• Informacje na temat:

    indyk w migdałach

Przepisy na temat: indyk w migdałach
  • Nie jedz indyka w święta!

    Indyk pojawia się na świątecznych stołach coraz częściej, ale przecież Boże Narodzenie to nie Święto Dziękczynienia! Sprawdź, co podać, aby świąteczny obiad był naprawdę wykwintny!

  • CIEKAWY SPOSOB NA DROB

  • ...100g suszonych śliwek bez pestek, posiekany świeży majeranek, 100 g płatków migdałowych, szczypta cynamonu, 750 g filetów z indyka, sól, pieprz, dwie cebule, łyżka margaryny, łyżka koncentratu pomidorowego, por, 500 g marchwi, 200 ml śmietany, łyżka marynowanego pieprzu.

  • Smaczny, pieczony karp w migdałach to propozycja nie tylko na święta :)

  • Odżywcza kuchnia Szymona Czerwińskiego

    Szymon Czerwiński zdradził przepisy na potrawy bogate w składniki odżywcze. Na pierwszy ogień poszedł domowej roboty chleb z brokułami i mielonymi migdałami zamiast mąki.  Jeśli jesteśmy zwolennikami wędlin, warto też przygotować je własnoręcznie. Wystarczy zamarynować pierś z kurczaka lub z indyka, a następnie szczelnie zawinąć w folię spożywczą. Nie gotujemy jej a parzymy w wodzie przez około...

  • pyszna ryba w nowej odsłonie

  • Świąteczne pieczenie

    .... Rolada z indyka z żurawiną Sposób przygotowania 1. Składniki farszu (bez jajka i migdałów) gotuj przez 10-15 minut. Zdejmij z ognia, przestudź, wymieszaj z migdałami oraz jajkiem.  2. Filet opłucz...

  • Zalet pstrągów nie trzeba opisywać. To przepyszna ryba. Proponuję dzisiaj w trochę innym wydaniu:)

  • Pieczenie z rumianą skórką

    ...i wyciśnij sok. Rozmaryn porwij na kawałki. Sok z cytryny wymieszaj ze skórką, miodem i cukrem. Filet z indyka opłucz, osusz. Natrzyj solą i pieprzem. Obłóż rozmarynem i plasterkami cytryny. Obwiąż...

  • Wypróbowany przepis na "Rolada w migdałach"

Artykuły na temat: indyk w migdałach
  • Gulasz z indyka

    Umyte piersi z indyka oraz dynię kroimy w kostkę. Ciecierzycę przekładamy na durszlak, płuczemy wodą i odcedzamy.

  • Pulpeciki z marchewką i migdałami to proste, szybkie acz wykwintne danie. Składniki: - 400g mięsa mielonego wieprzowego - 2 łyżki migdałów w plastry - 1 marchewka - 1 kostka paprykowa - 100 ml śmietany Sposób przygotowania: 1. Marchewkę objesz pokrój w 2 mm plastry a następnie w cm długości paski 2. Marchewkę i migdały pomieszaj z mięsem mielonym dopraw je do smaku odrobina soli i czarnego pieprzu uformuj z nich mięsne kulki jak najmniejsze. 3. Kulki oprósz w mace obsmaż na...

  • Nie jedz indyka w święta!

    Indyk pojawia się na świątecznych stołach coraz częściej, ale przecież Boże Narodzenie to nie Święto Dziękczynienia! Sprawdź, co podać, aby świąteczny obiad był naprawdę wykwintny!

  • Indyk uznawany jest za jeden z najzdrowszych rodzajów mięsa. Jest smaczny, chudy i lekkostrawny. Ale w jaki sposób zamienić go w ciekawe danie? Fot. 123RF/Picsel Indyk to bogate źródło białka - podstawowego budulca wszystkich narządów wewnętrznych i aktywatora wielu procesów zachodzących w naszym ciele. Po drób powinny sięgnąć osoby, które walczą ze zbyt wysokim cholesterolem, nadciśnieniem tętniczym i problemami sercowymi. Zawarte w jego mięsie cenne minerały - między innymi cynk, fosfor czy...

  • Co jeść, żeby pamięć nas nie zawodziła?

    ...​Spożywaj dużo nienasyconych kwasów tłuszczowych omega-3 - są w olejach roślinnych z pierwszego tłoczenia, tłustych morskich rybach, orzechach, migdałach, awokado. Witaminy z grupy B, magnez, cynk i L-tryptofan, które wpływają na zdolność zapamiętywania informacji, znajdziesz w produktach pełnoziarnistych, warzywach, pestkach, jajach, chudym mięsie.

  • Sałatka to doskonała propozycja na lekki posiłek lub przekąskę, zwłaszcza dla osób dbających o linię. Wzbogacając warzywa w mięsne dodatki, grzanki oraz ziarna stworzymy zbilansowane, lekkostrawne danie zawierające wszystkie niezbędne do organizmu składniki – białko, węglowodany, tłuszcze oraz witaminy i minerały. Fot. materiały prasowe Składniki (2 porcje): 150 g miksu sałat 150-200 g polędwiczki z indyka 2 łyżki miksu ziaren Kresto (słonecznik, dynia, siemię lniane, sezam) 1 łyżka kaparów...

  • Co jeść, aby trzymać nerwy na wodzy

    Śniadanie  2 kromki chleba razowego z pastą z awokado i płatków migdałowych, kakao albo sałatka z roszponki, pomidorów z pestkami słonecznika i grzankami, kawa.  Drugie śniadanie  Koktajl bananowy, pitna czekolada albo płatki owsiane z mlekiem kokosowym, kefir.  Obiad  Zupa krem z pomidorów, indyk z grilla, kasza gryczana, brokuły z płatkami migdałów, kompot albo zupa z botwinki, pstrąg...

  • Migdały to wyjątkowo zdrowe źródło substancji odżywczych. Twarda skorupka skrywa bowiem same skarby: witaminy, mikroelementy, białko i cenne tłuszcze. Fot. 123RF/Picsel Orzechy symbolizują szczęście, dostatek i pomyślność. W czasach starożytnych kojarzone były z mądrością i symbolizowały ludzką głowę, gdzie zielona skóra odpowiadała skórze, twarda skorupa - czaszce, natomiast orzech właściwy odwzorowywał mózg. Do dziś powszechnie uważa się, nie bez racji, że jedzenie orzechów pobudza umysł....

  • Co jeść, aby obniżyć poziom cholesterolu

    Należy ograniczyć jego źródła, czyli niezdrowe tłuszcze nasycone (mięso, wędliny) i te typu trans (słodycze), a sięgać po nienasycone zawierające kwasy omega-3, czyli oliwę, olej rzepakowy, awokado, tłuste ryby morskie. Zamiast smażyć, trzeba gotować na parze lub dusić (bez tłuszczu). Śniadanie Graham z indykiem, sałatą, pomidorem, herbata lub kasza manna z jagodami, kakao. Drugie...

  • Nie masz ochoty planować posiłków na nadchodzący tydzień? Pozwól, że zrobimy to za ciebie. Fot. 123RF/Picsel Planowanie posiłków z wyprzedzeniem nie jest prostą sprawą. Dlatego właśnie postanowiliśmy zrobić to za was. Dzięki naszym propozycjom, będziecie mogli każdego dnia przygotować wyjątkowo smakowite danie. Poniedziałek: Pomidorowa z pulpecikami Fot. Kuchniamniam na Smaker.pl/ Aby zobaczyć przepis, kliknij w zdjęcie. Tradycyjna, poniedziałkowa zupa, którą zwykle gotuje się na resztkach...

Wideo na temat: indyk w migdałach