• Informacje na temat:

    idealne ciasto do pizzy

Przepisy na temat: idealne ciasto do pizzy
  • Osiem błędów, których należy unikać przy pieczeniu pizzy w domu

    Przygotowanie pizzy w domu daje ogromną satysfakcję, ale jest i dużym wyzwaniem. Łatwo popełnić błędy, które sprawią, że ciasto nie wyrośnie, nie będzie dobrze wypieczone i kruche. Według włoskich ekspertów należy uniknąć popełnienia ośmiu fałszywych kroków.

  • Przepis na 3 spody o średnicy 30 cm

  • Dobra pizza z domowego piekarnika

    Przygotowanie w domowym piekarniku dobrej pizzy, takiej jak w pizzerii, jest możliwe. Wystarczy uważnie zastosować się do kilku zasad, dotyczących doboru mąki i przede wszystkim długości rośnięcia ciasta. A tu trzeba dużo czasu.

  • szybki i prosty

  • Domowa pizza na cienkim spodzie

    Sekret udanej pizzy tkwi nie tylko w dobrej jakości składnikach, ale przede wszystkim w cieście. Często to domowe nie przypomina wypieku z pizzerii - jest chrupiące i zbyt grube. Co zrobić, by było idealnie cienkie i miało odpowiednią konsystencję?

  • Przepis na ciasto do pizzy.

  • Pizza na brokułowym spodzie - zajadaj na zdrowie

    Jeszcze do niedawna kalafior święcił kulinarne triumfy - pomysłowi miłośnicy gotowania przygotowywali "ryż" z kalafiora, warzywo stało się również idealnym substytutem mąki w cieście do pizzy. Idąc w kulinarnych eksperymentach dalej kalafiora można zamienić na brokuły.

  • Idealna propozycja na bułeczki śniadaniowe. Przygotowałam te bułeczki z ciasta do pizzy i znikają błyskawicznie :) A jak nie bułki, to mamy przepis na ciasto do pizzy ;) czyli przepis 2in1

  • Pizza na cienkim cieście

    Sekret udanej pizzy tkwi nie tylko w dobrej jakości składnikach, ale przede wszystkim w cieście. Często to domowe nie przypomina wypieku z pizzerii - jest chrupiące i zbyt grube. Co zrobić, by było idealnie cienkie i miało odpowiednią konsystencję?

Artykuły na temat: idealne ciasto do pizzy
  • Muffinki o smaku pizzy

    Idealne na kolację. Podawaj z keczupem lub dipem jogurtowo- czosnkowym.

  • Pizza to najlepszy kulinarny towar eksportowy świata. Jadana dziś wszędzie, od rodzimych Włoch, przez obie Ameryki, po Nepal. Ikoniczne danie kuchni śródziemnomorskiej, i jednocześnie synonim szybkiego oraz niezdrowego jedzenia. Z okazji Dnia Pizzy bierzemy w obronę aromatyczną flagę Włoch. Fot. 123RF/Picsel Jak większość tradycyjnych dań, tak i pizza może pochwalić się długim rodowodem. Płaskie placki jadano już w czasach antycznych, dodając do nich oliwę, czosnek i ser. Współczesna pizza...

  • Sekrety idealnego ciasta drożdżowego do pizzy

    ...  Dobra jest też, dostępna w naszych sklepach, mąka pszenna typ od 450 do 600. Im dłużej będziesz wyrabiać ciasto, tym pizza będzie bardziej puszysta. Nie posypuj drożdży solą, bo nie urosną. Lepiej dodawaj ją do mąki. Jeśli zależy Ci na wyjątkowo pulchnym spodzie, ciasta nie wałkuj, tylko rozciągaj palcami. Zanim na podpieczony spód położysz dodatki, cienko posmaruj je oliwą - pizza...

  • Pizza jest jednym z najsłynniejszych dań kuchni włoskiej. Jada się ją w niemal każdym miejscu na świecie, a jej popularność w ogóle nie słabnie. Fot. 123RF/Picsel Popularność pizzy jest zaskakująca. Chlebowy placek - początkowo przysmak biedaków - dotarł do każdego zakątku świata. W Polsce pojawił się za czasów Zygmunta Starego i jego włoskiej żony królowej Bony. Podczas ich uczty weselnej pizzę podano jako główne danie. W 1895 roku za sprawą emigrantów z Włoch pizza trafiła do Stanów...

  • Idealne ciasto na pizzę

    Pizzę łatwo przygotować, zawsze się udaje, pozwala wykorzystać resztki wędlin i warzyw. Podstawą pizzy jest jednak ciasto. Spód do pizzy może mieć taką grubość, jaką lubisz najbardziej.  Przepis na ciasto Zalej niepełną szklanką ciepłej wody 2 łyżeczki suszonych drożdży. Wymieszaj i odstaw do rozpuszczenia. Dodaj łyżkę oliwy z oliwek, łyżeczkę soli i cukru (najlepiej pudru). Wsyp...

  • Pieczenie ciast jest sztuką samą w sobie. Trzeba zwracać uwagę na kolejność składników, na jakość produktów, na temperaturę i czas pieczenia. Co zrobić, aby nasze ciasta zawsze wprawiały w zachwyt? Wystarczy zapamiętać kilka rad, które spowodują, że wszystkie nasze wypieki będą arcydziełami. Które z ciast można miksować? Ciasto ucierane można miksować, ponieważ dzięki temu dużo łatwiej i szybciej doprowadzimy je do odpowiedniej konsystencji. Ciasto biszkoptowe jest ciastem bardzo delikatnym,...

  • Światowy Dzień Pizzy w Twojej kuchni z marką WINIARY!

    Pizza to potrawa, której nikomu nie trzeba przedstawiać, ani nie trzeba nikogo do niej zachęcać. Nie każdy jednak wie, że 9 lutego obchodzimy Światowy Dzień Pizzy. Z tej okazji marka WINIARY zachęca do przygotowania bliskim prawdziwej włoskiej uczty. Zainspiruj się poniższymi pomysłami i spróbuj stworzyć wspólnie z rodziną własną, oryginalną pizzę bez wychodzenia z domu!

  • Na wigilijnym stole nie może zabraknąć uszek. Przygotowanie ich tak, aby były naprawdę dobre, to prawdziwa sztuka. Kilka trików, dzięki którym przygotujecie idealne ciasto i farsz, zdradza Dominika Wójciak. Uszka na INTERIA.TV. Składniki na ok. 60 uszek:Farsz: 4 - 6 kapeluszy suszonych prawdziwków 2 listki laurowe 3 kulki ziela angielskiego 1 duża cebula 2 łyżki masła sól świeżo mielony czarny pieprz Ciasto: 300 g mąki pszennej ½ łyżeczki soli 25 g rozpuszczonego masła lub oleju ok. 150...

  • Jak przygotować chrupiące ciasto na pizzę?

    Zdradzamy sekrety idealnego ciasta na pizzę, które możesz przygotować w domu!

  • Kto powiedział, że przygotowanie smacznego deseru musi wiązać się ze sporym nakładem pracy? Aby wyczarować wyjątkowe ciasto, wystarczy tylko sprawdzony przepis. Fot. 123RF/Picsel Co zrobić, gdy najdzie cię ochota na coś słodkiego, ale nie możesz lub nie masz ochoty wychodzić do sklepu? Postaraj się wykorzystać te produkty, które już znajdują się w twojej kuchni. Wbrew pozorom, nawet z kilku najbardziej podstawowych produktów można wyczarować smaczny deser. Jakie produkty warto zawsze mieć w...