• Informacje na temat:

    indyk gulaszowe

Przepisy na temat: indyk gulaszowe
  • Gulasz z indyka z ziemniakami

    Składniki: 60 dag mięsa gulaszowego z indyka 6-8 ziemniaków 4 młode marchewki 30 dag pieczarek 3 dymki 2-3 pomidory 2 ząbki czosnku 1 i 1/2 szkl. bulionu drobiowego (może być z kostki) 5 łyżek oleju 1 płaska łyżka mąki pszennej 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku sól pieprz Przygotowanie: 1. Mięso opłucz, osusz, ew. pokrój na mniejsze kawałki. Oprósz...

  • Wykorzystaj to co masz w lodówce, aby zrobić pyszny obiad.

  • Gyros drobiowy z warzywami oraz fetą

    Składniki na 4 porcje: 50 dag ziemniaków 80 dag mięsa gulaszowego z indyka 2 łyżki gotowej przyprawy do gyrosa 5 łyżek oliwy 2 kolorowe papryki 40 dag kapusty włoskiej 2 gałązki rozmarynu po 2 czubate łyżki masła i mąki pszen. 1 szkl. mleka 1 łyżeczka bulionu w proszku 20 dag sera feta tłuszcz do formy Sposób przygotowania: 1. Mięso opłucz...

  • Uniwersalne Pyszne klopsiki do wszystkiego- jako doskonałe mięsko do kaszy ryżu makaronu lub ziemniaków a nawet palce lizać z samym dobrym chlebkiem ...Można podawać z dowolnymi ulubionymi sosami Polecam bo są przepyszne...dla amatorów mielonego mięsa

  • Ryż z czterech stron świata

    ...przypraw do smaku solą oraz pieprzem. Duś jeszcze 4 -5 minut. Przed podaniem potrawkę posyp nerkowcami. Orientalny kociołek z indykiem Składniki: 20 dag ryżu 2 cebule 2 ząbki czosnku 1 czerwona papryczka chili 50 dag pomidorów 80 dag mięsa gulaszowego z indyka 3 łyżki oleju, 3 łyżki łagodnego curry 500 ml bulionu drobiowego 5 dag płatków migdałowych 1 mango sól, pieprz, kilka...

  • Zupa gulaszowa z mięsem z indyka z dodatkiem pieczarek, papryki i dyni. Doskonale zaspokoi głód i rozgrzeje w jesienne chłodne dni.

  • LEKKIE ZAWIERAJACE DUZO BIALKA

  • Ciekawy słodkawy smak

  • aromatyczny dzięki imbirowi

  • Ulubione kotlety mojego Synka. Soczyste, zdrowe mięso z indyka a szczególnie pysznie smakuje w połączeniu z rozpływającym się serem oraz szynką.

Artykuły na temat: indyk gulaszowe
  • Gulaszowa z włoską kapustą

    Zamiast karkówki użyjmy mięsa gulaszowego z indyka.

  • Indyk uznawany jest za jeden z najzdrowszych rodzajów mięsa. Jest smaczny, chudy i lekkostrawny. Ale w jaki sposób zamienić go w ciekawe danie? Fot. 123RF/Picsel Indyk to bogate źródło białka - podstawowego budulca wszystkich narządów wewnętrznych i aktywatora wielu procesów zachodzących w naszym ciele. Po drób powinny sięgnąć osoby, które walczą ze zbyt wysokim cholesterolem, nadciśnieniem tętniczym i problemami sercowymi. Zawarte w jego mięsie cenne minerały - między innymi cynk, fosfor czy...

  • Zupa gulaszowa z indyka

    Smakowicie pachnie a jeszcze lepiej smakuje. Pożywna i zdrowa zupa z indyka na stałe zagości w jadłospisie twojej rodziny.

  • Sałatka to doskonała propozycja na lekki posiłek lub przekąskę, zwłaszcza dla osób dbających o linię. Wzbogacając warzywa w mięsne dodatki, grzanki oraz ziarna stworzymy zbilansowane, lekkostrawne danie zawierające wszystkie niezbędne do organizmu składniki – białko, węglowodany, tłuszcze oraz witaminy i minerały. Fot. materiały prasowe Składniki (2 porcje): 150 g miksu sałat 150-200 g polędwiczki z indyka 2 łyżki miksu ziaren Kresto (słonecznik, dynia, siemię lniane, sezam) 1 łyżka kaparów...

  • Chcąc jeść zdrowo, w pierwszej kolejności ograniczamy ilość spożywanego tłuszczu. Niestety, przygotowanie oryginalnego i niskotłuszczowego obiadu nie jest prostą sprawą. Na szczęście dla nas nie ma rzeczy niemożliwych. Fot. 123RF/Picsel Wszyscy kucharze doskonale wiedzą, że tłuszcz jest nośnikiem smaku, co sprawia, że przygotowanie smacznych potraw, zawierających zredukowaną ilość tłuszczu stanowi poważne wyzwanie. Postanowiliśmy się jednak z nim zmierzyć, przygotowując dla was kilka...

  • Mięso drobiowe znamy i cenimy wszyscy: za smak, zapach i niezwykłe wartości odżywcze. Odkąd około 3 tys. lat przed naszą erą w obejściach ludzkich siedzib pojawiły się pierwsze udomowione kurczaki, popularność tego gatunku mięsa wciąż wzrasta i wzrasta. Nie ma chyba miejsca na Ziemi, gdzie nie trafia na stół kurczak, indyk czy kaczka. Ale czy o drobiu wiemy rzeczywiście wszystko? Fot. 123RF/Picsel Mięso "fitness"? Coraz częściej można spotkać się z określeniem tego rodzaju mięsa jako...

  • Nie masz ochoty planować posiłków na nadchodzący tydzień? Pozwól, że zrobimy to za ciebie. Fot. 123RF/Picsel Planowanie posiłków z wyprzedzeniem nie jest prostą sprawą. Dlatego właśnie postanowiliśmy zrobić to za was. Dzięki naszym propozycjom, będziecie mogli każdego dnia przygotować wyjątkowo smakowite danie. Poniedziałek: Pomidorowa z pulpecikami Fot. Kuchniamniam na Smaker.pl/ Aby zobaczyć przepis, kliknij w zdjęcie. Tradycyjna, poniedziałkowa zupa, którą zwykle gotuje się na resztkach...

  • Weekend bez grilla? Wielu Polaków nie wyobraża sobie takiego scenariusza. Ale jak przygotować mięso, aby było delikatne i soczyste? Sekret tkwi w odpowiedniej marynacie. Fot. 123Rf/Picsel Grillowane mięso dzięki marynatom staje się bardziej kruche, aromatyczne, delikatniejsze. Oto kilka składników, które warto dodać do marynaty, aby twoje dania zaskoczyły smakiem wszystkich gości. 1. Papaja Liście i skórka tego egzotycznego owocu działają cuda. Obłożone nimi mięso skruszeje i zyska więcej...

  • Ostrygi, pudding ryżowy, bezy z bitą śmietaną - to nie potrawy do zaserwowania podczas romantycznej kolacji, ale tradycyjne w różnych krajach świata dania świąteczne. Fot. 123RF/Picsel We Włoszech dzień Bożego Narodzenia stanowi okazję do świętowania, wręczania sobie prezentów i wspólnego biesiadowania przy stole zastawionym mięsem, warzywami, szynką, makaronowymi pierożkami tortellini czy mięsną lasagne'ą. Jako deser serwuje się babki drożdżowe wypiekane ze specjalnej, zmielonej na pył mąki...

  • To przyprawa nad przyprawami, wszystkim doskonale znana, z nią wszystko od razu smakuje lepiej! Kucharze w Restauracji Hawełka dodają jej do każdej potrawy. Jaka to przyprawa? To gotowanie z sercem i myślą o osobie, dla której przygotowujemy danie... Zdjęcia dzięki uprzejmości restauracji Hawełka Tradycyjna liczba potraw przygotowywanych na Święta Bożego Narodzenia przyprawia o zawrót głowy nawet biegłych w sztuce kulinarnej. Dwanaście dań w wigilię, obfity obiad świąteczny, a do tego góra...