• Informacje na temat:

    indyk w zalewie

Przepisy na temat: indyk w zalewie
  • Rolada z indyka

    Składniki: 1,5 kg mięsa z piersi indyka sól, biały pieprz 25 dag świeżych lub mrożonych  żurawin 15 dag twardych gruszek z syropu (ale mogą być również np. brzoskwinie  lub morele w zalewie(...) końcem pieczenia rozetnij foliowy rękaw, a mięso obłóż resztą żurawin. Posyp je cukrem. Roladę z indyka można podawać np. z podsmażonymi ziemniakami i surówką.

  • Pyszne białe mięso z indyka można wykorzystać jako potrawę na świąteczny stół.

  • Spaghetti z pulpetami z kurczaka i indyka w sosie pomidorowym

    Uczestniczka programu "MasterChef" Monika Goździalska oraz aktorka Alżbeta Lenska przygotowały w kuchni "Dzień Dobry Wakacje" kilka potraw, które można zabrać w wakacyjną podróż z dziećmi. Panie podały przepis między innymi na: spaghetti z pulpetami z kurczaka i indyka z sosem pomidorowym makaron spaghetti pierś z kurczaka pierś z indyka mozarella w zalewie jajko świeże pomidory puszka...

  • Bardzo ,smaczne buraczki w zalewie doskonałe jako przystawka do obiadu potraw mięsnych i nie tylko

  • Mięsa bez grama tłuszczu

    Kurczaka, wołowinę, żeberka czy indyka można przyrządzić bez dodatku tłuszczu! Wystarczy sól, miód, rękaw do pieczenia, folia aluminiowa i kilka innych "sztuczek".

  • Bardzo pyszna surówka ,chrupiąca ,można przechowywać przez 1 miesiąc w lodówce ,przepis dostałam od znajomej i jestem zachwycona

  • Przepis: - 400 g. piersi z kurczaka lub indyka - 30 g. grzybów Mu-Err (w razie braku mogą być jakiekolwiek grzyby dostępne w Polsce) jeśli grzyby są suszone, należy je uprzednio moczyć w cieplej(...) (zwracać uwagę aby były w zalewie wodnej bez octu) - świeże kiełki soi lub z puszki w zalewie wodnej (bez octu) - 1 puszka ciętej fasolki -5 dużych łyżek sosu sojowego - trochę mąki pszennej (do...

  • Rybka na zimno

  • Proste i smaczne

Artykuły na temat: indyk w zalewie
  • Jedz pysznie... razem z dzieckiem

    Pulpeciki 150 g mięsa mielonego z kurczaka lub indyka, 2 łyżki ugotowanej kaszy jaglanej, 1 jajko, łyżka otrąb pszennych, łyżka musztardy, czubryca. Bulion 1 litr wody, 2 duże(...) jaglana - to źródło witamin z grupy B oraz żelaza, ma działanie zasadotwórcze. Mięso indyka - wartościowe źródło białka. Spaghetti ze szpinakiem i fetą 150 g makaronu spaghetti...

  • Indyk uznawany jest za jeden z najzdrowszych rodzajów mięsa. Jest smaczny, chudy i lekkostrawny. Ale w jaki sposób zamienić go w ciekawe danie? Fot. 123RF/Picsel Indyk to bogate źródło białka - podstawowego budulca wszystkich narządów wewnętrznych i aktywatora wielu procesów zachodzących w naszym ciele. Po drób powinny sięgnąć osoby, które walczą ze zbyt wysokim cholesterolem, nadciśnieniem tętniczym i problemami sercowymi. Zawarte w jego mięsie cenne minerały - między innymi cynk, fosfor czy...

  • Gorąca zupa to jest to!

    ...łodyżkami) podsmażyć na maśle. Dodać do bulionu z warzywami. Z zupy usunąć cebulę, zabielić śmietaną, posypać obficie świeżym koperkiem. Podawać na gorąco. Rosół z indykiem i zawijaskami Składniki na(...) selera, 2 marchewki, 3 duże cebule, 1-2 małe pietruszki, 4 duże ziemniaki, 3 kolorowe papryki, 1-2 ząbki czosnku, 1 puszka pomidorów w zalewie, 3 łyżki koncentratu pomidorowego, 3 suszone grzyby, 10 dag...

  • Sałatka to doskonała propozycja na lekki posiłek lub przekąskę, zwłaszcza dla osób dbających o linię. Wzbogacając warzywa w mięsne dodatki, grzanki oraz ziarna stworzymy zbilansowane, lekkostrawne danie zawierające wszystkie niezbędne do organizmu składniki – białko, węglowodany, tłuszcze oraz witaminy i minerały. Fot. materiały prasowe Składniki (2 porcje): 150 g miksu sałat 150-200 g polędwiczki z indyka 2 łyżki miksu ziaren Kresto (słonecznik, dynia, siemię lniane, sezam) 1 łyżka kaparów...

  • Zimowe grzybobranie

    ...w pomidorach Składniki na 4 porcje: 60 dag dużych świeżych pieczarek, jajko, 6 łyżek bułki tartej, puszka pomidorów w zalewie (20 dag), cebula, łyżeczka cukru, 1/2 łyżeczki suszonego oregano, 1/2 łyżeczki(...) wierzchu. Podawaj od razu z dodatkiem pieczywa lub ziemniaków, posypane jeszcze świeżą, posiekaną natką pietruszki. Przygotowanie: 25 minut Porcja: 415 kalorii Faszerowana pierś indyka Składniki na...

  • Sałatki ogórkowe są smaczne i zaskakująco proste w przygotowaniu. Zrób je właśnie teraz, aby cieszyć się smakiem sezonowych warzyw nawet zimą. Fot. 123RF/Picsel Ogórki pochodzą z tej samej rodziny, co melon i dynia. Wbrew obiegowej opinii, znajdziemy w nich nie tylko bezwartościową wodę, ale również całkiem sporo substancji odżywczych, które są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu. W jednej szklance ogórków mieści się aż 14 proc. dziennego zapotrzebowania na witaminę K, która...

  • Jest uznawany za najbardziej tradycyjną potrawę wigilijną w Polsce, niezależnie od regionu. Bez niego trudno wyobrazić sobie wigilijny stół. Fot. 123RF/Picsel Karpie w Polsce hodowane są od XIII wieku. Już ojcowie cystersi zarybiali na masową skalę stawy właśnie karpiem. Trzeba przyznać, że jest to ryba łatwa i tania w hodowli, co wpłynęło znacząco na jej popularność. Przez wieki karp był daniem z pańskiego stołu. Tłusty, sycący i smaczny. Być może stąd wzięła się jedyna, potwierdzona przez...

  • Nie masz ochoty planować posiłków na nadchodzący tydzień? Pozwól, że zrobimy to za ciebie. Fot. 123RF/Picsel Planowanie posiłków z wyprzedzeniem nie jest prostą sprawą. Dlatego właśnie postanowiliśmy zrobić to za was. Dzięki naszym propozycjom, będziecie mogli każdego dnia przygotować wyjątkowo smakowite danie. Poniedziałek: Pomidorowa z pulpecikami Fot. Kuchniamniam na Smaker.pl/ Aby zobaczyć przepis, kliknij w zdjęcie. Tradycyjna, poniedziałkowa zupa, którą zwykle gotuje się na resztkach...

  • Nim nadejdą święta i zasiądziemy wraz z rodziną do stołu z pełnym zaangażowaniem przygotowujemy tradycyjne potrawy. Fot. 123RF/Picsel W te wyjątkowe dni doskonale sprawdzi się Barszczyk Czerwony Hortex o delikatnym i aksamitnym smaku. Znakomitą bazą do przygotowania dań staną się także mrożone warzywa i owoce. Zupa grzybowa Hortex idealnie pasuje na świąteczny stół. Włoszczyzna w paski ułatwi przygotowanie pysznej ryby po grecku, a Kapuśniak Hortex stanie się doskonałą bazą do farszu...

  • Kiedyś królowała na polskich stołach od 11 listopada, aż po Nowy Rok. Dziś, chociaż cała Europa zajada się polską gęsią, my o niej zapomnieliśmy. Pora przypomnieć sobie, dlaczego warto wrócić do tradycji, lub zbudować ją na nowo. Fot. 123RF/Picsel Jest to jedno z najbardziej niedocenianych mięs w naszym kraju. Mimo faktu, że polska gęsina uznawana jest za najlepszą w całej Europie, statystyczny Kowalski zjada tylko 17 gramów tego mięsa w ciągu roku! Co jest tego przyczyną? Być może fakt, że...