste – po prostu pyszne. Gruszki uwodzą nie tylko smakiem, ale i kształtem. Dodatkowo są bardzo zdrowie, warto więc zastanowić się jak odkryć ten swojski owoc na nowo. Fot. 123RF/Picsel Kilka słów od dietetykówGruszki zawierają witaminy A, C, PP oraz B. Dodatkowo są bogate w wapń, fosfor, żelazo, jod oraz bor, który ma pozytywny wpływ na nasz intelekt oraz koncentrację. Gruszki znane są ze swych właściwości przeciwgorączkowych, dlatego w okresie jesienno-zimowym...

  • W siódmym odcinku programu "Bake Off Ale Ciacho" Marcin zaprezentowała jurorom przepis na tort. Biszkopt200 g orzechów włoskich200 g orzechów makadamia 4 jaja (rozmiar L)154 g cukru7/10 łyżeczki proszku do pieczenia1½ łyżki oleju4-5 czubatych łyżek mąki pszennej Poncz150 ml naturalnego soku gruszkowego Konfitura z gruszek2 kg gruszek (odmiana limonera)100 g brązowego cukru1 łyżeczka tartego cynamonu½ łyżeczki tartego kardamonu Krem do obłożenia200 g śmietany 36%200 g serka mascarpone2 łyżki...

  • Dla osób odchudzających się dobrą wiadomością będzie to, że śledzie są mało kaloryczne, ponadto poprzez dużą zawartość potasu ułatwiają usuwanie nadmiaru wody z naszego organizmu. Zatem jak chudnąć to czemu nie poprzez jedzenie śledzi! Składniki: 2 solone filety ze śledzia norweskiego zielone jabłko - odmiana Granny Smith - kruche, soczyste, zielone, nowozelandzkie jabłka, dostępne w sieciach handlowych kromka chleba pszennego 1 jajko 3 cebulki szalotki mleko olej słonecznikowy sok z...

  • Słodkie, aromatyczne, soczyste – po prostu pyszne. Gruszki uwodzą nie tylko smakiem, ale i kształtem. Dodatkowo są bardzo zdrowe, warto więc zastanowić się, jak odkryć ten swojski owoc na nowo. Fot. 123RF/Picsel Gruszki zawierają witaminy A, C, PP oraz B. Dodatkowo są bogate w wapń, fosfor, żelazo, jod oraz bor, który ma pozytywny wpływ na nasz intelekt oraz koncentrację. Gruszki znane są ze swych właściwości przeciwgorączkowych, dlatego w okresie jesienno-zimowym powinniśmy popijać kompoty...

  • Późnym latem i wczesną jesienią w sklepach pojawiają się najsmaczniejsze gruszki – te najsłodsze i najbardziej aromatyczne. Nie zmarnuj sezonu! Nasi użytkownicy podpowiedzą ci, co smacznego możesz z nich przygotować. Fot. 123RF Kierowanie się sezonowością jest w kuchni najważniejsze. Tylko wówczas możemy być pewni, że dania przez nas przygotowywane będą tak smaczne, jak to tylko możliwe. Każdy wie, że najlepsze pomidory zjemy latem, za to brukselka najlepsza będzie dopiero po pierwszych...