• Informacje na temat:

    ile powinno sie gotować mieso mielone w piekarniku

Artykuły na temat: ile powinno sie gotować mieso mielone w piekarniku
  • DASH - najzdrowsza dieta świata

    ...produkty, w których jest dużo ukrytych soli, tłuszczu i cukru. Dlatego DASH zaleca też, aby kupować jak najmniej przetworzoną żywność i częściej gotować posiłki w domu. Tylko wtedy będziemy wiedzieć, ile czego zjedliśmy. Zanim zaś sięgniemy po jakikolwiek produkt przetworzony, np. wędlinę, jogurt, mieszankę musli, przeczytajmy, jaki jest jego skład. Producenci, aby ukryć zawartość soli, często...

  • Prawidłowo ugotowany makaron nie skleja się, jest sprężysty, miękki, ale jednocześnie lekko twardawy. Choć może wydawać się to nieco przesadzone, ugotowanie makaronu to niemal sztuka. Dlaczego? Gotując makaron z przyzwyczajenia popełniamy wiele błędów. Oto najpopularniejsze z nich, przez które możecie całkowicie zrujnować ulubione danie. Dolewanie do wody oleju lub oliwy Ten prosty trik z logicznego punktu widzenia nie ma żadnego uzasadnienia. Prawdopodobnie powodem był fakt, że większość...

  • Bieganie: Kiedy i co jeść?

    ...się przejeść, kiedy jest ku temu okazja. Przed treningiem/zawodami Nie możesz biegać "na pusto", dlatego tak ważne jest, by przed podjęciem wysiłku fizycznego w odpowiednim czasie uzupełnić(...) informacje rzucą nieco światła na to, co się dzieje z twoim posiłkiem, gdy wyciskasz z siebie siódme poty. Twoje mięśnie zużywają: - glukozę - to cukier we krwi, który organizm produkuje z tego, co...

  • Mięso mielone jest częstym składnikiem naszych dań, ponieważ można wyczarować z niego niesamowite potrawy. Ich smak zależy od jakości mięsa, a w tym przypadku producenci nie zawsze postępują uczciwie. Fot. 123RF/Picsel Dla wielu kucharzy, mięso mielone jest sprawdzonym "planem awaryjnym", po który sięga się zawsze, gdy brakuje pomysłu na obiad. Jednak, aby przygotowana przez nas potrawa była smaczna, potrzebujemy dobrej jakości składników. Tymczasem okazuje się, że kupienie mięsa mielonego,...

  • Ryba nie zawsze na zdrowie

    ...niskiej jakości i prawie bez wartości odżywczych. Dlatego postanowiliśmy sprawdzić, ile jest tak naprawdę "ryby w rybie" i jakie produkty wybierać, aby być pewnym, że jemy mądrze i zdrowo.   Nie(...) tych z grupy B. Pomagają ograniczać stany zapalne i ryzyko wystąpienia chorób układu sercowo-naczyniowego. Niektóre ryby i przetwory rybne mogą jednak przynieść więcej szkody niż pożytku... Ile ryby...

  • Kotlety mielone to kulinarny szlagier, który w żaden sposób nie może nas zaskoczyć? Nic z tych rzeczy! Dzięki przepisom naszych użytkowników przekonasz się, że można zaserwować je w bardzo ciekawy sposób. Fot. 123RF/Picsel Dla wielu kucharzy, mięso mielone jest sprawdzonym "planem awaryjnym", po który sięga się zawsze, gdy brakuje pomysłu na obiad. Mogłoby się wydawać, że w tym temacie nie da się wymyślić już nic nowego. Na szczęście nasi użytkownicy udowodnią wam, że mielone wcale nie muszą...

  • Tłuszcz jest niezbędny

    ...źródła te mogą nie odpowiadać weganom lub laktoowowegetarianom. Roślinne źródła omega-3 to mielone siemię lniane, orzechy włoskie, soja, olej sojowy, olej rzepakowy oraz algi morskie. Podobnie jak(...) odżywczych, na przykład witamin A, D, E i K. Zaprzyjaźnij się z tłuszczem na nowo Od lat osiemdziesiątych ubiegłego wieku tłuszcz nieprzerwanie zbierał cięgi. Jeśli masz teraz dwadzieścia kilka lat...

  • Wołowina w odczuciu wielu ludzi może się wydawać trudna do przyrządzenia, ponieważ po ugotowaniu okazuje się twarda i niezbyt smaczna. Można uniknąć tego problemu! Fot. 123RF/Picsel Podstawowym elementem, który pozwoli nam na przygotowanie pysznej potrawy z wołowiny jest wybranie odpowiedniego kawałka mięsa. Jeżeli produkt ma wysoką jakość, wówczas potrawa ma szansę być smaczna i delikatna. Podczas wyboru produktu musimy kierować się świeżością oraz wyglądem mięsa. Dobrej jakości surowe mięso...

  • Kulinarne grzeszki, które szkodzą zdrowiu

    Smażymy zamiast piec lub gotować. Nie wyobrażamy sobie obiadu, zwłaszcza niedzielnego, bez mięsa. Nadal w naszym jadłospisie dominują ziemniaki, o kaszach prawie w ogóle zapomnieliśmy. O tym mówią(...) z tego samego kawałka mięsa przygotować równe smaczne, ale zdrowe danie. Wystarczy mięso upiec, np. w rękawie. (Zależy ci na czasie? Włącz piekarnik, jak tylko wejdziesz do domu.) Upieczenie kotletów...

  • Dobre mięso mielone powinno wyglądać świeżo i mieć różowo-czerwoną barwę. Co jednak w przypadku, gdy po kilku dniach zszarzeje? Czy nadal nadaje się do zjedzenia? Fot. 123RF/Picsel Mięso mielone jest jednym z najpopularniejszych produktów spożywczych. Możecie wykorzystać je do przygotowania wielu potraw, w tym gołąbków, aromatycznego sosu bolońskiego lub tradycyjnych kotletów. Co oczywiste, w czasie zakupów staramy się wybierać mięso najwyższej jakości. Często zdarza się, iż starannie wybrany...