• Informacje na temat:

    gulasz z zołądków

Przepisy na temat: gulasz z zołądków
  • Podroby z kurczaka i indyka

    .... Podawać  z ryżem. Gulasz z żołądków z kaszą Sposób przygotowania 1. Żołądki oczyścić, zalać wodą i doprowadzić do wrzenia. Odcedzić, ponownie zalać wodą (4-5 szklanek). Dodać liść laurowy(...), a większość wywaru odparuje.  3. Kaszę gryczaną gotować według przepisu podanego na opakowaniu. Wrzucić do gulaszu, wymieszam. Doprawić solą, pieprzem i imbirem. Flaczki z kurczaka 1. Żołądki...

Artykuły na temat: gulasz z zołądków
  • Paweł Łukasik, Grzegorz Targosz "Retrowarzywa"

    ...z brukwi i dyni z prażonymi płatkami migdałów - Kotlety z brukwi na maślakach z nektarynką - Kopytka z topinamburu z gulaszem z żołądków drobiowych - Sernik z topinamburem i kasztanami - Chleb...

  • Jak przygotować aromatyczny i sycący gulasz, który swym smakiem zachwyci nawet najbardziej wymagających smakoszy? Oto kilka wyjątkowych propozycji naszych użytkowników. Fot. 123RF/Picsel Podstawą większości gulaszy jest mięso. Ponieważ potrawa ta gotuje się bardzo długo, a mięso ma czas zmięknąć, nie musimy kupować perfekcyjnych kawałków - mogą być one np. poprzerastane tłuszczem. Jednak nie oznacza to, iż kupowane przez nas mięso może być byle jakie. W końcu to właśnie ono przesądza o...

  • Czym leczą kaca w różnych krajach? Oto 13 sposobów

    ...alkoholu radzą sobie Duńczycy.  Mleko z czekoladą - oto ich metoda na kaca. Warto spróbować, szczególnie kiedy następnego dnia odrzuca nas od jedzenia. Filipiny Puchero to gulasz przyrządzony(...)? Wszystkim, co kwaśne: wodą spod ogórków kiszonych, żurkiem, bigosem z kwaśnej kapusty. Nie brakuje też amatorów domowego rosołu, gulaszu, kiełbasy z grilla i innych tłustych dań. Wiele osób zaczyna...

  • Trudno wyobrazić sobie lepszą potrawę na chłodny, jesienny wieczór niż sycący i rozgrzewający gulasz. Warto poświęcić trochę czasu na jego przygotowanie, gdyż efekt finalny za każdym razem jest zniewalający. Oto kilka naszych propozycji na gulasze z różnych stron świata. Gdy temperatury zaczynają spadać i niebezpiecznie zbliżać się do zera, na naszych stołach zaczynają gościć treściwe potrawy, które szybko rozgrzewają i dają nam sporo energii. Spośród wszystkich jesienno-zimowych propozycji...

  • To tylko wymysł nastolatki?

    ... Córka była już harcerką (niecały rok), uczyła się jazdy konnej (pół roku) czy śpiewała w kościelnym chórze (dwa miesiące). Trochę martwił mnie jej słomiany zapał, ale cóż, pocieszałam się, że wyrośnie z tego. Gdy zobaczyłam, że na obiad je tylko ziemniaki i surówkę, a na męża, który z apetytem pałaszował gulasz z żołądków, patrzy jak na mordercę, uznałam, że sprawa jest poważna. Kiedy Madzia...

  • Warzywa w doskonały sposób urozmaicają smak posiłków i wzbogacają je apetycznymi kolorami. Coraz więcej osób zastanawia się, jak uczynić te wartościowe składniki elementami diety, lecz mimo to spożycie warzyw w ostatnich latach nie rośnie - wręcz przeciwnie. Fot. 123RF/Picsel Powodem może być brak pomysłów na włączenie warzyw do jadłospisu i inspiracji na dania z ich dodatkiem. Marka Knorr postanowiła wyjść naprzeciw oczekiwaniom wielbicieli jedzenia. Dzięki temu powstały nowe Fixy Sposób na...

  • .... gulaszu z żołądków, - 0,5 paczki warzyw na patelnię, - 0,5 paczki zupy jarzynowej, - 2 woreczki mięsa mielonego (każdy po 25 dkg), - 4 woreczki łopatki na pieczeń (każdy po 30 dkg), - 3 woreczki...

  • Jest coś bardzo romantycznego i urzekającego w smaku zrazów czy bitek, które kojarzą się z dzieciństwem - pieczołowicie i z miłością przygotowywanych przez mamę lub babcię. Jak odtworzyć ten cudowny smak? Poradnik przygotował Marco Pierre White, ambasadora Bulionetki do duszonych dań Knorr. Fot. materiały prasowe Najważniejsze to zakupić dobrą sztukę mięsa u sprawdzonego rzeźnika. Takie mięso moim zdaniem jest najlepsze i najsmaczniejsze, jeśli tylko przyrządzisz je umiejętnie. Z sentymentem...

  • Gulasz po Węgiersku to idealne danie na dzieleny obiad w rodzinnym gronie. Składniki: - 600g wołowiny pokrojonej w kostkę cm na cm - 300g boczku wędzonego pokrojonego w drobną kostkę - 300g cebuli pokrojonej w drobną kostkę - 300g ziemniaków pokrojonych w małą kostkę - Szczypta kminku - 2 kostki paprykowe knorr - 80g maki pszennej - 2 ząbki czosnku - 4 ziarenka czarnego pieprzu - 3 ziarenka Ziela angielskiego - 2 listki laurowe Sposób przygotowania: 1. W garnku o szerokim dnie...

  • Trudno wyobrazić sobie lepszą potrawę na chłodny, zimowy wieczór niż sycący i rozgrzewający gulasz. Warto poświęcić trochę czasu na jego przygotowanie, gdyż efekt finalny za każdym razem jest zniewalający. Oto kilka naszych propozycji na gulasze z różnych stron świata. Fot. 123RF/Picsel Gdy temperatury zaczynają spadać i niebezpiecznie zbliżać się do zera, na naszych stołach zaczynają gościć treściwe potrawy, które szybko rozgrzewają i dają nam sporo energii. Spośród wszystkich zimowych...