• Informacje na temat:

    indyk smażony

Przepisy na temat: indyk smażony
  • Indyk z fasolą

    Kto z nas nie lubi dań jednogarnkowych? Pozwalają nam zaoszczędzić czas i są bardzo sycące. Jeśli masz ochotę na takie danie w nowej odsłonie, wypróbuj przepis z książki "Dania i potrawy jednogarnkowe siostry Marii".

  • Przedświąteczny gulasz z indyka

    W tym gorącym okresie nie zawsze mamy czas, by stać przy garnkach szykując pracochłonny obiad. Gulasz z indyka smakuje wspaniale, a powstaje błyskawicznie. Z talerzy znika zaś jeszcze szybciej.

  • Indyk ze szpinakiem i mozzarellą

    Idealna propozycja na weekendowy obiad. Mięso z indyka należy do jednego z najzdrowszych, a jednocześnie łatwo je przyrządzić. Pysznie nadziane roladki nie mają sobie równych.

  • Indyk z kokosem

    Nawet najlepsza panierka będzie się odklejać, jeśli zbyt wcześnie obtoczysz w niej kotlety. Pamiętaj więc, by robić to tuż przed smażeniem. Smacznego!

  • Frittata z indykiem

    ...środek z pestkami. Strąk opłucz, potnij w paski. Filet z indyka pokrój w kosteczkę. Na dużej patelni rozgrzej 2-3 łyżki oleju. Wrzuć wszystkie przygotowane wcześniej warzywa. Chwilę je podsmaż, mieszając. Potem dodaj kawałeczki indyka.  2. Jajka wbij do miseczki. Dolej mleko (jeśli lubisz, możesz dodać także 4 łyżki startego żółtego sera). Masę przypraw do smaku solą, pieprzem, słodką papryką...

  • Rolada z indyka

    Sposób przygotowania Szpinak przebierz, opłucz, osącz na sitku. Cebulę oraz czosnek obierz, posiekaj, zeszklij na rozgrzanej oliwie. Dołóż liście szpinaku. Smaż 3-4 minuty. Przypraw na pikantnie solą, pieprzem oraz gałką. Filet z indyka umyj, osusz. Rozetnij na duży płat. Mię- so lekko rozbij. Oprósz z obu stron solą, chili i pieprzem. Pomidory potnij na kawałki. Na mięsie rozsmaruj farsz...

  • Rolada z indyka

    Przygotowanie 1. Pierś z indyka umyj pod bieżącą wodą i osusz papierowym ręcznikiem. Rozkrój ją tak, aby dała się rozłożyć jak książka. Przykryj folią spożywczą i delikatnie rozbij tłuczkiem na cienki płat. Oprósz solą oraz pieprzem.  2. Chleb tostowy lub bułkę pokrój w małą kostkę. Wrzuć na rozgrzaną, suchą patelnię. Mieszając, smaż 3-5 min. Natkę pietruszki umyj, osusz, drobno posiekaj. Do...

  • Indyk pieczony

    Kruche i delikatne mięso

  • Łódeczki z indykiem

    Możesz je przygotować samodzielnie. To proste!

  • Spaghetti z indykiem

    Filet z indyka opłucz, osusz, pokrój w kostkę.

Artykuły na temat: indyk smażony
  • Przepyszny indyk

    Przygotowanie: 1. Ryż gotujemy według instrukcji podanej na opakowaniu. Trzy minuty przed końcem dodajemy groszek i dalej gotujemy, studzimy. Obraną cebulę...

  • Indyk uznawany jest za jeden z najzdrowszych rodzajów mięsa. Jest smaczny, chudy i lekkostrawny. Ale w jaki sposób zamienić go w ciekawe danie? Fot. 123RF/Picsel Indyk to bogate źródło białka - podstawowego budulca wszystkich narządów wewnętrznych i aktywatora wielu procesów zachodzących w naszym ciele. Po drób powinny sięgnąć osoby, które walczą ze zbyt wysokim cholesterolem, nadciśnieniem tętniczym i problemami sercowymi. Zawarte w jego mięsie cenne minerały - między innymi cynk, fosfor czy...

  • Zapiekanka z indykiem

    Sycąca, łatwa w przygotowaniu zapiekanka z indykiem to świetny pomysł na obiad dla całej rodziny!

  • Basta! Pomyślał Kevin Aiston, kiedy usłyszał od kolejnego Polaka: Przecież Wielka Brytania nie ma żadnej przyzwoitej kuchni. Postanowił rozprawić z wszelkimi stereotypami w swojej najnowszej książce „Kevin sam … w kuchni. Nie tylko Fish & Chips”. Na pierwszy ogień wziął English breakfast, które złą sławę ma nie tylko w Polsce: „Podobną opinię ma na świecie polski kotlet schabowy. Z ziemniakami z wody polanymi okrasą, pospanymi koperkiem. Tak naprawdę jest pyszny! Zawsze, kiedy jadę pociągiem...

  • Zapiekanka z indykiem

    Sycąca, łatwa w przygotowaniu zapiekanka z indykiem to świetny pomysł na obiad dla całej rodziny!

  • Sałatka to doskonała propozycja na lekki posiłek lub przekąskę, zwłaszcza dla osób dbających o linię. Wzbogacając warzywa w mięsne dodatki, grzanki oraz ziarna stworzymy zbilansowane, lekkostrawne danie zawierające wszystkie niezbędne do organizmu składniki – białko, węglowodany, tłuszcze oraz witaminy i minerały. Fot. materiały prasowe Składniki (2 porcje): 150 g miksu sałat 150-200 g polędwiczki z indyka 2 łyżki miksu ziaren Kresto (słonecznik, dynia, siemię lniane, sezam) 1 łyżka kaparów...

  • Gulasz z indyka

    Mięso umyj, osusz, pokrój w kostkę. Marchewki obierz, pokrój w słupki. Cebule obierz z łupin, pokrój w talarki. Na patelni rozgrzej 2-3 łyżki oleju. Wrzuć...

  • Smażone potrawy kuszą smakiem i aromatem, ale nie da się ukryć, że smażenie to jedna z najtrudniejszych metod przygotowywania dań. Dlaczego? Ponieważ w wyniku oddziaływania temperatury dochodzącej do 200°C z niektórych produktów mogą wydzielać się toksyczne substancje. Jak tego uniknąć? Jeśli nie potrafimy odmówić sobie smażonych rarytasów, warto poznać kilka sprawdzonych trików, dzięki którym nasze dania zachowają smak i nie będą nam szkodzić. Patelnia to podstawa Dobry sprzęt nie tylko...

  • Gulasz z indyka z fasolką

    Dietetycy zalecają włączenie indyka do codziennego jadłospisu, zawiera on dużo potasu i żelaza. Zobacz, jak przygotować z niego gulasz...

  • Uwielbiasz smażone dania, ale martwisz się, że są zbyt tłuste i niezdrowe? Nie musisz z nich rezygnować, tylko przygotowuj je tak, by nie traciły cennych wartości odżywczych. Doświadczeni kucharze namawiają wszystkich entuzjastów gotowania, by podczas codziennego przygotowywania posiłków korzystali z kilku sprawdzonych trików, dzięki którym ograniczysz wytwarzanie się szkodliwych dla ludzkiego organizmu związków chemicznych oraz sprawisz, że gotowane przez ciebie potrawy zachowają maksimum...

Zdjęcia na temat: indyk smażony
Wideo na temat: indyk smażony
  • Sznycle w migdałowej panierce

    Zwarte, mocne mięso z szynki wieprzowej czy choćby filety drobiowe - z kurczaka czy indyka - to podstawa wybornych kotletów, które często goszczą na polskich stołach. Jeśli szukacie urozmaicenia dla zwykłych, smażonych koletów w ciężkiej panierce, spróbujcie przyrządzić wyjątkowe sznycle w nietypowej, bo migdałowej, panierce! W parę chwil, przy użyciu kilku prostych składników odmienicie swoje

  • Hashimoto - czego nie można jeść

    orota Smażyło, której 10 lat temu zdiagnozowano chorobę Hashimoto, opowiedziała w "Dzień Dobry TVN" o tym, jakie objawy ma ta choroba. Czy udało jej się jakoś je powstrzymać? W studiu programu prezenterka pogody Anna Dec wyjaśniła, czego nie może jeść osoba, która choruje na Hashimoto. Ile czasu zajmuje przyzwyczajenie się do diety? Dec przygotowała indyka w ziołowej marynacie, chleb bananowy