• Informacje na temat:

    indyk gotowany w folii aluminiowej

Przepisy na temat: indyk gotowany w folii aluminiowej
  • Filet z indyka na pikantnie

    Sposób przygotowania Filet z indyka umyj i osusz. Ząbki czosnku, przeciśnij przez praskę i wymieszaj z solą, pieprzem, ostrą i słodką papryką (po 1/2 łyżeczki). Mięso natrzyj mieszanką przypraw(...) aluminiową i wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 200 st. C (góra i dół). Piecz 1 godzinę. Co 15 min filet polewaj sosem z dna brytfanki. Mięso podaj np. z marynowanymi warzywami i ugotowanymi...

  • Sprawdzony przepis na "Indyk gotowany w folii"

  • Filet indyka z farszem

    Przygotuj na obiad dla rodziny. Będą zachwyceni!

  • Sprawdzony przepis na "Sandacz w folii"

  • Udziec z indyka z zapiekanką z ziemniaków

    Składniki: 3 ząbki czosnku 4 gałązki rozmarynu gałązka lauru 1 udo z indyka (ok 1,2 kg) Sól, pieprz 2 łyżki oleju Skórka z cytryny ekologicznej 400 ml mleka 250(...).  Cebulę pokroić w krążki, ziemniaki w cienkie plasterki. Ziemniaki układać w formie aluminiowej tak, aby się nie rozpadły. Dodać krążki cebuli. Dodać pokrojony rozmaryn, pieprz i sól, skropić roztopionym...

  • każdy potrafi je zrobić

  • Nie jedz indyka w święta!

    Indyk pojawia się na świątecznych stołach coraz częściej, ale przecież Boże Narodzenie to nie Święto Dziękczynienia! Sprawdź, co podać, aby świąteczny obiad był naprawdę wykwintny!

  • Wypróbowany przepis na "Musztardowy indyk"

  • Mięsa bez grama tłuszczu

    Kurczaka, wołowinę, żeberka czy indyka można przyrządzić bez dodatku tłuszczu! Wystarczy sól, miód, rękaw do pieczenia, folia aluminiowa i kilka innych "sztuczek".

  • Zdecydowanie za rzadko jemy ryby. Dziś prezentuję łososia w bardzo klasycznej wersji, bo pieczonego w folii, w piekarniku. Łososia możemy upiec razem z ziemniakami, mamy wtedy szybki, smaczny obiad:).

Artykuły na temat: indyk gotowany w folii aluminiowej
  • Indyk na Wielkanoc. Jak przyrządzić pieczony drób na świąteczny stół?

    Pieczony indyk to elegancka, smaczna, a jednocześnie zdrowa i niskokaloryczna potrawa. Nadaje się na uroczyste okazje i jest znakomitym pomysłem na główne danie na wielkanocnym stole. Jak wybrać, przygotować i przyrządzić pieczonego indyka?

  • Indyk uznawany jest za jeden z najzdrowszych rodzajów mięsa. Jest smaczny, chudy i lekkostrawny. Ale w jaki sposób zamienić go w ciekawe danie? Fot. 123RF/Picsel Indyk to bogate źródło białka - podstawowego budulca wszystkich narządów wewnętrznych i aktywatora wielu procesów zachodzących w naszym ciele. Po drób powinny sięgnąć osoby, które walczą ze zbyt wysokim cholesterolem, nadciśnieniem tętniczym i problemami sercowymi. Zawarte w jego mięsie cenne minerały - między innymi cynk, fosfor czy...

  • Nie jedz indyka w święta!

    Indyk pojawia się na świątecznych stołach coraz częściej, ale przecież Boże Narodzenie to nie Święto Dziękczynienia! Sprawdź, co podać, aby świąteczny obiad był naprawdę wykwintny!

  • Sałatka to doskonała propozycja na lekki posiłek lub przekąskę, zwłaszcza dla osób dbających o linię. Wzbogacając warzywa w mięsne dodatki, grzanki oraz ziarna stworzymy zbilansowane, lekkostrawne danie zawierające wszystkie niezbędne do organizmu składniki – białko, węglowodany, tłuszcze oraz witaminy i minerały. Fot. materiały prasowe Składniki (2 porcje): 150 g miksu sałat 150-200 g polędwiczki z indyka 2 łyżki miksu ziaren Kresto (słonecznik, dynia, siemię lniane, sezam) 1 łyżka kaparów...

  • Lekki obiad

    ...jajko, dopraw, wymieszaj. 3. Masę szpinakową nałóż na mięso, zwiń w roladkę. Włóż do folii aluminiowej, wstaw do piekarnika. Piecz ok. 30 min w 180°C. Przed podaniem pokrój w plastry. Roladka jest(...)Oto propozycja dla tych, którzy nie potrafią zrezygnować z mięsa. Przepis z mięsem Roladki podawaj z ryżem, kaszą, pełnoziarnistym makaronem  lub jednym ziemniakiem gotowanym bez soli...

  • Gotowanie może być fantastycznym sposobem na oderwanie się od przyziemnych spraw związanych z pracą lub pomysłem na spędzenie czasu w gronie najbliższych. Zwłaszcza gdy okoliczności nie sprzyjają wychodzeniu z mieszkania. Fot. materiały prasowe Rozwiązaliście wszystkie krzyżówki, kolekcja puzzli zebrana w domu nie ma już przed Wami żadnych tajemnic, a scenariusze ulubionych gier planszowych znacie na pamięć? Zamiast włączać telewizor lub komputer, zaproście bliskich do kuchni. Kto powiedział,...

  • Dieta śródziemnomorska wzmocni twoje serce

    ...w tygodniu. Są bogate w NNKT, które obniżają ciśnienie, poprawiają elastyczność naczyń krwionośnych. Ryby piecz w folii aluminiowej, gotuj na parze, grilluj z ziołami. A co z mięsem? Wystarczy(...) serów. Przykładowe menu I śniadanie: 2 kromki razowca, cienko posmarowanego masłem, 2 plastry szynki z indyka (lub wędzonego łososia), 100 g sałatki z ogórka, rzodkiewki i szczypiorku; albo...

  • Tadeusz Barowicz, autor wielu kulinarnych bestsellerów, zaprasza do wspólnego nowoczesnego gotowania. W kombiwarze można przygotować pełny obiad w zaledwie 30 minut, jednocześnie przygotować mięso, warzywa i ryby, a do tego ograniczyć tłuszcz i zachować smak produktów. Warto wykorzystać wszystkie możliwości urządzenia i przyrządzić w nim szybkie przekąski, takie jak pieczarki nadziewane wędliną, a nawet pasztet z jarzyn. A może wolisz doskonałe zapiekanki - ze szpinakiem, pomidorami, cukinią...

  • Zielono mi...

    Sałata z indykiem i jajkami 1. Umyj pomarańczę, przekrój ją na pół i wyciśnij sok. 2. Przygotuj sos, mieszając sok z pomarańczy z jogurtem, miodem i musztardą. Dopraw do smaku solą i pieprzem. 3. Umyj i osusz mięso. Pokrój je na paski o szerokości 2 centymetrów. Posól i popieprz. 4. Rozgrzej na patelni olej i połóż na niej mięso. Smaż po około 2 minuty z każdej strony. 5. Umyj...

  • „Less is more” to coraz bardziej popularne określenie, które można przetłumaczyć jako „im mniej, tym lepiej”. Nieprzypadkowo obecnie również w kuchni wielu stara się sięgać po coraz mniejszą ilość komponentów. Po latach używania i nadużywania różnych produktów coraz większym uznaniem cieszy się przekonanie, że dla polepszenia jakości życia potrzeba powrotu do umiaru, do ponownego zasmakowania poszczególnych składowych potraw (zebranych lub złowionych), „do korzeni", bez zakrywania smaku zbyt...