• Informacje na temat:

    ile piecze się lasagne

Przepisy na temat: ile piecze się lasagne
  • Odmienna orientacja kulinarna

    Prawdopodobieństwo, że wśród twoich gości znajdą się wegetarianie jest coraz większe. Czy jesteś na to przygotowana?

  • Danie przepyszne i bardzo syte,polecam na sobotni obiad albo spotkanie z przyjaciołmi :-)

  • Lasagne, dla wielu kolejna potrawa włoska, dla innych znana jako kluski z Chin. Ile osób tyle opini na temat skąd pochodzi Lasagne. Danie składające się głównie z sosu pomidorowego, mięsa, beszamelu oraz sera, układane na przemian. Zdarzają się też przepisy na wersje wegetariańskie czy też na słodko.

  • Dzisiaj w ten pochmurny dzień zabieram Was na podróż do słonecznej Italii. Zapraszam na Lasagne ;D

  • Lasagne to ulubione tzw. jednogarnkowe danie obiadowe mojej rodziny, bardzo sycące, najlepsze do spożycia na świeżo.

  • Jedno z ulubionych dań mojej córki :)

  • Sprawdzony i wypróbowany setki razy przepis, znajomi i rodzinka zajadają się lasagne, naprawdę polecam

  • Przepis z włoskiej książki kucharskiej;)

  • Drazni kubki smakowe tak,że nie możesz się od niej oderwać !

  • Klasyczna, pyszna, najprostsza ;-)))

Artykuły na temat: ile piecze się lasagne
  • Kochasz makarony i włoską kuchnię? Ten przepis na lasagne musisz wypróbować!

    Potrawy rodem ze słonecznej Italii podbijają serca smakoszy na całym świecie. Urzekają prostotą i składnikami najwyższej jakości. To prawdziwie domowe gotowanie! Makarony pojawiają się na naszych stołach zarówno jako eleganckie frykasy, jak i codzienne dania błyskawiczne. Mimo wszystko lasagne postrzegana jest jako specjał bardziej skomplikowany, odpowiedni dla kucharzy na wyższym poziomie...

  • Na medycynie, piłce nożnej i kulinariach znamy się wszyscy, a przynajmniej lubimy tak sądzić. Polskie produkty spożywcze nie mają przed Tobą tajemnic? Sprawdź swoją wiedzę! Fot. materiały prasowe - Uczcijmy wspólnie Dzień polskiej żywności - zapraszają organizatorzy Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego ''Doceń polskie''. 25 sierpnia, właśnie z okazji Dnia polskiej żywności, przygotuj danie z rodzimych składników, powróć do smaków z dzieciństwa lub poeksperymentuj w kuchni i stwórz własny...

  • ...mamy swieze platy lasagne to pieczemy 20 minut pod folia i 10 bez foli. Gdy lasagne jest suche to pieczemy 40-45 minut pod folia i 10 bez do zrumienienia. Podawac z zielona salata.  (...) odbiega i forma i smakiem to ma watpliwosci czy sie niespelna 5-latkowi spodoba? ale spodobalo sie! I radosc moja... a wiec na 6 osob 350 gr platow na lasagne, ja osobiscie wole swieze nie te...

  • Już w najbliższą niedzielę – 17 maja o godz. 14:00 dołącz do warsztatów pieczenia online, organizowanych przez markę Kasia przy okazji Światowego Dnia Pieczenia. Fot. 123Rf/Picsel Aby wziąć udział wwarsztatach wystarczy wejść na stronę i zarejestrować swój udział, by wspólnie ze znanym szefem kuchni - Jaśkiem Kuroniem, zgłębiać tajniki przygotowania wyśmienitych wypieków. Każdy zarejestrowany uczestnik otrzyma także w prezencie darmowy e-book z przepisami, które będzie mógł przygotować we...

  • Najoryginalniejsze potrawy wigilijne

    Wszystko to, co znajdzie się na wigilijnym stole, nie zawsze musi być przyrządzane wedle utartej, nieco wysłużonej już receptury. Lekka, a może nawet pikantna nutka ekstrawagancji dodana do sprawdzonej tradycji może stworzyć naprawdę zgrany duet. Jak zatem sprawić, by świąteczna awangarda okazała się kulinarnym strzałem w dziesiątkę? Tajemnica tkwi w zgrabnym połączeniu.

  • Jak głosi ta stara zapustna przepowiednia, Tłusty Czwartek to nie tylko pączki, lecz także tradycyjne faworki. Legenda głosi, że powstały przez przypadek - młodemu kucharzowi miał jakoby niechcący wpaść do garnka wąski pasek ciasta na pączki. Fot. 123RF/Picsel Te pyszne słodkości dotarły do nas z Litwy, chociaż ich tradycja istniała także w Niemczech. Kształtem przypominają wstążkę, stąd ich polska nazwa, zapożyczona z francuskiego faveur, czyli wąska wstążeczka. Jak właściwie nazwać te...

  • Makaron makaronowi nierówny

    Jeśliby nauczyć się oryginalnych, włoskich nazw wszystkich rodzajów makaronów, postawy włoskiego słownictwa mielibyśmy opanowane. Wbrew pozorom jednak kształt i rozmiar makaronu ma znaczenie!

  • Macie już dość ciągle tych samych wypieków, dostarczanych przez wielkie zakłady piekarnicze? Chcecie mieć pewność, że wasz chleb zawiera wyłącznie zdrowe składniki? Nic prostszego jak zacząć piec samemu. Cóż bowiem przyjemniejszego niż zapach świeżej bułeczki czy chrupiący chleb, którym witamy rozpoczynający się dzień! Z piekarnika, czy wypiekacza, na zakwasie lub drożdżach, bagietka lub chleb z orzechami - książka ta sprawi, że staniecie się profesjonalistami. Biały chleb - przepisy z mąką...

  • Któregoś pięknego dnia redakcja Smakera wpadła na (jak się nam wydaje) niegłupi pomysł... Zapewne nie każdy z Was wie, że wśród użytkowników serwisu są osoby, dla których gotowanie jest wielką pasją, a swoje dokonania w dziedzinie kulinariów prezentują na swoich własnych blogach. Postanowiliśmy zadać im kilka pytań. Zobaczcie co mają do powiedzenia! W pierwszym wywiadzie rozmowa z użytkowniczką,patusia5 autorką bloga Smak mojej kuchni (Paulinka to ja) Czy tytułowa Paulinka to pani? Tak,...

  • Aby uzyskać jak najlepsze efekty pieczenia należy zadbać o odpowiednią temperaturę oraz obieg i wilgotność powietrza. Szefowie kuchni od lat wykorzystują do tego dobroczynne działanie pary. Dzięki temu ich wypieki wyrastają równo, będąc jednocześnie miękkie i delikatne. Ty także możesz skorzystać z zalet pary dzięki piekarnikowi Electrolux PlusSteam. Fot. 123RF Tarta cytrynowa z bezą 50 g cukru pudru 130 g masła 180 g mąki 10 g wody SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Mąkę, cukier puder i masło miksuj w...