• Informacje na temat:

    gulasz z porami

Przepisy na temat: gulasz z porami
Artykuły na temat: gulasz z porami
  • Gulasz z czerwoną soczewicą i indykiem

    Gulasz nie jest skomplikowany w przygotowaniu, a smakuje bardzo dobrze.

  • Przepis Jana Kuronia: Gulasz z polędwiczki wieprzowej

    Wybór mięsa jest nie bez znaczenia. Polędwiczka gwarantuje, że danie przyrządzisz naprawdę w maksimum 20 minut.

  • Tajemnica dobrego gulaszu

    Jesień to atrakcyjna pora na gulasz, leczo czy stroganowa. Te sycące dania wspaniale rozgrzewają.

  • Ostra zupa z fasolą

    Zupa powinna być gęsta i przypominać gulasz (jeśli jest za rzadka, płyn trzeba odparować). Można też dodać do niej ugotowane, pokrojone mięso, a także cebulę, czosnek, chili.

  • Zmień nawyki, buduj odporność

    Gdy nadchodzi jesień, zwykle przestawiasz swoją kuchnię na tryb "tłusto i solidnie". Czyli gotujesz jak prababcia: zawiesiste sosy, kaloryczne gulasze i okraszone skwarkami zupy. A po co?

  • Smaki z kociołka

    Gulasz to prosta potrawa, którą można przygotować na wiele sposobów. Różnorodne dodatki sprawią, że będziesz się cieszyć zawsze nowym daniem...

  • Co jeść, żeby mieć piękne i zdrowe zęby?

    ...drobiowy, brokuły, kompot albo krem z marchwi, gulasz z papryką i chlebem razowym, lemoniada. Podwieczorek Naleśnik z serem i rodzynkami, herbata albo marchewka, jabłko, jogurt naturalny, woda. Kolacja Tarta z jajkami, porami, szpinakiem, sałatka z pomidorów ze szczypiorkiem, woda albo zapiekanka z brokułami, szynką, papryką, kawa z mlekiem.  

  • Majorka: słoneczna zima na wyciągnięcie ręki

    .... Przede wszystkim warto spróbować tutaj zup. Sopes mallorquines można jeść widelcem i konsystencją raczej przypominają nasz gulasz. W wersji tradycyjnej to gotowane warzywa oraz ciemny chleb zalane...

  • Szarym dniom na przekór

    ...w temp. 200°C przez ok. 30 minut.  Podawać udekorowane listkami świeżej bazylii. Gulasz wieprzowy z cukinią 1. Mięso umyć, pokroić w dużą  kostkę. Cebulę obrać, posiekać. 2. Olej rozgrzać na(...)). 4. Cukinię, kukurydzę i tymianek  dodać do mięsa 10 minut przed końcem gotowania. Wymieszać śmietanę z mąką, dodać do gulaszu, by  go zagęścić. Doprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Przed podaniem...

  • Siedem powodów, dla których warto jeść banany

    .... Przed podaniem chlebek możesz polukrować i ozdobić pokrojonymi bananami. Gulasz z kurczaka Mięso pokrój w dużą kostkę, obsmaż na patelni, na rozgrzanym oleju. Przełóż do rondla, wlej tyle wody, aby(...) curry. Wymieszaj, zagotuj. Dopraw solą i pieprzem. Posyp natką pietruszki. Podawaj gulasz z pieczywem. Budyń bananowy Banany zmiksuj, dodając sok z cytryny (aby nie ściemniały). Mąkę ziemniaczaną...