• Informacje na temat:

    ile dni można jeść rosół

Przepisy na temat: ile dni można jeść rosół
  • Sztaby marketingowców pracują nad tym, żebyśmy robili jak największe zakupy

    ZERO WASTE po polsku”. W rozmowie z Interią podpowiada, co możemy zrobić, by kupować mniej, ale jeść lepiej, zdrowiej i przede wszystkim taniej.

  • Ulubione letnie przysmaki

    ..., które sprawiają, że dzieciom ślinka napływa do ust, są dla nich zdrowe. Jednak można je przygotować tak, by podnieść ich wartość odżywczą. A jak arbuz Jeśli jest gorąco, a nie możesz namówić brzdąca(...) domu czy na kwaterę, przebrać je, dokładnie opłukać pod bieżącą wodą i przelać wrzątkiem. Potem owoce można już bezpiecznie serwować - same, z cukrem lub z dodatkiem lekko posłodzonej śmietany...

  • Natura i tradycja na talerzu

    ...powinien już jeść kasze. Mogą być one składnikiem zup, a także wartościowym dodatkiem do mięsa czy zapiekanek. Najlepiej wybieraj kasze nieporcjowane. Te w torebkach o skróconym czasie gotowania(...) kuchni znajdują się zupy i sosy w proszku czy gazowane napoje. A nasze maluchy to widzą i przyswajają sobie ten niezbyt zdrowy styl życia i sposób żywienia. Zawsze jednak można zmienić...

Artykuły na temat: ile dni można jeść rosół
  • Czuj się młodo, żyj długo

    To, ile masz lat, nie zawsze wynika z daty urodzenia. Odkryj, jak czuć się młodo niezależnie od wieku!

  • Jak nasze babcie i mamy to robią, że smak przygotowywanych przez nie potraw pozostaje na długo w pamięci? Jednym z takich dań jest niewątpliwie rosół. Jedyny i niezastąpiony jako podstawa do wielu, innych potraw. Oto kilka porad jak przygotować idealny rosół w domowym zaciszu. Fot. 123RF/Picsel Czy gotowania rosołu należy się bać? Nic z tych rzeczy! Z jego zrobieniem poradzą sobie nawet początkujący kucharze. Trzeba pamiętać tylko o kilku ważnych zasadach, a następnie odważyć się podjąć...

  • Ania Starmach: Obiady trzeba celebrować

    ... przepis na rosół, który gotuję co tydzień, mogę po prostu spisać. Znam bardzo wiele dobrych dań, które gotuję "na oko", ale kiedy przygotowuję przepis do książki, mierzę czas, sprawdzam dokładnie wagę(...) inny łączy ludzi. Czy pani udaje się na co dzień celebrować posiłki? - To nie jest tak, że przez siedem dni w tygodniu jem obiad o godzinie 15.00, ale bardzo dbam o to, żeby w sobotę i niedzielę...

  • Na medycynie, piłce nożnej i kulinariach znamy się wszyscy, a przynajmniej lubimy tak sądzić. Polskie produkty spożywcze nie mają przed Tobą tajemnic? Sprawdź swoją wiedzę! Fot. materiały prasowe - Uczcijmy wspólnie Dzień polskiej żywności - zapraszają organizatorzy Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego ''Doceń polskie''. 25 sierpnia, właśnie z okazji Dnia polskiej żywności, przygotuj danie z rodzimych składników, powróć do smaków z dzieciństwa lub poeksperymentuj w kuchni i stwórz własny...

  • Jak złagodzić objawy grypy żołądkowej

    ....  >>> Czytaj dalej na kolejnej stronie

  • Jeśli chociaż raz podejmowaliście próbę zrzucenia kilku zbędnych kilogramów, z pewnością usłyszeliście poradę, aby nie jeść po godzinie 18. Ile w tym prawdy? Fot. 123RF/PicselWalka ze zbędnymi kilogramami nie jest łatwa i czasem może przypominać błądzenie w labiryncie. Niemal z każdej strony bombardują nas „dobre rady" i „magiczne triki", dzięki którym dieta ma stać się nie tylko prostsza, ale również zdecydowanie bardziej skuteczna. Z pewnością każdy z was nie tylko słyszał, ale również...

  • Ściągam maskę

    ...kościoła trzeba już iść do sąsiedniej wioski. Babcia, mama mojego taty, jest wierząca, więc co niedziela, po śniadaniu, brała mnie za rękę i szliśmy na mszę. Po kościele był rosół. Babcia robiła(...)Twój STYL: W grudniu kończysz 35 lat. Poczułeś się dorosły? Mikołaj Roznerski: - Nie tylko dorosły, ale  też dojrzalszy. Co masz na myśli? - Zrozumiałem, że mam dość zakłamania, w jakim...

  • Niemal w każdym domu rosół przygotowuje się według innego przepisu, dodając do niego nieco inne składniki. Jego smak może być bardzo tradycyjny lub nowoczesny, z nutą egzotyki. Każda z wersji warta jest spróbowania. Fot. 123RF/Picsel Czy gotowania rosołu należy się bać? Nic z tych rzeczy! Z jego zrobieniem poradzą sobie nawet początkujący kucharze. Trzeba pamiętać tylko o kilku ważnych zasadach, a następnie odważyć się podjąć wyzwanie. Początki mogą być trudne, ale z czasem, metodą prób i...

  • Umiera. Nie przypominam sobie, aby w ostatnich dniach cokolwiek zjadła. Czekolada- jej ulubiona- nietknięta od świąt. Wygląda źle. Zawsze była szczupła. Teraz niknie. Kości policzkowe zaznaczone jak dwie pręgi, dołeczki- sine kratery. Nigdy nie miała tak krótko przyciętych paznokci. Łamią się non stop. Włosy udają, że są w formie. Kucyk jak od lalki- mini. Ściągnęła pierścionek, ten dwa razy...

  • Z pewnością każdemu z nas zdarzyło się upuścić dopiero co przygotowaną kanapkę. Niektórzy twierdzą, że wystarczy ją szybko podnieść, aby bez obaw o bakterie, móc ją zjeść. Ile w tym prawdy? Fot. 123RF Każdy z nas słyszał kiedyś o tak zwanej zasadzie pięciu sekund (w innych wariantach zasada trzech lub siedmiu sekund). W wielkim skrócie, mówi ona o tym, że upuszczone na podłogę produkty możemy bezpiecznie zjeść, jeśli tylko podniesiemy je odpowiednio szybko. Zgodnie z tym popularnym...