• Informacje na temat:

    gulasz z plastrów szynki

Przepisy na temat: gulasz z plastrów szynki
  • Gulasz z szynki

    ...godziny. Po tym czasie dodaj musztardę, masło, sól i śmietanę. Gotuj jeszcze 5 minut. Jeśli gulasz jest zbyt rzadki, zagęść łyżką mąki ziemniaczanej wymieszanej z odrobiną zimnej wody. 

  • Bardzo dobry. Można go serwować na obiad lub jako danie gorące.

  • Gulasz rybny biały z chrustem z szynki dojrzewającej

    ...całości i na wolnym ogniu poddusić przez 2 -3 minuty. 4. Gotowy gulasz przełożyć na talerze, na wierzchu umieścić zrumienione na patelni plastry szynki. Danie posypać porem pokrojonym w cieniutkie...

  • Wczoraj z obiadem strajkowałam zaś dziś pyszny obiad ugotowałam plastry szynki wieprzowej w sosie. Rodzinka i sąsiadka zachwycona powiedziała że bardzo jej smakował mój obiadek. Podam wam przepis na wszystko a najbardziej powinna wam przypaść do serca surówka z ogórków którą nauczyła mnie była teściowa, strasznie uwielbiam tą surówkę można ją również jeść jako dodatek do kanapek.

  • Gulasz wieprzowy na winie

    Gulasz to doskonałe danie na chłodne dni.

  • Gulasz zna chyba każdy, do tej pory przeważnie robiliśmy go w klasycznej wersji. Jednak wersja z musztardą i miętą podbiła podniebienia nie tylko nasze, ale także naszych gości.

  • Gulasz wieprzowy

    Składniki: - 60 dag szynki wieprzowej, - 1 żółta papryka, - 3 łodygi selera naciowego, - 1 cebula, - 1 łyżeczka suszonego tymianku, - sól, pieprz, - olej, - 1/2 kieliszka białego wytrawnego(...) czasie dodać przesmażoną paprykę i selera, gotować jeszcze 10 minut i podawać. Gulasz powinien się samoistnie zagęścić. Najlepiej smakuje z makaronem. Czas przygotowania 1 h. Przepis na 4 osoby.

  • Gulasz wieprzowy podany ze sparzoną kaszą, ogórkiem kiszonym i papryczką czereśniową. Polecam.

  • Pyszne śniadania, obiady i kolacje

    ...marchewki i cukier, wymieszaj i smaż kilka minut, mieszając. Ostudź.  2. Na tostach układaj plastry szynki, sera, posyp marchewką, polej sosem. Przykryj drugim tostem. Piecz 10 minut w temp. 180(...) chwilę.  2. Gulaszem napełnij cukinie. Przykryj plastrami sera, pokrojonymi pomidorami bez skórki. Przypraw. Zapiekaj 30 minut w temp. 180°C. Podawaj z bazylią.  Placki ziemniaczane z oliwkami...

  • Gulasz wieprzowy podany z makaronem Pappardelle.

Artykuły na temat: gulasz z plastrów szynki
  • Nie nasze gulasze

    Gulaszy jest tyle, ilu kucharzy. Każdy możne dodać inne składniki i dowolnie zmieniać przepis. My prezentujemy kilka podstawowych gulaszy z różnych stron Europy.

  • Jak przygotować aromatyczny i sycący gulasz, który swym smakiem zachwyci nawet najbardziej wymagających smakoszy? Oto kilka wyjątkowych propozycji naszych użytkowników. Fot. 123RF/Picsel Podstawą większości gulaszy jest mięso. Ponieważ potrawa ta gotuje się bardzo długo, a mięso ma czas zmięknąć, nie musimy kupować perfekcyjnych kawałków - mogą być one np. poprzerastane tłuszczem. Jednak nie oznacza to, iż kupowane przez nas mięso może być byle jakie. W końcu to właśnie ono przesądza o...

  • Gulasz z trzech rodzajów mięsa

    Jakie mięso wybrać na gulasz? Z wieprzowiny na gulasz nadają się: mięso od szynki, łopatka, biodrówka i karkówka, która jednak zawiera sporo tłuszczu i dlatego nie jest polecana osobom na diecie(...). udka lub piersi indycze lub piersi z kurczaka. To delikatne mięso trzeba jednak szczególnie mocno doprawiać, aby nabrało ostrzejszego smaku. Gulasze przyprawia się ostrą i słodką papryką, liściem...

  • Kiedy przygotowania do świątecznego obiadu trwają w najlepsze, każda chwila jest na wagę złota. Niestety, przy małej ilości czasu, możemy łatwo zaliczyć kulinarną wtopę. Jak zachwycić gości, nie marnując przy tym całego dnia w kuchni? Fot. 123RF/PicselPo wigilijnej kolacji, mało która z nas ma ochotę na kilkugodzinne gotowanie. Na głowie mamy mnóstwo innych spraw, jednak zależy nam na tym, by pokazać się rodzinie z jak najlepszej strony. Rozwiązaniem może być zaserwowanie gościom gotowej do...

  • Za dużo zapasów? Przepisy zero waste na wykorzystanie wędlin, które zostały po świętach

    .... Dzielimy na niewielkie części, rozwałkowujemy i układamy na nim dodatki. Co sprawdzi się w roli dodatków? Nada się zarówno pasztet, plastry szynki, jajka na twardo czy cienka biała kiełbasa, jak Naturrino(...) i wykorzystując wszystko co mamy w lodówce stworzyć pyszny obiad. W ten sposób z resztek kiełbasy, wędlin, pieczonego mięsa i warzyw możemy stworzyć przepyszne leczo, strogonow, gulasz lub bigos. Jeśli...

  • Trudno wyobrazić sobie lepszą potrawę na chłodny, jesienny wieczór niż sycący i rozgrzewający gulasz. Warto poświęcić trochę czasu na jego przygotowanie, gdyż efekt finalny za każdym razem jest zniewalający. Oto kilka naszych propozycji na gulasze z różnych stron świata. Gdy temperatury zaczynają spadać i niebezpiecznie zbliżać się do zera, na naszych stołach zaczynają gościć treściwe potrawy, które szybko rozgrzewają i dają nam sporo energii. Spośród wszystkich jesienno-zimowych propozycji...

  • Smaki z Czech

    Knedliki z gulaszem Składniki na 4 porcje: Na knedliki: 2 bułki kajzerki, 30 g masła, 400 g mąki pszennej, 15 g drożdży, sól, ok. 200 ml mleka, 2 żółtka, 1 łyżka posiekanej natki pietruszki (opcjonalnie) Na gulasz: 600 g szynki wieprzowej (lub łopatki), 2 łyżki smalcu, 3 cebule, 1-2 ząbki czosnku, sól, pieprz czarny mielony, kminek, 2 łyżki majeranku, miąższ z chleba do zagęszczenia. Ugotuj...

  • Jest coś bardzo romantycznego i urzekającego w smaku zrazów czy bitek, które kojarzą się z dzieciństwem - pieczołowicie i z miłością przygotowywanych przez mamę lub babcię. Jak odtworzyć ten cudowny smak? Poradnik przygotował Marco Pierre White, ambasadora Bulionetki do duszonych dań Knorr. Fot. materiały prasowe Najważniejsze to zakupić dobrą sztukę mięsa u sprawdzonego rzeźnika. Takie mięso moim zdaniem jest najlepsze i najsmaczniejsze, jeśli tylko przyrządzisz je umiejętnie. Z sentymentem...

  • 5 najmodniejszych diet na wiosnę

    ...dziennie. Przykładowy jadłospis: Śniadanie: Jajecznica usmażona z dwóch jaj, na plasterku szynki. Kromka chleba graham z masłem. II Śniadanie: Cztery orzechy włoskie. Obiad: Gulasz wołowy(...)). Dopraw gulasz ziołami - świeżym tymiankiem i zieloną pietruszką. Duś mięso z warzywami przez godzinę. Podaj z łyżką kwaśnej śmietany. Podwieczorek: Pomarańcza obrana i pokrojona w plastry, posypana...

  • Warzywa w doskonały sposób urozmaicają smak posiłków i wzbogacają je apetycznymi kolorami. Coraz więcej osób zastanawia się, jak uczynić te wartościowe składniki elementami diety, lecz mimo to spożycie warzyw w ostatnich latach nie rośnie - wręcz przeciwnie. Fot. 123RF/Picsel Powodem może być brak pomysłów na włączenie warzyw do jadłospisu i inspiracji na dania z ich dodatkiem. Marka Knorr postanowiła wyjść naprzeciw oczekiwaniom wielbicieli jedzenia. Dzięki temu powstały nowe Fixy Sposób na...