• Informacje na temat:

    gulasz z polędwicy

Przepisy na temat: gulasz z polędwicy
  • Sprawdzony przepis na "Szaszłyk z polędwicy"

  • Przepis wart wypróbowania: "Medaliony z polędwicy"

  • Warkocze z polędwicy wieprzowej to wykwintne danie, które można podać zarówno na uroczysty obiad jak i kolację. Przygotowanie tego dania jest wyjątkowo łatwe. Do pomocy można zaprosić najmłodszych domowników, dzieci znakomicie bawią się podczas splatania warkoczy.

  • nie ma jak prawdziwy steczek...raz na jakiś czas oczywiście ;-) bo to bardzo wyrafinowane mięso i do tanich nie należy niestety...ale jest boskie w smaku...przeze mnie potraktowane dodatkowo wiśniowym balsamico ;-)

  • Cudowne połączenie słodkości z delikatną polędwiczką wieprzową. Imbir nas rozgrzeje, cynamon pomorze w przeziębieniu.

  • Pyszne, delikatne kotlety z poledwicy. Moze mi ktos zarzucic, ze zmarnowalam takie mieso, ale powiem Wam, ze pyszne bardzo bylo. Zawsze jedzac schabowego najbardziej smakowal mi ten maly kawaleczek z boku - poledwiczka wlasnie, wiec postanowilam zrobic cale kotlety z poledwicy. Pycha!!

  • Przedstawiam dziś wspaniały pomysł na zagospodarowanie zbywającej nam wędliny.

  • Tatar z wieprzowiny ? Czemu nie ? Mamy ze śledzia, z łososia, z wołowiny wiadomo klasyka, postanowiłam spróbować z wędzonej wieprzowiny, wybór padł na polędwiczkę.

  • Danie jest bardzo proste i szybkie w przygotowaniu, a jednocześnie eleganckie.

  • Marynowanym stekiem zachwyci się każdy mężczyzna.

Artykuły na temat: gulasz z polędwicy
  • Gulasz z warzywami

    W głębokim garnku rozgrzej olej. Podsmaż posiekane cebule i czosnek. Następnie dodaj masło, pokrojone pieczarki i papryki.  Duś pod przykryciem około 15 minut. Wrzuć ziemniaki, podsmażone kawałki polędwicy, koncentrat pomidorowy i przyprawy.  Całość wymieszaj i wlej dwie szklanki wody. Duś na małym ogniu, aż składniki będą miękkie. Zobacz także:

  • Jak przygotować aromatyczny i sycący gulasz, który swym smakiem zachwyci nawet najbardziej wymagających smakoszy? Oto kilka wyjątkowych propozycji naszych użytkowników. Fot. 123RF/Picsel Podstawą większości gulaszy jest mięso. Ponieważ potrawa ta gotuje się bardzo długo, a mięso ma czas zmięknąć, nie musimy kupować perfekcyjnych kawałków - mogą być one np. poprzerastane tłuszczem. Jednak nie oznacza to, iż kupowane przez nas mięso może być byle jakie. W końcu to właśnie ono przesądza o...

  • Nie nasze gulasze

    Gulaszy jest tyle, ilu kucharzy. Każdy możne dodać inne składniki i dowolnie zmieniać przepis. My prezentujemy kilka podstawowych gulaszy z różnych stron Europy.

  • Trudno wyobrazić sobie lepszą potrawę na chłodny, jesienny wieczór niż sycący i rozgrzewający gulasz. Warto poświęcić trochę czasu na jego przygotowanie, gdyż efekt finalny za każdym razem jest zniewalający. Oto kilka naszych propozycji na gulasze z różnych stron świata. Gdy temperatury zaczynają spadać i niebezpiecznie zbliżać się do zera, na naszych stołach zaczynają gościć treściwe potrawy, które szybko rozgrzewają i dają nam sporo energii. Spośród wszystkich jesienno-zimowych propozycji...

  • Wołowina na stole!

    Pyszne rolady, kruche pieczenie, oryginalne gulasze i kotleciki!

  • Warzywa w doskonały sposób urozmaicają smak posiłków i wzbogacają je apetycznymi kolorami. Coraz więcej osób zastanawia się, jak uczynić te wartościowe składniki elementami diety, lecz mimo to spożycie warzyw w ostatnich latach nie rośnie - wręcz przeciwnie. Fot. 123RF/Picsel Powodem może być brak pomysłów na włączenie warzyw do jadłospisu i inspiracji na dania z ich dodatkiem. Marka Knorr postanowiła wyjść naprzeciw oczekiwaniom wielbicieli jedzenia. Dzięki temu powstały nowe Fixy Sposób na...

  • Na grzyby!

    ...: 100 g wędzonego boczku 500 g prawdziwków 10 gałązek tymianku 1 kg ziemniaków Sól Cytryna 4 łyżki oleju 4 medaliony z polędwicy wołowej Sól, pieprz 75 g masła 200 ml mleka(...) ciasta   Gulasz z podgrzybków Składniki: 500 g podgrzybków 100 g wędzonego boczku 100 g szalotek 20 g masła Po 375 g gulaszy wołowego i wieprzowego Sól, czarny pieprz...

  • Jest coś bardzo romantycznego i urzekającego w smaku zrazów czy bitek, które kojarzą się z dzieciństwem - pieczołowicie i z miłością przygotowywanych przez mamę lub babcię. Jak odtworzyć ten cudowny smak? Poradnik przygotował Marco Pierre White, ambasadora Bulionetki do duszonych dań Knorr. Fot. materiały prasowe Najważniejsze to zakupić dobrą sztukę mięsa u sprawdzonego rzeźnika. Takie mięso moim zdaniem jest najlepsze i najsmaczniejsze, jeśli tylko przyrządzisz je umiejętnie. Z sentymentem...

  • Wiosenna dieta nowalijkowa

    ...: Śniadanie: 2 kromki ciemnego chleba z 2 plasterkami polędwicy łososiowej, pokrojonym w ósemki pomidorem i szczypiorkiem. II śniadanie: 10 truskawek i odtłuszczony jogurt naturalny(...) w kostkę, dodaj łyżkę kukurydzy, świeży ogórek i 2 rzodkiewki. Polej jogurtem naturalnym. Obiad: zupa jarzynowa z kalafiorem lub brokułami, posypana natką, gulasz z piersi indyka z sałatą...

  • Gulasz po Węgiersku to idealne danie na dzieleny obiad w rodzinnym gronie. Składniki: - 600g wołowiny pokrojonej w kostkę cm na cm - 300g boczku wędzonego pokrojonego w drobną kostkę - 300g cebuli pokrojonej w drobną kostkę - 300g ziemniaków pokrojonych w małą kostkę - Szczypta kminku - 2 kostki paprykowe knorr - 80g maki pszennej - 2 ząbki czosnku - 4 ziarenka czarnego pieprzu - 3 ziarenka Ziela angielskiego - 2 listki laurowe Sposób przygotowania: 1. W garnku o szerokim dnie...