• Informacje na temat:

    jabłka faszerowane

Przepisy na temat: jabłka faszerowane
  • Warzywa faszerowane

    Awokado z melonem Składniki dla 4 osób: 2 awokado 15 dag krewetek 2 pomidory 2 melony lub 2 jabłka pół puszki kukurydzy szczypiorek olej ostra czerwona papryczka ząbek czosnku sól pieprz 1. Awokado przekrój na pół, wyjmij pestki i trochę miąższu. Na oleju podsmaż krewetki z posiekanym czosnkiem. Pomidory sparz wrzątkiem, zdejmij skórę, miąższ pokrój...

  • Oryginalna forma podania mięsa mielonego.

  • Jesienne jabłka na słodko i słono

    W kuchni "Dzień Dobry TVN" zagościły jabłka. Anna Starmach podała przepisy na szarlotki w nowej odsłonie. Przygotowała smażone tortille z jabłkami, kieszonki...

  • Świetne połączenie smaków, danie lekkie, ale i sycące. Doskonałe na kolację. Polecam!

  • Indyk faszerowany

    Dobrymi dodatkami do tak przygotowanego mięsa będą: makaron ugotowany al dente i żurawina lub borówka do mięs. Polecamy przepis na indyka faszerowanego. Smakuje doskonale.

  • Wypróbowany przepis na "Jabłka faszerowane kurczakiem"

  • Cebula faszerowana

    Składniki na 4 porcje: - 8 średnich cebul, - 2 jabłka (najlepiej cierpkie), - 1 marchewka, - 1 ząbek czosnku, - sól, czarny pieprz, - cukier, 1/3 l octu 10 proc. Przygotowanie: 1. Cebule obierz, opłucz. Ostrożnie wyjmij środki, zostawiając dość grube ścianki. 2. Przygotuj farsz: środki cebuli posiekaj. Jabłka umyj, obierz, zetrzyj na tarce o drobnych otworach. Marchewkę obierz, opłucz...

  • Pyszna przystawka śledziowa, podana w niecodzienny sposób w winnym jabłku.

  • Rumiana gęś faszerowana

    ...soku z cytryny, - łyżka miodu Dekoracja: - 4 duże jabłka o czerwonej skórce, - 2 łyżki rodzynek, - 2-3 łyżki orzechów włoskich, - łyżka rumu, - łyżka miodu Przygotowanie: Sprawioną gęś zalej zimną wodą i mocz 2-3 godziny. Następnie osusz, natrzyj solą i pieprzem. Umyte śliwki zalej 2-3 łyżkami wina, odstaw na 2 godziny. Jabłka (50 dag) obierz, usuń gniazda nasienne, miąższ pokrój...

  • Smaczny pomysł na "Faszerowane udka"

Artykuły na temat: jabłka faszerowane
  • Kurczak faszerowany owocowym suszem

    Sposób przygotowania: 1. Cebule obierz i posiekaj. Owoce suszone pokrój na kawałki. Majeranek opłucz, osusz i posiekaj. Jabłka umyj, wytnij gniazda nasienne, pokrój w kawałki. Wszystkie składniki wymieszaj. Przypraw solą oraz pieprzem. Kurczaka umyj, wytrzyj. Natrzyj solą i pieprzem - wewnątrz i na zewnątrz. Napełnij farszem. Otwór zepnij wykałaczkami. Zwiąż nogi.  2. Warzywa z włoszczyzny...

  • Indyk faszerowany bakaliami

    Przygotowanie: 1. Do dużego garnka lub miski nalej wodę i posól (1 i ½ łyżki soli na 1 litr wody). Do solanki włóż indyka, odstaw na całą noc. 2. Jabłka...

  • Roladki śledziowe faszerowane pesto z orzechów włoskich podawane na chipsie jabłkowym z sosem holend

    Roladki śledziowe faszerowane pesto z orzechów włoskich podawane na chipsie jabłkowym z sosem holenderskim z miodową nutką to delikatna i prosta w przygotowaniu przystawka idealnie łącząca słodkie i kwaskowe smaki z wyrazistym smakiem ryby.

  • Pomysł na kaczkę

    Pieczona, faszerowana jabłkami i oblana wyjątkowym sosem.

  • Kaczka na kilka sposobów

    Z orzechami, z jabłkami, a może w maladze? Każda będzie wyśmienita.

  • Co powinno się jeść, żeby przyspieszyć gojenie się ran

    ...​Sięgaj po produkty bogate w witaminę C, która uczestniczy w produkcji kolagenu (dzięki niemu skóra jest elastyczna i się regeneruje) oraz uszczelnia naczynia krwionośne, chroniąc rany przed infekcjami. Znajdziesz ją m.in. w kiwi, cytrusach, jabłkach, truskawkach, papryce, aronii. Jedz także produkty mleczne: mleko, kefiry, jogurty, twarogi i jaja - zawarta w nich lizyna przyspiesza gojenie...

  • Jabłko - smak jesieni

    Jabłka są dobre do wszystkiego. Zwłaszcza do dań mięsnych.

  • Dieta jabłkowa

    Na drugie śniadanie i na podwieczorek jedz surowe jabłka albo przygotuj z nich błyskawiczną przekąskę. Oto nasze pomysły! Sałatka z 2 jabłek, 4 pomidorków koktajlowych, rukoli, 1 łyżeczki rodzynek, skropiona sokiem z cytryny. Koktajl jabłkowo-pietruszkowy (2 jabłka zmiksowane z natką pietruszki z dodatkiem wody mineralnej). Mus jabłkowo-gruszkowy (2 jabłka zmiksowane z gruszką), posypany...

  • Dieta jabłkowa

    Przekąski: na surowo! Na drugie śniadanie i na podwieczorek jedz surowe jabłka albo przygotuj z nich błyskawiczną przekąskę. Oto nasze pomysły! Sałatka z 2 jabłek, 4 pomidorków koktajlowych, rukoli, 1 łyżeczki rodzynek, skropiona sokiem z cytryny. Koktajl jabłkowo-pietruszkowy (2 jabłka zmiksowane z natką pietruszki z dodatkiem wody mineralnej). Mus jabłkowo-gruszkowy (2 jabł ka zmiksowane...

  • Co powinnaś jeść, by wzmocnić paznokcie?

    ..., szczypiorem i pomidorem, kawa. Albo: domowy koktail na kefirze z awokado, owocami i łyżką ziaren sezamu, biała herbata. Drugie śniadanie Surówka z selera, jabłka i truskawek z łyżką śmietany i łyżeczką...

Wideo na temat: jabłka faszerowane
  • Jakie dania można przygotować z różnych rodzajów kaszy?

    Blogerka kulinarna Agata Jędraszczak zaprezentowała ciekawe dania z różnymi rodzajami kaszy: risotto z kaszy z prawdziwkami, pierogi z kaszą gryczaną i serem, waniliową kaszą manną z jabłkami, paprykę faszerowaną kaszą jęczmienną oraz pudding z kaszy manny i czekolady. - Kasza może być pyszna, zdrowa, szybka do przyrządzenia, lubią ją dzieci i dorośli, może być na słodko i na wytrawnie