• Informacje na temat:

    indyk w maladze

Przepisy na temat: indyk w maladze
  • Indyk w maladze

    ...czerwonego wina, - sól, cukier Przygotowanie: 1. Indyka pokroić w plastry, ułożyć na półmisku na sałacie. Na każdym plastrze mięsa ułożyć dekorację z owoców. 2. Żelatynę wymieszać z zimnym rosołem, spęczniałą połączyć z winem i gotować, aż się żelatyna rozpuści. Przyprawić cukrem i solą. Ostudzić. Zalać indyka i owoce. Odstawić do zastygnięcia. Czas przygotowania: 35 minut 1 porcja: 310

  • Sprawdzony przepis na "Indyk w maladze"

  • Co na świąteczny obiad?

    ...minut 1 porcja: 780 kcal Indyk w maladze Składniki: - 1 kg upieczonej piersi indyczej, - dowolne owoce ze słodkiej marynaty, - 1 pomarańcza, - 3 łyżeczki żelatyny, - rosół drobiowy (1,5(...) polędwiczek. Udekoruj zieleniną. Czas przygotowania 35 minut Polecamy: żurek Indyk w sosie żurawinowym Składniki na 4 porcje: - 80 dag piersi z indyka, - cebula, 1 jajko, - 30 dag...

  • Ciekawe sposób podania mięsa z indyka. Drób w winie malaga pobudza zmysły. Uwaga! sprawdzony przepis!:)

  • Smaczny pomysł na "Pieczona pierś z indyka w maladze"

  • Sprawdzony przepis na "Kaczka w maladze"

  • Przepis wart wypróbowania: "Kaczka w maladze"

  • Filet z indyka nadziewany śliwką można wykorzystać na wiele sposobów. Można podać do na zimno jako wędlinę lub w galarecie np. na śniadanie świąteczne. Tym razem przygotowałam w galarecie typu malaga, ale z wykorzystaniem wina porto. Niesamowity smak.

  • Przepis wart wypróbowania: "Filet z kurczaka w maladze"

  • Przepis wart wypróbowania: "Filet z kaczki w maladze"

Artykuły na temat: indyk w maladze
  • Indyk w maladze

    Mięso indyka natrzeć solą, nasmarować tłuszczem. Piec około 90 minut w temp. 180-200°C. W tym czasie ugotować wywar z warzyw, nóżek i kości. Przecedzić....