• Informacje na temat:

    j ak rozmrozić zamraźarkę

Przepisy na temat: j ak rozmrozić zamraźarkę
  • Choć mogłoby się wydawać, że przechowywać w zamrażarce można wszystkie owoce i warzywa niestety tak nie jest.

  • Zasady mrożenia żywności, które musisz znać

    Mrożenie to popularny sposób na konserwację żywności. Panuje przekonanie, że mrozić "na później" można wszystko. Nie każdy jednak wie, że po rozmrożeniu niektóre produkty tracą wartości odżywcze. Część z nich może też zyskać mało apetyczny wygląd i konsystencję. Warto zatem wiedzieć, co zamrażać, a co przechowywać w inny sposób.

  • Cała prawda o mrożonym pieczywie

    Wokół pieczywa krąży wiele mitów. Jednym z najmocniej zakorzenionych jest ten, że wypiekane z mrożonego ciasta chleby i bułki są niezdrowe. Podobno zawierają substancje konserwujące i tracą na wartościach odżywczych oraz smakowych. W ramach kampanii Chleb Dobry sprawdzamy jak jest naprawdę!

  • Bezowe torciki i torty

    Rozpływają się w ustach!

  • Możesz jeść i chudnąć. Wystarczy, że wyrzucisz z diety cukier

    Chcesz schudnąć, ale nie chcesz się głodzić? Słusznie! Najlepsze będzie stosowanie zdrowej diety, która pozwoli ograniczyć to, co najbardziej sprzyja tyciu - cukier! Mamy dla was kilka sprawdzonych przepisów, które są pyszne, zdrowe i łatwe w przygotowaniu.

  • Kremówka papieska

    Smacznego: - 0,5 opakowania mrożonego ciasta francuskiego, - 0,5 opakowania budyniu waniliowego, - 0,5 kostki ciepłego masła, - 150 ml. śmietany kremówki, - 1 łyżka cukru pudru, - 1 śmietan-fix, - 1 czubata łyżka cukru, Przygotowanie: Ciasto francuskie rozmrozić - najlepiej wyjąć z zamrażarki na noc. Pokroić je na 6 prostokątów i upiec w nagrzanym do 220 st.C piekarniku. Budyń ugotować...

  • Jak gotować dla smyka?

    ​Przyrządzanie zdrowych posiłków dla dzieci to nie lada sztuka. Nasz ekspert podpowiada, jak je przygotowywać, by nie traciły wartościowych składników.

  • Składniki: - 0,5 opakowania mrożonego ciasta francuskiego, - 0,5 opakowania budyniu waniliowego, - 0,5 kostki ciepłego masła, - 150 ml. śmietany kremówki, - 1 łyżka cukru pudru, - 1 śmietan-fix, - 1 czubata łyżka cukru, - sos truskawkowy, - serduszka czekoladowe do dekoracji Przygotowanie: Ciasto francuskie rozmrozić - najlepiej wyjąć z zamrażarki na noc. Pokroić je na...

  • Nowalijki kontra mrożonki – co wybierać?

    Z jednej strony kuszący świeżutki szczypiorek i rzodkiewka, a z drugiej liczne doniesienia o szkodliwości nowalijek. No tak, ale co z warzywami - przecież te młode powinny być zdrowsze niż te późniejsze.

  • Zdrowy posiłek na szybko

    Błyskawiczne wymyślenie i przygotowanie pożywnego dania dla dziecka może być łatwe. Poznaj 6 sposobów, które ci w tym pomogą.

Artykuły na temat: j ak rozmrozić zamraźarkę
  • Pomoc w przygotowywaniu jedzenia dla maluszka

    Urządzenie Philips Avent 4w1 pomaga w prosty sposób przygotowywać domowe posiłki dostosowane do potrzeb maluchów na każdym etapie ich rozwoju. W jednym dzbanku ugotujesz jedzenie na parze, a następnie je zmiksujesz do wybranej konsystencji, a także podgrzejesz i rozmrozisz.

  • Nie bój się mrozić

    Choć mogłoby się wydawać, że przechowywać w zamrażarce można wszystkie owoce i warzywa niestety tak nie jest. Nie wszystkie z nich można zamrażać. Z pewnością do zamrażania nie nadaje się sałata i rzodkiewka. Poniżej przedstawiamy te produkty, które mrozimy najczęściej i po rozmrożeniu nadają się do spożycia.

  • Sernikowy obłoczek na kruchym spodzie

    Pierwsze wrażenie jest najważniejsze. Jeśli zatem chcesz zrobić na kimś dobre wrażenie, zaserwuj mu takie wykwintne smakołyki.

  • Osiem patentów na zamrażanie mięsa

    ...temu nie posklejają się i będziesz mogła w każdej chwili rozmrozić tylko tyle produktu, ile właśnie potrzebujesz.  4. Do zamrażanych gulaszy i potrawek nie dodawaj ryżu, makaronu i ziemniaków(...) rozmrozić pieczeń, połóż ją na najniższej półce lodówki i pozostaw na noc. 8 Rozmrożoną pieczeń albo kotlety odgrzej w piekarniku (30-35 min w 120 st.). Mniejsze porcje mięsa podgrzej na patelni.

  • Jak przechowywać mleko kobiece

    Kobiece mleko jest najlepszym pokarmem dla malutkiego dziecka. Czasem jednak matka nie może karmić piersią, bo nie będzie jej przy nim z powodu wyjazdu, leczenia itp. Mleko można jednak wcześniej odciągnąć i przechować, nawet przez szereg dni, o czym przypominamy przed Światowym Dniem Karmienia Piersią, przypadającym na 1 sierpnia.

  • Jaki poniedziałek, taki cały tydzień. Mam nadzieję, że mimo kuringu dziś czynionego,będzie miło. Zamrażarka rozmrożona, wyszorowana, zapakowana częściowo....

  • Królowa lodu: Chłodzenie pod kontrolą

    ​Mrozić można niemal wszystko, ale najczęściej do niskich temperatur trafiają sezonowe owoce i warzywa, mięso i ryby. Jak je przechowywać, aby nie dać pola do popisu bakteriom takim jak Listeria monocytogenes?

  • Tego o serach nie wiedziałaś

    W sklepach jest tak duży wybór serów, zarówno żółtych, białych, jak i pleśniowych, że można wybrać gatunek odpowiedni do różnych potraw - zapiekanek, sosów, spaghetti, zup, pizzy, tarty.

  • Wszystko, co trzeba wiedzieć o mrożonkach

    Eksperci przyznają, że w czasie mrożenia żywność traci od 10 do 30 proc. witamin. Mimo to, mrożenie pozostaje jednym z najlepszych sposobów utrwalania żywności. Przedstawiamy wady i zalety mrożonek.

  • Fakty i mity o mrożonkach

    Eksperci przyznają, że w czasie mrożenia żywność traci od 10 do 30 proc. witamin. Jednak mrożenie pozostaje dalej jednym z najlepszych sposobów utrwalania żywności. Jakie są wady i zalety mrożonek.

Zdjęcia na temat: j ak rozmrozić zamraźarkę