• Informacje na temat:

    ile gotuje sie gulasz z wolowina

Artykuły na temat: ile gotuje sie gulasz z wolowina
  • Wołowina po burgundzku i nie tylko

    Czerwone mięso zwiera dużo żelaza odpowiedzialnego za produkcję czerwonych krwinek w organizmie. Żeby przyjąć tyle tego składnika, ile znajduje się w jednym steku, trzeba by zjeść 7 kg szpinaku!

  • Wołowina w odczuciu wielu ludzi może się wydawać trudna do przyrządzenia, ponieważ po ugotowaniu okazuje się twarda i niezbyt smaczna. Można uniknąć tego problemu! Fot. 123RF/Picsel Podstawowym elementem, który pozwoli nam na przygotowanie pysznej potrawy z wołowiny jest wybranie odpowiedniego kawałka mięsa. Jeżeli produkt ma wysoką jakość, wówczas potrawa ma szansę być smaczna i delikatna. Podczas wyboru produktu musimy kierować się świeżością oraz wyglądem mięsa. Dobrej jakości surowe mięso...

  • 5 najmodniejszych diet na wiosnę

    ...pokarmu, ile mieści się na twojej dłoni. Aby i to zadanie ci uprościć przyjęto, że jest to równowartość 250 gramów lub 250 ml (tyle co szklanka). Pięć tej wielkości posiłków możesz zjeść przez cały dzień(...) działa: Dzięki ograniczeniu ilości pokarmu rozciągnięty żołądek po pewnym czasie skurczy się. Przestanie więc się dopominać o duże porcje jedzenia. Dieta może być bardzo urozmaicona, więc nie spowoduje...

  • Jak przygotować aromatyczny i sycący gulasz, który swym smakiem zachwyci nawet najbardziej wymagających smakoszy? Oto kilka wyjątkowych propozycji naszych użytkowników. Fot. 123RF/Picsel Podstawą większości gulaszy jest mięso. Ponieważ potrawa ta gotuje się bardzo długo, a mięso ma czas zmięknąć, nie musimy kupować perfekcyjnych kawałków - mogą być one np. poprzerastane tłuszczem. Jednak nie oznacza to, iż kupowane przez nas mięso może być byle jakie. W końcu to właśnie ono przesądza o...

  • 5 najmodniejszych diet na wiosnę

    ...pokarmu, ile mieści się na twojej dłoni. Aby i to zadanie ci uprościć przyjęto, że jest to równowartość 250 gramów lub 250 ml (tyle co szklanka). Pięć tej wielkości posiłków możesz zjeść przez cały dzień(...) działa: Dzięki ograniczeniu ilości pokarmu rozciągnięty żołądek po pewnym czasie skurczy się. Przestanie więc się dopominać o duże porcje jedzenia. Dieta może być bardzo urozmaicona, więc nie spowoduje...

  • Na medycynie, piłce nożnej i kulinariach znamy się wszyscy, a przynajmniej lubimy tak sądzić. Polskie produkty spożywcze nie mają przed Tobą tajemnic? Sprawdź swoją wiedzę! Fot. materiały prasowe - Uczcijmy wspólnie Dzień polskiej żywności - zapraszają organizatorzy Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego ''Doceń polskie''. 25 sierpnia, właśnie z okazji Dnia polskiej żywności, przygotuj danie z rodzimych składników, powróć do smaków z dzieciństwa lub poeksperymentuj w kuchni i stwórz własny...

  • Grzybobranie

    ..., jajko, sok i skórka otarta z jednej cytryny, 3 ząbki czosnku, 5-6 gałązek rozmarynu (lub łyżka suszonego), 4 łyżki masła, 1 łyżka gęstego miodu, sól, pieprz Przygotowanie: 1. Filet z indyka umyj, wytnij błonki, osusz papierowym ręcznikiem. Połóż na desce i natnij tak, aby powstała głęboka kieszeń. Czosnek obierz. Dwa ząbki przeciśnij przez praskę, pozostały czosnek posiekaj i odłóż. Mięso natrzyj...

  • Trudno wyobrazić sobie lepszą potrawę na chłodny, jesienny wieczór niż sycący i rozgrzewający gulasz. Warto poświęcić trochę czasu na jego przygotowanie, gdyż efekt finalny za każdym razem jest zniewalający. Oto kilka naszych propozycji na gulasze z różnych stron świata. Gdy temperatury zaczynają spadać i niebezpiecznie zbliżać się do zera, na naszych stołach zaczynają gościć treściwe potrawy, które szybko rozgrzewają i dają nam sporo energii. Spośród wszystkich jesienno-zimowych propozycji...

  • Jest coś bardzo romantycznego i urzekającego w smaku zrazów czy bitek, które kojarzą się z dzieciństwem - pieczołowicie i z miłością przygotowywanych przez mamę lub babcię. Jak odtworzyć ten cudowny smak? Poradnik przygotował Marco Pierre White, ambasadora Bulionetki do duszonych dań Knorr. Fot. materiały prasowe Najważniejsze to zakupić dobrą sztukę mięsa u sprawdzonego rzeźnika. Takie mięso moim zdaniem jest najlepsze i najsmaczniejsze, jeśli tylko przyrządzisz je umiejętnie. Z sentymentem...

  • Wielbiciele mięsnych potraw uśmiechają się na samą myśl o dobrze przygotowanym steku. Jednak czy taka potrawa, aby na pewno jest zdrowa? Fot. 123RF Wołowina ma niezwykle szerokie zastosowanie kulinarne i jest jednym z ulubionych produktów wielu kucharzy. Sposobów na jej wykorzystanie możemy mnożyć co nie miara poczynając od klasycznych steków, a na gulaszach i tatarze kończąc. Warto jednak wiedzieć, że wołowina nie tylko doskonale smakuje, ale również pozytywnie wpływa na nasze zdrowie. Jak...