• Informacje na temat:

    idealna kruszonka

Przepisy na temat: idealna kruszonka
  • Wytrawne crumble - buraki pod chlebową kruszonką

    Zwykle pod złocistą kruszonką skrywamy pyszne, sezonowe owoce. Jednak inspirując się prostym deserem crumble, możemy przygotować jego wytrawną wersję na bazie buraków.

  • Jak w nazwie :) Najlepiej smakuje ciepła z dodatkiem lodów lub bitej śmietany.....a na poprawę nastroju z jednym i drugim polane sosem czekoladowym:)

  • Tarta z rabarbarem i truskawkami idealna na lato

    Idealna propozycja na deser podczas letniego przyjęcia.

  • Przepis na ekspresową kruszonkę

  • Letnia tarta z kruszonką i rabarbarem

    ...cukru KRUSZONKA: ok. 50 g masła 1/2 szklanki cukru 1/2 szklanki mąki opakowanie cukru waniliowego Przygotowanie: 1. Umyj rabarbar, osusz, obierz z łykowatych „nitek”, pozbądź się liści(...) ułóż odsączony z nadmiaru soku rabarbar. Wstaw ponownie do piekarnika i piecz ok. 30 minut, aż kruszonka nabierze złotego koloru.

  • szybko i smacznie

  • Serniczek z pistacjami

    Smaczny i delikatny. Idealny, letni deser.

  • Kruszonka w smaku w cale nie przypomina bezglutenowej.

  • Owocowe zapiekanki

    Idealne na jesień!

  • Ciasto pochodzi z północnych rejonów Podkarpacia. Niby składniki proste a ciasto jest przepyszne . Składa się z warstw: kruche jasne ciasto, powidła śliwkowe piana z białek, warstwa kakaowego kruchego ciasta starta na tarce, orzechami z rodzynkami, i na wierzchu starte jasne ciasto. Ciasto pieklam na dużej blasze 25x35cm i jest dość niskie jeśli chcecie wyższe to radzę zrobić z półtorej porcji lub w mniejszej formie

Artykuły na temat: idealna kruszonka
  • Jabłecznik z bezą i kruszonką

    Zapach jabłek i cynamonu, to zapach kojarzący się z jesienią. Szarlotka z bezą i kruszonką będzie idealnym niedzielnym deserem.

  • Trudno znaleźć osobę, która nie lubiłaby ciast z kruszonką. Ten uniwersalny składnik jest idealnym uzupełnieniem ciast i deserów. Jak ją zrobić, aby za każdym razem wychodziła perfekcyjnie? Fot. 123RF/Picsel Nieodłącznym elementem wielu domowych ciast jest kruszonka - uwielbiana przez małych i dużych, podkradana ukradkiem, gdy tylko ciasto zostanie wyjęte z piekarnika. Chociaż wydaje się być wyjątkowo prostym składnikiem, jej przygotowanie to prawdziwa sztuka. Właśnie z tego względu należy...

  • Ucierany placek z kruszonką

    Idealny do kawy.

  • Święta to czas, kiedy chcemy sobie pozwolić na przyrządzenie wyjątkowych dań – ma być „na bogato” – wystawnie i przede wszystkim smacznie! Często wtedy wybór pada na pieczeń, ale niestety wiąże się z nią kilka obaw – co zrobić, aby była doskonale doprawiona, wyrazista w smaku, i co bardzo ważne – nie możemy jej przesuszyć. Warte uwagi są więc rady szefa kuchni Knorr, Piotra Murawskiego. Fot. materiały prasowe Pieczeń podana na stół jako danie główne podczas wspólnej uczty wygląda niezwykle...

  • Ucierany placek z kruszonką

    Idealny do kawy.

  • Orientalna kuchnia obfituje w dania oparte na warzywach i aromatycznych przyprawach. To doskonała wiadomość dla wszystkich, którzy nie jedzą mięsa, lub starają się ograniczyć jego spożycie. Bliskowschodnie smakołyki pełne są nie tylko charakterystycznych przypraw, ale i wartości odżywczych. Przekonaj się, dlaczego kuchnia Bliskiego Wschodu jest idealna dla wegan i wegetarian! Fot. 123RF/Picsel Cieciorka Niekwestionowana królowa bliskowschodniej kuchni. Podstawa zarówno hummusu, jak i...

  • Śledzie z piernikową kruszonką

    Klasyczne śledzie marynowane w octowej zalewie na sposób skandynawski. Lekko różowe od czerwonej cebuli. Tworzą idealny duet ze słodkim, korzennym piernikiem.

  • Kiedy w lasach zaczynają pojawiać się pierwsze jagody, jest to znak, że nadszedł czas na przygotowanie przepysznych, domowych jagodzianek. Fot. 123RF/Picsel W polskich lasach zaczęły już pojawiać się pierwsze jagody. Jeśli ze spaceru wrócisz ze słoiczkiem wypełnionym tymi skarbami, postaraj się wykorzystać je w najlepszy z możliwych sposobów. Jak? Przygotuj wyśmienite jagodzianki, które pokochają zarówno dzieci, jak i dorośli. Dlaczego warto jeść jagody? Te niewielkie owoce są doskonałym...

  • Ciasto z rabarbarem i budyniem

    Sposób przygotowania: 1. Do miski wsyp przesianą przez sito mąkę. Dodaj sól, proszek do pieczenia, mąkę ziemniaczaną, cukier i cukier waniliowy oraz pokrojone w kosteczkę zimne masło. Rozdrabniaj składniki dłońmi, aż powstanie kruszonka. Następnie dodaj żółtka i krótko zagnieć. Podziel ciasto na dwie części. Jedną z nich owiń w folię i włóż do zamrażarki.  2. Drugą część ciasta rozwałkuj i ułóż...

  • Pachnące, puszyste ciasto drożdżowe nieodmiennie kojarzy się z ciepłem domowego ogniska, jego zapach przywołuje wspomnienia i powoduje, że na niejednej twarzy pojawia się szeroki uśmiech. Sekret udanego ciasta to dobrej jakości składniki ogrzane do temperatury pokojowej i odpowiednia mąka, która sprawi, że wypiek doskonale wyrośnie i będzie cieszył nie tylko oczy, ale i podniebienie. Nieodłącznym elementem domowego ciasta drożdżowego jest kruszonka - uwielbiana przez małych i dużych,...

Zdjęcia na temat: idealna kruszonka
Wideo na temat: idealna kruszonka
  • W dzisiejszej kuchni programu Kasia Bukowska podała szybkie i proste przepisy, które idealnie sprawdzą się w przypadku niezapowiedzianej wizyty. Pokazała sprawdzony sposób na śliwki pod czekoladową kruszonką i pieczone warzywa.

  • Deser w wersji fit dla miłośników rabarbaru

    Dla tych, którzy chcieliby zjeść nie tylko pyszny, ale też zdrowy deser, Ola Głębicka przygotowała specjalną propozycję w programie "Pytanie na śniadanie". Rabarbar z truskawką i kardamonem, zapiekany pod kruszonką, to idealne rozwiązanie dla dbających o linię. Wystarczy dodać mniej kruszonki lub zastąpić ją większą ilością owoców. (Źródło: TVP/ x-news)