• Informacje na temat:

    ile majeranku do fasolka i po bretońsku

Przepisy na temat: ile majeranku do fasolka i po bretońsku
  • Wspaniała na jesienne i zimowe obiady. Pyszna!

  • Słynna fasolka po bretońsku, najlepsza!

  • Fasolka po bretońsku

  • Fasolka po bretońsku

  • Idealne danie jedno garnkowe.

  • Fasolka po bretońsku to klasyczne danie, które jest tanie i proste, samo się robi i zawsze dobrze smakuje. Warto zrobić na zapas bo najlepsza jest odgrzewana 2-3 dni po ugotowaniu:)

  • Rozgrzewająca, smaczna fasolka po bretońsku.

  • Fasolka po bretońsku kojarzy mi się ze smakami dzieciństwa. Uwielbiam smak polskiej fasoli Jaś skąpanej w mocno pomidorowym i aromatycznym sosie pomidorowym z dodatkiem lekkiej kiełbasy. Mój przepis na fasolkę zawiera wyraźną nutkę pikanterii, a także czosnku, ziół i owoców jałowca :)

  • Gdyby nie fakt, że mój mąż uwielbia fasolkę po bretońsku pewnie nigdy nie spróbowałabym jej zrobić. Kilka telefonów do mamy i udało mi się skompletować wiedzę jak ją przyrządzić od podstaw. Tak więc dzielę się z wami przepisem na moją debiutancką fasolkę. Jak uniknąć nieprzyjemnych sytuacji, które spowodowane są przez puryny? Wszystko opisałam poniżej.

  • Fasolka po bretońsku to kolejna pozycja polskiej kuchni, której jak wielu kucharzy tak wiele wersji. Moja propozycja troszkę różni się od klasycznej , głównie przyprawami.