• Informacje na temat:

    ile czasu gotować serca drobiowe

Przepisy na temat: ile czasu gotować serca drobiowe
Artykuły na temat: ile czasu gotować serca drobiowe
  • Jesz, ile chcesz, a waga spada

    ...serca i układu krążenia. Dean Ornish jest kardiologiem. Odchudził rodzinę Clintonów, zaś Clint Eastwood twierdzi, że dzięki jego dietetycznym zaleceniom czuje się o 10 lat młodszy! Ornish przekonuje(...) zawartością soli ✣ Gorzka czekolada, mała ilość (np. 2-3 kostki dziennie) ✣ Dżemy i marmolady bez cukru, syrop klonowy ✣ Czarna herbata Jedz od czasu do czasu GRUPA 3 ✣ Produkty zbożowe z białej mąki...

  • Sezon na szparagi trwa w najlepsze. Aby w pełni docenić smak tego wiosennego przysmaku, warto wiedzieć, w jaki sposób je prawidłowo przyrządzić. Fot. 123RF/Picsel O tym, że szparagi są prawdziwym rarytasem, wiedziano już 4,5 tysiąca lat temu. Jako pierwsi zakochali się w nich starożytni Rzymianie, pośród których uchodziły one wśród nich za wyjątkowy przysmak. Jednak na to aż warzywo to zostanie docenione w innych częściach Europy, musieliśmy poczekać kilka wieków. Pierwsza wzmianka o...

  • Rzecz o człowieku, który ratuje jeże

    Pan Witold nie potrafi być obojętny na krzywdę. Od przeszło sześciu lat ratuje jeże, tak zwyczajnie, z potrzeby serca. Bardzo niechętnie, ale ostatecznie zgodził się opowiedzieć nam o swojej niezwykłej działalności.

  • Mogłoby się wydawać, że przygotowanie makaronu nie powinno nikomu sprawić najmniejszego problemu. Tymczasem okazuje się, że w trakcie tej prostej czynności możemy popełnić sporo błędów. Fot. 123RF/Picsel Dla Włochów makaron to prawdziwa świętość, a receptura według której jest przygotowywany, w wielu rodzinach stanowi tajemnicę, przekazywaną z pokolenia na pokolenie. Przygotowanie makaronu to już niemal rytuał, wokół którego narosło już wiele mitów. Warto wiedzieć, które z nich są prawdziwe,...

  • Katarzyna Bosacka: Pierogi od św. Jacka

    ...w unikatowy jod, selen i kwasy omega-3 wspomagające pracę mózgu i serca, ile Polacy zjadają wieczorem 24 grudnia, nie jedzą przez cały rok! Pisząc książkę kucharską "Bosacka po polsku. Nowoczesne przepisy...

  • Prawidłowo ugotowany makaron nie skleja się, jest sprężysty, miękki, ale jednocześnie lekko twardawy. Choć może wydawać się to nieco przesadzone, ugotowanie makaronu to niemal sztuka. Dlaczego? Gotując makaron z przyzwyczajenia popełniamy wiele błędów. Oto najpopularniejsze z nich, przez które możecie całkowicie zrujnować ulubione danie. Dolewanie do wody oleju lub oliwy Ten prosty trik z logicznego punktu widzenia nie ma żadnego uzasadnienia. Prawdopodobnie powodem był fakt, że większość...

  • Szczupła i zdrowa dzięki dobrym tłuszczom

    ...w produkcji cholesterolu, który w odpowiedniej ilości jest niezbędny m.in. do wytwarzania hormonów. Ile tłuszczu ci potrzeba? Przyjrzyj się swoim posiłkom i poszukaj w nich tłuszczu. Większość z nas je go(...) tylko przy poważnych chorobach - zaznacza nasza ekspertka. - Przy zaburzeniach krążenia, miażdżycy, niewydolności serca, chorobach wątroby. Zaleca ją lekarz lub dietetyk. Nie potrzebujemy go dużo...

  • To dobrze wszystkim znane powiedzenie w dniu św. Walentego nabiera zupełnie innego znaczenia - za sprawą afrodyzjaków. Powiemy Wam jakie potrawy przygotować na romantyczną kolacje w dniu zakochanych aby zaostrzyć apetyt i rozbudzić zmysły. Fot. 123RF/Picsel Pobierz za darmo 69 pomysłów na Walentynki >>Najbardziej na zmysły oddziałują ostrygi (swoim kształtem przypominają kobiece narządy płciowe), które wzmagają pożądanie, powodują wzrost poziomu hormonów płciowych. Jeśli tylko wasz ukochany...

  • Kulinarne grzeszki, które szkodzą zdrowiu

    ...jest czerwone mięso, czyli wołowina i wieprzowina, bo ukrywa tłuszcz nawet w tych niby chudych kawałkach). Zdecydowanie zdrowsze od czerwonego jest mięso drobiowe (o ile przyrządzamy je bez skóry(...)Smażymy zamiast piec lub gotować. Nie wyobrażamy sobie obiadu, zwłaszcza niedzielnego, bez mięsa. Nadal w naszym jadłospisie dominują ziemniaki, o kaszach prawie w ogóle zapomnieliśmy. O tym mówią...

  • Na przełomie wiosny i lata na naszych stołach zaczyna królować bób. To pyszne warzywo możemy wykorzystać na wiele sposobów. Jednak, aby w pełni ciszyć się jego smakiem, warto wiedzieć, w jaki sposób go przygotować. Fot. 123RF/Picsel Ile kosztuje bób? O tej porze roku pół Polski zadaje sobie to pytanie, skrzętnie porównując ceny na straganach i w sklepach spożywczych. Niestety, wiele wskazuje na to, że w tym roku przyjdzie nam zapłacić za niego więcej niż zwykle. W poprzednich latach, w...