• Informacje na temat:

    indyk faszerowany żurawiną i orzechami

Przepisy na temat: indyk faszerowany żurawiną i orzechami
  • Indyk faszerowany

    Dobrymi dodatkami do tak przygotowanego mięsa będą: makaron ugotowany al dente i żurawina lub borówka do mięs. Polecamy przepis na indyka faszerowanego. Smakuje doskonale.

  • Sprawdzony przepis na "Indyk z żurawiną i orzechami"

  • Nie jedz indyka w święta!

    Indyk pojawia się na świątecznych stołach coraz częściej, ale przecież Boże Narodzenie to nie Święto Dziękczynienia! Sprawdź, co podać, aby świąteczny obiad był naprawdę wykwintny!

  • Przepis wart wypróbowania: "Faszerowany indyk"

  • Smaczny pomysł na "Faszerowany indyk"

  • Wypróbowany przepis na "Indyk faszerowany"

  • Sprawdzony przepis na "Indyk faszerowany"

  • Może być faszerowany suszonymi śliwkami, ale z żurawiną jest moim skromnym zdaniem o wiele lepszy.

  • Propozycja na świąteczny lub niedzielony obiad, która jest smacznym połączeniem wieprzowiny z żurawiną ...polecam ;)

  • Wypróbowany przepis na "Indyk z żurawiną"

Artykuły na temat: indyk faszerowany żurawiną i orzechami
  • Nie jedz indyka w święta!

    Indyk pojawia się na świątecznych stołach coraz częściej, ale przecież Boże Narodzenie to nie Święto Dziękczynienia! Sprawdź, co podać, aby świąteczny obiad był naprawdę wykwintny!

  • Miodownik to ciasto deserowe, wywodzące się z żydowskiej tradycji weselnej. W Polsce przepis ten nieco zmodyfikowany, często wykorzystywany jest na świątecznych stołach. Fot. materiały prasowe To co zachęca do jego wykonania to niewątpliwie wyjątkowy smak półkruchego ciasta przełamanego kremową masą budyniową i słodkim kajmakiem. Dodatkowym atutem jest niezwykła prostota jego wykonania, która przekonuje do spróbowania swoich sił w cukiernictwie. Składniki na ciasto: · 200 g miękkiego masła ·...

  • Pięć powodów, dla których warto jeść orzechy włoskie i laskowe

    ..., wsyp mąkę z proszkiem i cukier (wsypuj powoli). Wlej rozpuszczone zimne masło. Połowę masy połącz z kakao i posiekanymi orzechami. Obie masy nakładaj na przemian do foremek wysmarowanych tłuszczem i oprószonych mąką. Piecz w 180 st. przez ok. 20 minut. Udekoruj połówkami orzechów. Indyk faszerowany Mięso umyj i natrzyj solą i czosnkiem. Orzechy posiekaj i wymieszaj z rodzynkami, 1 łyżką masła...

  • Na naszych wielkanocnych stołach niepodzielnie rządzą jaja. Użytkownicy Smakera mają wiele pomysłów na to, jak w bardzo kreatywny sposób zaserwować je na świątecznym stole. Fot. 123RF/Picsel Większość z nas nie wyobraża sobie wielkanocnego stołu bez potraw i przystawek przygotowanych na bazie jaj. Wśród nich szczególną popularnością cieszą się faszerowane jajka, które idealnie sprawdzą się w roli świątecznej przekąski. Co bardzo ważne, ich przygotowanie zajmuje kilka chwil, a wymyślenie...

  • Hashimoto: Jak uodpornić organizm i poprawić samopoczucie?

    ...naszego organizmu. Przepis na śniadanie Owsianka z gruszką, żurawiną i prażonymi orzechami Czas przygotowania: 10 min. Poziom trudności: łatwe. Białko: 21,2 g; tłuszcze: 32,7 g; węglowodany: 92,9(...) na ósemki i wymieszać z owsianką. Całość posypać pokruszonymi i podprażonymi na suchej patelni orzechami, żurawiną i polać miodem. Lunch Sałatka makaronowa z kurczakiem i pesto Czas przygotowania...

  • Dla większości z nas wszystko co ma łupinkę jest orzechem. Z naukowego punktu widzenia, nie jest to jednak prawdą. Orzechy laskowe, jadalne kasztany czy niejadalne żołędzie są prawdziwymi orzechami, ale - o dziwo - orzeszki ziemne, kokosy, a nawet popularne orzechy włoskie zaliczają się, według biologów, do roślin pestkowych lub strączkowych. Jednak człowiek  wszystko, co posiada skorupkę, nazywa orzechem... Orzechy symbolizują szczęście, dostatek i pomyślność. W czasach starożytnych...

  • Przyjemna dieta dla osób, które mają cukrzycę

    ...razowego ● 100 g indyka mielonego ● pół pomidora ● 5 łyżek przecieru pomidorowego ● 4 pieczarki ● 40 g cebuli ● łyżka oliwy ● zioła prowansalskie ● sól Makaron ugotuj al dente. Cebulę pokrój w kostkę...

  • Słowianie stosowali te owoce jako lek na reumatyzm, przeziębienia czy zaburzenia żołądkowo-jelitowe. Była także środkiem przeciwszkorbutowym nazywanym „cytryną dla ubogich”. Obecnie żurawina świetnie sprawdza się jako dodatek do mięs, sosów, a także słodkich wypieków. Fot. 123RF/Picsel Żurawina ma niewiele kalorii, a równocześnie wyjątkowo bogaty skład. Zawiera duże ilości antyoksydantów, witamin, błonnika i soli mineralnych. Eliksir młodości Duża ilość różnego rodzaju substancji...

  • Zima w pełni – temperatury nieubłagalnie spadają, kolory za oknem zmieniają się z żółtych i brązowych w bardziej białe, a my rozpoczynamy śledzenie jesienno-zimowych trendów. Nie tylko tych modowych, ale także żywieniowych. Rozglądamy się po sklepowych półkach, straganach, a na nich między innymi hit zimowego sezonu, obowiązkowe na zimowym, a często także świątecznym stole - orzechy włoskie! Najczęściej w codziennym jadłospisie wykorzystywane jako przekąska, coś do pochrupania podczas...

  • Indyk uznawany jest za jeden z najzdrowszych rodzajów mięsa. Jest smaczny, chudy i lekkostrawny. Ale w jaki sposób zamienić go w ciekawe danie? Fot. 123RF/Picsel Indyk to bogate źródło białka - podstawowego budulca wszystkich narządów wewnętrznych i aktywatora wielu procesów zachodzących w naszym ciele. Po drób powinny sięgnąć osoby, które walczą ze zbyt wysokim cholesterolem, nadciśnieniem tętniczym i problemami sercowymi. Zawarte w jego mięsie cenne minerały - między innymi cynk, fosfor czy...