• Informacje na temat:

    ile kalorii ma 1 krakers

Artykuły na temat: ile kalorii ma 1 krakers
  • Uzależnienie od cukru

    .... Ile cukru można zjeść? Od 2004 r. Światowa Organizacja Zdrowia zaleca, by nie więcej niż 10 proc. kalorii w po-żywieniu pochodziło z cukru dodawanego do żywności. Jeśli dzienne dostarczamy(...), cukier demerara, turbinado, panocha, gula djawa oraz glukoza, galaktoza, fruktoza, maltoza, laktoza, dekstroza, lewuloza, sacharoza. Np. 15 g cukru w krakersach może być oznaczone jako syrop słodowy...

  • Właśnie wróciłem z dość dalekiej podróży, zmęczenie samo wciskało się pod powieki, ale było dość skutecznie pokonywane przez głośne pomruki pustego żołądka. Nie ma szans, nie odpocznę, jeśli czegoś nie zjem. Na szczęście z pomocą przyszedł Mecenas, który postanowił wyciągnąć mnie na lekki, niedzielny obiad. Tym razem postanowiliśmy wybrać miejsce według bardzo prostego klucza - jakaś nowa, niedroga i ładna knajpka. W Krakowie na kulinarnej mapie w ostatnich tygodniach pojawiły się dwa...

  • Chudnij bez diety!

    ...1. Zaczynaj dzień od szklanki ciepłej wody z cytryną - ile razy słyszałaś już o tej metodzie? Jeśli jednak do tej pory nie zdążyłaś włączyć jej do stałych punktów swojego dnia - zrób to latem(...) ze słodzenia swoich ulubionych napojów. 4. Nie odmawiaj sobie przyjemności. Jesteś na ścisłej diecie, od miesiąca nie miałaś w ustach nawet krakersa, a myśl o kolejnym dniu na sałacie przyprawia...

  • Tanie i smaczne ziemniaki wyjątkowo często goszczą na naszych talerzach. Nie ma się co dziwić, w końcu bez większego wysiłku można wyczarować z nich wiele, różnorodnych dań. Fot. 123RF/Picsel Pyry, kartofle, bulwy i grule. Nie dość, że mamy na nie wiele nazw, to znamy aż 100 jadalnych odmian ziemniaków. Bez względu na to jaki rodzaj wybierzecie, z pewnością bez problemu wyczarujecie pyszne danie.Produkt ten uchodzi powszechnie za niezwykle kaloryczny. Warto jednak zastanowić się czy aby na...

  • Porzuć cukier i poznaj zdrowe zamienniki

    ...narkotykiem a mocno słodzoną wodą. Większość z nich (40 z 43) wybierało cukier. Pozbawione go stawały się rozdrażnione i agresywne.  Ile cukru można zjeść? Od 2004 r. Światowa Organizacja Zdrowia (WHO) zaleca, by nie więcej niż 10 proc. kalorii w naszym pożywieniu pochodziło z cukru dodawanego do żywności (czyli nieznajdującego się w niej naturalnie). Jeśli dzienne dostarczamy organizmowi 2 tys...

  • Oddajemy w wasze ręce pierwszy numer bezpłatnego Magazynu Smaker. Tematem tego wydania jest jesień. Zapraszamy do lektury! Kliknij poniżej, aby zobaczyć bezpłatny magazyn Nasz Magazyn stworzyliśmy dla was i z myślą o was, dlatego poza masą smakowitych przepisów i porad, znajdziecie w nim również ciekawe artykuły związane z szeroko rozumianym, kulinarnym lifestylem. W końcu miłość do dobrego jedzenia niejedno ma imię i to będziemy starali się wam pokazać na łamach naszego Magazynu. W tym...

  • Żywność, która zniszczy ci zdrowie

    ...te wchodzą w skład wielu produktów spożywczych: mrożonych dań mięsnych, wypieków, ciastek, krakersów, pączków. Jeśli na etykiecie nie znajdziesz oznaczenia "brak tłuszczów trans", dany produkt(...) można znaleźć w suszonych owocach, mieszankach przypraw do zup i makaronów, syropach, piklach, krewetkach, ciastkach, krakersach i cukrze buraczanym. Także czerwone wino i piwo zawierają siarczyny...

  • Na medycynie, piłce nożnej i kulinariach znamy się wszyscy, a przynajmniej lubimy tak sądzić. Polskie produkty spożywcze nie mają przed Tobą tajemnic? Sprawdź swoją wiedzę! Fot. materiały prasowe - Uczcijmy wspólnie Dzień polskiej żywności - zapraszają organizatorzy Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego ''Doceń polskie''. 25 sierpnia, właśnie z okazji Dnia polskiej żywności, przygotuj danie z rodzimych składników, powróć do smaków z dzieciństwa lub poeksperymentuj w kuchni i stwórz własny...

  • Warzywa korzeniowe w chwale powracają na nasze stoły. Coraz częściej zajadamy się marchewką, pietruszką lub topinamburem, odkrywając na nowo ich smak i właściwości. A co z nieco zapomnianym pasternakiem? Fot.123RF/Picsel Pasternak bardzo często bywa mylony z pietruszką - wyglądają podobnie, a i ich aromat jest do siebie zbliżony. Dawniej warzywo to było niezwykle popularne i bardzo często gościło na stołach naszych przodków. Niestety, z czasem pasternak został wyparty przez łatwiej dostępne...

  • Zaczynamy sezon na śliwki! Kto je cenił i za co oraz dlaczego powinniśmy zadbać o to, by znalazły się w naszej diecie? Fot. 123RF/Picsel Słodkie, owalne owoce z charakterystyczną pestką znane są ludzkości od dawna. Starożytni Egipcjanie wyprawiali na tamten świat zmarłych z zapasem suszonych śliwek, które miały zapewnić godziwy spoczynek. Rzymianie do tego stopnia upodobali sobie śliwki, że zaczęli je uprawiać w sadach i to w aż 12 odmianach! W średniowieczu popularność śliwek nieco zmalała,...