• Informacje na temat:

    ile czasu gotować fasolkę szparagową

Przepisy na temat: ile czasu gotować fasolkę szparagową
  • Letni obiad z pomysłem

    ...roku na straganie kupisz świeżą marchew, młode ziemniaki, pietruszkę, brokuły, kalafiora, buraczki, fasolkę szparagową i pomidory. Zupę możesz ugotować na bazie bulionu warzywnego i podać bez dodatków(...) kreatywnością oraz odrobiną sprytu, by malec zjadał tyle, ile powinien. Wykorzystuj maksymalnie sezon na świeże owoce i warzywa. Teraz są one szczególnie wartościowe, bo dojrzewają w naturalnych...

  • Ziemniaczki z oliwą, czosnkiem i rozmarynem - jak z ogniska. Do tego fasolka szparagowa z bułką tartą. Można do tego podać jeszcze jajko sadzone.

  • Zupa jarzynowa na mięsie drobiowym.

  • Danie jednogarnkowe/gulasz czy też gęsta zupa na wieprzowinie, z warzywami i fasolką.

  • Może wydać się to dziwne ,może kontrowersyjne ,może zbyt proste połączenie fasolki szparagowej z majonezem. Czasami warto wyjść z ram ,przełamać stereotypy ,choć pomysł na tę fasolkę jest sprzed kilkudziesięciu lat nadal budzi wiele sprzecznych komentarzy. Jedni kochają ,drudzy zaś nienawidzą. Właściwie tak jest z każdym przepisem…ale to dobrze. Nie każdemu przecież wszystko musi smakować.

  • Połączenie mięsa wołowego z zielona fasolka szparagową z dodatkiem kaszy bulgur to danie kuchni tureckiej.

  • Zdrowa i smaczna sałatka świetnie sprawdzi się na śniadanie lub kolację, a także jako lunch do zabrania do szkoły lub pracy.

  • Kolejna zupa bardzo delikatna w smaku.

  • Smaczna a do tego prosta do przygotowania zupa wegańska.

  • Prosta,lekka i smaczna:))

Artykuły na temat: ile czasu gotować fasolkę szparagową
  • Wszystkie smaki pod przykrywką

    Po niemiecku nazywa się to "eintopf" , czyli potrawa jednogarnkowa. Takie potrawy są w każdej kuchni, składając się z elementów charakterystycznych dla danego obszaru. Mogą to być gęsty, kolorowy misz-masz w rodzaju gulaszu lub bigosu, może to być zupa. Przepisów na takie potrawy jest tyle, ile kucharzy lubiących je przyrządzać.

  • Jak zamienić fasolkę szparagową w pyszny dodatek do obiadu? Dzięki przepisom naszych użytkowników, to pyszne warzywo z pewnością zacznie częściej gościć na waszych talerzach. Fot. 123RF/Picsel Fasolka szparagowa, jak wszystkie rośliny strączkowe, to bogate źródło błonnika. To właśnie za sprawą tej substancji dłużej czujemy się syci i nie mamy ochoty podjadać między posiłkami. Warzywo to może więc być doskonałym wsparciem dla osób odchudzających się, zwłaszcza jeśli weźmiemy pod uwagę fakt, że...

  • Zdążysz schudnąć do sylwestra: 7 tygodniowych diet

    ŚNIADANIE: Twarożek wiejski (200 g), 2 łodygi selera naciowego, pęczek rzodkiewek (do maczania w twarożku). ● OBIAD: Pieczony w folii filet z piersi kurczaka, leczo z cukinii, papryki i cebuli w sosie(...), orzechy, nasiona. Twoje posiłki to koktajle, sałatki, zimne zupy. Jeśli lubisz mięso, możesz przyrządzić sobie tatara z wołowiny! JAK JEŚĆ: Jesz, ile chcesz, nawet 5 razy dziennie. DLA KOGO: Dla...

  • Sezon na fasolkę szparagową w pełni! Dlaczego warto włączyć ją do jadłospisu oraz w jaki sposób to zrobić, aby nasze dania były nie tylko zdrowe, ale i smaczne? Fot. 123RF/Picsel Fasolka szparagowa, jak wszystkie rośliny strączkowe, to bogate źródło błonnika. To właśnie za sprawą tej substancji dłużej czujemy się syci i nie mamy ochoty podjadać między posiłkami. Warzywo to może więc być doskonałym wsparciem dla osób odchudzających się, zwłaszcza jeśli weźmiemy pod uwagę fakt, że w 100 gramach...

  • Atmosferę przy stole tworzą ludzie

    ...- Dzieci, i zresztą nie tylko one, „jedzą oczami”. Nieestetyczny wygląd potrawy może sprawić, że nam się odechciewa jedzenia, a co dopiero dziecku. Dlatego warto poświęcić chwilę i niewielkim nakładem pracy przygotować coś innego niż zwykle - opowiada Paulina Jakubczak, autorka bloga kulinarnego Na Okruszku.

  • Mogłoby się wydawać, że przygotowanie makaronu nie powinno nikomu sprawić najmniejszego problemu. Tymczasem okazuje się, że w trakcie tej prostej czynności możemy popełnić sporo błędów. Fot. 123RF/Picsel Dla Włochów makaron to prawdziwa świętość, a receptura według której jest przygotowywany, w wielu rodzinach stanowi tajemnicę, przekazywaną z pokolenia na pokolenie. Przygotowanie makaronu to już niemal rytuał, wokół którego narosło już wiele mitów. Warto wiedzieć, które z nich są prawdziwe,...

  • Dieta dziecka

    ...białkowe 1 porcja, produkty zbożowe 1 porcja, warzywa lub owoce 1 porcja).   Wszędzie rozpisujemy się o porcjach, ale ile to jest ta 1 porcja? Poniżej kilka przykładów wielkości porcji ze wszystkich...

  • Prawidłowo ugotowany makaron nie skleja się, jest sprężysty, miękki, ale jednocześnie lekko twardawy. Choć może wydawać się to nieco przesadzone, ugotowanie makaronu to niemal sztuka. Dlaczego? Gotując makaron z przyzwyczajenia popełniamy wiele błędów. Oto najpopularniejsze z nich, przez które możecie całkowicie zrujnować ulubione danie. Dolewanie do wody oleju lub oliwy Ten prosty trik z logicznego punktu widzenia nie ma żadnego uzasadnienia. Prawdopodobnie powodem był fakt, że większość...

  • Jedzenie - twój sprzymierzeniec

    ...korzystne działanie w walce z otyłością, a to dzięki ograniczaniu adipogenezy, czyli tworzenia się komórek tłuszczowych. Są to pierwsze prace, które wymagają potwierdzenia, ale to ciekawy trop, o ile...

  • Na przełomie wiosny i lata na naszych stołach zaczyna królować bób. To pyszne warzywo możemy wykorzystać na wiele sposobów. Jednak, aby w pełni ciszyć się jego smakiem, warto wiedzieć, w jaki sposób go przygotować. Fot. 123RF/Picsel Ile kosztuje bób? O tej porze roku pół Polski zadaje sobie to pytanie, skrzętnie porównując ceny na straganach i w sklepach spożywczych. Niestety, wiele wskazuje na to, że w tym roku przyjdzie nam zapłacić za niego więcej niż zwykle. W poprzednich latach, w...