• Informacje na temat:

    gulasz z porem

Przepisy na temat: gulasz z porem
  • Gulasz wołowy

    ...i połowę ziół. Zagotuj, po czym zredukuj ogień. Przykryj, duś 90 minut. Pod koniec dodaj resztę ziół (zostaw tylko kilka listków kolendry do dekoracji).  3. Podawaj gulasz z ryżem lub dowolnym pieczywem...

  • Sprawdzony przepis na "Gulasz indyczy z porem i marchewką"

  • Bezmięsny gulasz

    Lekki, pożywny, a zarazem sycący obiad.

  • Sprawdzony przepis na "Gulasz sojowy z porem i pieczarkami"

  • Gulasz rybny biały z chrustem z szynki dojrzewającej

    ...całości i na wolnym ogniu poddusić przez 2 -3 minuty. 4. Gotowy gulasz przełożyć na talerze, na wierzchu umieścić zrumienione na patelni plastry szynki. Danie posypać porem pokrojonym w cieniutkie...

  • Aromatyczny gulasz z mięsa wieprzowego, doskonale smakuje podany z ziemniakami, makaronem, kaszą lub ryżem.

  • Ostry gulasz w chlebie

    Sposób przygotowania 1. Mąkę, sól, cukier i drożdże zalej wodą. Wymieszaj, odstaw na noc. Cebule, mięso, marchewki, pietruszkę, seler, pora oraz paprykę pokrój, smaż. Zalej wrzątkiem.  2. Duś 2 godziny, dopraw. Dno naczynia wyłóż ciastem i piecz 6 minut w temp. 220 st. C. Włóż gulasz, przykryj ciastem, piecz 15 minut. 

  • Bardzo obficie można sie najeść:-)

  • Gulasz wołowy z groszkiem

    Sycący i smaczny obiad.

  • Smaczny pomysł na "Gulasz z porami"

Artykuły na temat: gulasz z porem
  • Gulasz z czerwoną soczewicą i indykiem

    Gulasz nie jest skomplikowany w przygotowaniu, a smakuje bardzo dobrze.

  • Jak przygotować aromatyczny i sycący gulasz, który swym smakiem zachwyci nawet najbardziej wymagających smakoszy? Oto kilka wyjątkowych propozycji naszych użytkowników. Fot. 123RF/Picsel Podstawą większości gulaszy jest mięso. Ponieważ potrawa ta gotuje się bardzo długo, a mięso ma czas zmięknąć, nie musimy kupować perfekcyjnych kawałków - mogą być one np. poprzerastane tłuszczem. Jednak nie oznacza to, iż kupowane przez nas mięso może być byle jakie. W końcu to właśnie ono przesądza o...

  • Przepis Jana Kuronia: Gulasz z polędwiczki wieprzowej

    Wybór mięsa jest nie bez znaczenia. Polędwiczka gwarantuje, że danie przyrządzisz naprawdę w maksimum 20 minut.

  • Warzywa w doskonały sposób urozmaicają smak posiłków i wzbogacają je apetycznymi kolorami. Coraz więcej osób zastanawia się, jak uczynić te wartościowe składniki elementami diety, lecz mimo to spożycie warzyw w ostatnich latach nie rośnie - wręcz przeciwnie. Fot. 123RF/Picsel Powodem może być brak pomysłów na włączenie warzyw do jadłospisu i inspiracji na dania z ich dodatkiem. Marka Knorr postanowiła wyjść naprzeciw oczekiwaniom wielbicieli jedzenia. Dzięki temu powstały nowe Fixy Sposób na...

  • Tajemnica dobrego gulaszu

    Jesień to atrakcyjna pora na gulasz, leczo czy stroganowa. Te sycące dania wspaniale rozgrzewają.

  • Trudno wyobrazić sobie lepszą potrawę na chłodny, jesienny wieczór niż sycący i rozgrzewający gulasz. Warto poświęcić trochę czasu na jego przygotowanie, gdyż efekt finalny za każdym razem jest zniewalający. Oto kilka naszych propozycji na gulasze z różnych stron świata. Gdy temperatury zaczynają spadać i niebezpiecznie zbliżać się do zera, na naszych stołach zaczynają gościć treściwe potrawy, które szybko rozgrzewają i dają nam sporo energii. Spośród wszystkich jesienno-zimowych propozycji...

  • Ostra zupa z fasolą

    Zupa powinna być gęsta i przypominać gulasz (jeśli jest za rzadka, płyn trzeba odparować). Można też dodać do niej ugotowane, pokrojone mięso, a także cebulę, czosnek, chili.

  • Jest coś bardzo romantycznego i urzekającego w smaku zrazów czy bitek, które kojarzą się z dzieciństwem - pieczołowicie i z miłością przygotowywanych przez mamę lub babcię. Jak odtworzyć ten cudowny smak? Poradnik przygotował Marco Pierre White, ambasadora Bulionetki do duszonych dań Knorr. Fot. materiały prasowe Najważniejsze to zakupić dobrą sztukę mięsa u sprawdzonego rzeźnika. Takie mięso moim zdaniem jest najlepsze i najsmaczniejsze, jeśli tylko przyrządzisz je umiejętnie. Z sentymentem...

  • Zmień nawyki, buduj odporność

    Gdy nadchodzi jesień, zwykle przestawiasz swoją kuchnię na tryb "tłusto i solidnie". Czyli gotujesz jak prababcia: zawiesiste sosy, kaloryczne gulasze i okraszone skwarkami zupy. A po co?

  • Ta odmiana śliwek bywa niedoceniana przez wiele osób. Tymczasem okazuje się, że mirabelki są nie tylko smaczne, ale również bardzo zdrowe. Fot. 123RF/Picsel Jeszcze kilkadziesiąt lat temu mirabelki rosły niemal na każdym, wiejskim podwórku. Nie brakowało ich także w sadach. Z biegiem lat straciły na popularności i zostały wyparte przez inne drzewa owocowe. W ostatnim czasie trend ten się odwrócił, a te małe, złociste owoce ponownie wracają do łask. Warto wiedzieć, że chociaż wyglądają...