• Informacje na temat:

    hamburger domowy

Przepisy na temat: hamburger domowy
  • Hamburger

    ...(domowy albo ze sklepu, ale bez benzoesanu sodu E 211, acetylowanego adypinianiu diskrobiowego E 1422, kwasu cytrynowego E 330, kwasu sorbowego E 200, skrobi modyfikowanej E 1404(...). 3.      Mięso zemleć grubo w maszynce do mięsa. 4.      Do mięsa dodać czosnek i pozostałe składniki. Całość wymieszać. 5.      Masę podzielić na 4 części i uformować hamburgery. 6.      Na rozgrzaną...

  • Hamburger zrobiony od podstaw. Rodzina orzekła że jest lepszy od kupnego. Polecam zrobić bułki samemu, można je przechowywać do trzech dni. Jeżeli chodzi o dodatki można wykorzystać to co lubimy i mamy w lodówce.

  • Hamburgery w domowej wersji

    ...stron posmaruj je oliwą ziołową. Smaż na patelni z nieprzywierającą powłoką przez 8-10 minut, aż ładnie się zrumienią. Od czasu do czasu hamburgery obracaj.  3. Bułki do hamburgerów rozetnij. Pomidory(...) posiekaj. Rozmaryn i obrane 2 ząbki czosnku posiekaj. Do mięsa dodaj buraczki, czosnek, posiekaną cebulę i rozmaryn. Wyrób. Z masy uformuj 4 hamburgery. Posmaruj je oliwą. Piecz ok. 25 min w 190 st. Pod...

  • Tworzymy smaki jakie nam odpowiadają w naszych hamburgerach.Ja daję mój przykład i bardzo polecam taki skład:)

  • Domowe bułki hamburgerowe

    Przyrządzając domowe hamburgery często chcemy uprościć sobie pracę i sięgamy po gotowe bułki - niestety, sklepowe "gotowce" bywają nafaszerowane dodatkami, których w pieczywie być nie powinno. Wyjście? Bułki robione samodzielnie. Takie są zresztą najsmaczniejsze.

  • Popularny i lubiany fast food w wersji domowej i zdrowej

  • Hamburgery na pikantnie

    .... 2 cm. Na środku każdego burgera zrób kciukiem 1-cm wgłębienie. Dzięki temu podczas grillowania kotlety się nie wybrzuszą, i pozostaną idealnie płaskie. Hamburgery ułóż na rozgrzanym ruszcie. Grilluj je...

  • Niby niezdrowe jedzenie, choć wołowina jest jedną ze zdrowszych mięs. Zdrowsze będzie, jak od podstaw zrobimy je w domowym zaciszu, ciesząc się ich smakiem z bliskimi i przyjaciółmi.

  • Domowy fast food dla dzieci

    Pizza, frytki czy hamburger to dania, na które większość dzieci (nawet niejadków) zawsze ma ochotę. Nic dziwnego, skoro takie przysmaki kojarzą się malcom z rodzinnymi wyprawami do barów szybkiej obsługi i zabawkami dołączanymi do dziecięcych zestawów.

  • Pyszne danie na kolację z przyjaciółmi.

Artykuły na temat: hamburger domowy
  • Domowy hamburger z polędwicą

    Z mięsa zrób płaski kotlet wielkości bułki. Usmaż z obu stron i dopraw solą oraz pieprzem.  Bułkę przekrój na pół i podpiecz na suchej patelni.  Złóż hamburgera,...

  • Nawet w małym mieszkaniu w mieście możesz przygotować ser niczym z wiejskiej zagrody. Nie jest to takie trudne, a jaka wielka satysfakcja! Choć mogłoby się wydawać, że tradycja wyrabiania serów i masła z mleka krów, owiec i kóz zanika dzisiaj nawet na wsiach, to w wielu gospodarstwach, zwłaszcza prowadzonych przez ludzi ceniących ekologię, wciąż mamy szansę skosztować prawdziwego domowego nabiału, a przyrządzanie naturalnego sera jest coraz bardziej popularną atrakcją gospodarstw...

  • Zdrowie zaczyna się od domowej kuchni

    Im więcej posiłków przygotujemy w domu, tym większą mamy pewność, co do ich jakości. Nic dziwnego, że jednym z trendów zdrowotnych w tym roku jest gotowanie w domu. Nie chodzi tu jednak o wystawne przyjęcia, a zwyczajne zadbanie o to, aby każdego dnia zabrać ze sobą domowy posiłek do pracy.

  • Jaka jest historia wina? W jaki sposób powstaje alkohol? Jakie są potrzebne przyrządy do wyrobu wina? Jak wygląda przebieg produkcji wina w domu? Jak przeprowadzić fermentację, a później ją kontrolować? Czy wiesz, że wina można wyprodukować ze świeżych owoców, z wielu rodzajów owoców, z owoców z puszki, z suszonych owoców, a wreszcie z kwiatów, zbóż, z soku drzew? Poznaj receptury na wina i na napoje winopodobne (wermuty, wina ziołowe, wina lecznicze), miód pitny oraz dowiedz się wiele o...

  • Domowy fast food

    Pizza, frytki czy hamburger to dania, na które większość dzieci (nawet niejadków) zawsze ma ochotę.

  • Domowy makaron to jedno z tych dań, które powinien umieć przygotować każdy kucharz. Doskonale sprawdzi się nie tylko jako dodatek do zupy, ale również podstawa smacznych dań głównych. Fot. 123RF/Picsel Dla Włochów makaron to prawdziwa świętość, a receptura według której jest przygotowywany, w wielu rodzinach stanowi tajemnicę, przekazywaną z pokolenia na pokolenie. Przygotowanie makaronu to już niemal rytuał, wokół którego narosło już wiele mitów. Warto wiedzieć, które z nich są prawdziwe,...

  • Domowe burgery

    ...sadzone. Wierzch hamburgerów przykryj pozostałą bułką. Gotowe burgery zepnij długimi wykałaczkami i podawaj z frytkami oraz sałatką z kapusty.

  • Zwykle kupujemy go w sklepie, nie będąc w pełni pewnym jego składu. Tymczasem zrobienie domowego majonezu to dosłownie kilka minut roboty. Fot. 123RF/Picsel Jak wiadomo, wszystko co domowe znaczy zdrowsze i lepsze. Kiedy postanawiamy stworzyć coś we własnej kuchni, mamy pewność co do tego, jakie składniki zostały użyte oraz że w majonezie nie znajdziemy żadnych niepożądanych dodatków jak konserwanty czy ulepszacze smaku. Ale co w sytuacji, gdy majonez jest nam potrzebny, a czasu na jego...

  • Kotleciki na grzance

    Domowy hamburger.

  • Fast food nie musi nam się od razu kojarzyć z czymś złym. Domowej roboty burger, czy kebab zaspokoją największy głód i są znacznie lepszą oraz zdrowszą alternatywą do tych podawanych z budki. Fot.123RF/Picsel Początki fast foodów Kiedy myślisz o fast foodzie, pierwszym krajem, który przyjdzie Ci na myśl, będzie prawdopodobnie USA. To właśnie przez kulturę amerykańską został on rozpowszechniony. Ale fast food nie jest nowym wynalazkiem. Już w starożytności można było kupić szybko przyrządzane...