• Informacje na temat:

    gulasz z dodatkiem kapusty kiszonej

Przepisy na temat: gulasz z dodatkiem kapusty kiszonej
  • Seler, pietruszka, czarna rzepa i kapusta - warzywa zimowej kuchni

    Seler, pietruszka, czarna rzepa czy kapusta - to warzywa korzeniowe idealnie pasujące do dań zimowej kuchni. - Wszystkie te warzywa doskonale nadają się na zupę krem, czy jako puree, które będzie idealnym dodatkiem do pieczonych mięs czy ryb - uważa ekspert kulinarny "foodie people" Jakub Mikołajczak.

  • Kreatywna w kuchni zimą? To możliwe!

    ...połączeniach – na przykład ogórek kiszony z pomidorem oraz gotowaną zieloną soczewicą.  Nie bój się eksperymentów, kiszonki nie muszą być jedynie dodatkiem do klasycznego zestawu „schabowy i ziemniaki(...) pieczonych z selera? Carpaccio z buraka z dodatkiem sera pleśniowego? Indyjskiego curry z dyni? Pasztetu z soczewicy? Karmelizowanego pasternaka? Zimę w kuchni potraktuj jak wyzwanie i za punkt honoru...

Artykuły na temat: gulasz z dodatkiem kapusty kiszonej
  • Zapraszam na sobotni obiad - danie - gulasz po wegiersku, placki ziemniaczane

    Od razu zaznaczam, ze przepis nie jest moj. Dostalam go od osoby, ktora bardzo cenie tutaj na dziennikach... a w ogole jak sie dowiedzialam przepis jest autorstwa Anieli Rubinstein. Skorzystalam, jest znakomity, dziekuje ci dziennikowiczko i polecam dalej. Skorzystalam tez z sugesti laczenia 2 gatunkow mies wieprzowego i wolowego. Tradycyjny gulasz wegierski jest tylko na wolowym miesie ale...

  • Kimchi: Co, jak i z czym jeść?

    Najpopularniejsza koreańska potrawa. W rankingu najzdrowszych dań świata i na liście światowego dziedzictwa Unesco. Wielozadaniowa kiszonka z kapusty. Dba o serce, jelita, odporność i sylwetkę. Na jesień obowiązkowo.

  • ​Poznaj przyprawę, która uzdrawia i odchudza

    ..., warto opiekać ziarna na suchej patelni. Sprawdzi się on jako dodatek do gulaszu, ciemnych sosów oraz dań mięsnych. Fantastycznie współgra również z kaszą kuskus, kiszoną kapustą i grillowanymi...

  • Dieta, która łagodzi alergie wziewne

    ...krowiego, produkty mączne, szczególnie z białej mąki pszennej, - produkty alergizujące - jaja, orzeszki ziemne, pomidory, czekoladę i produkty z dodatkiem kakao, brzoskwinie, seler, - tłuste mięso, podroby i tłuszcze zwierzęce, - owoce morza, - dania gotowe z dodatkiem konserwantów i barwników, - alkohol, czarną kawę, mocną herbatę. Przykładowe menu na tydzień Dzień 1 Śniadanie: Dwie...

  • Czym leczą kaca w różnych krajach? Oto 13 sposobów

    ...? Wszystkim, co kwaśne: wodą spod ogórków kiszonych, żurkiem, bigosem z kwaśnej kapusty. Nie brakuje też amatorów domowego rosołu, gulaszu, kiełbasy z grilla i innych tłustych dań. Wiele osób zaczyna(...) alkoholu radzą sobie Duńczycy.  Mleko z czekoladą - oto ich metoda na kaca. Warto spróbować, szczególnie kiedy następnego dnia odrzuca nas od jedzenia. Filipiny Puchero to gulasz przyrządzony...

  • ...aromat suszonych borowików i podgrzybków. Idealny nie tylko do zup i sosów, ale również gulaszów, dań z dziczyzny, kapusty oraz kasz, ryżu i makaronu.     Sugerowana cena detaliczna produktów(...) Zupy borowikowej Jak u Mamy WINIARY z dodatkiem drobiowych klopsików, dzięki której uzyskamy pyszny smak, który pamiętamy z dzieciństwa. Wspaniałym pomysłem na urozmaicenie ulubionych zup jest...

  • Pyszne zupy na rozgrzewkę

    Kapuśniak z kiszonej kapusty Składniki na 6 porcji: 30 dag kwaszonej kapusty, włoszczyzna, cebula, 4 ziemniaki, 10 dag wędzonego boczku, 2-3 ząbki czosnku, 2 łyżki oleju, 1 łyżka mąki, 2-3 listki(...) obierz, opłucz, pokrój w kostkę. Por oczyść, natnij wzdłuż, umyj, potnij w plasterki. Cebulę obierz, posiekaj. Przygotowane warzywa włóż do gotującej się kapusty, zamieszaj, gotuj jeszcze 30 minut na...

  • Anne Applebaum: Kwaśny smak Polski

    ...przecież, że nie ma sensu mniej gotować - bigosu, gulaszu. Zupę robimy na dziesięć osób i jeśli jej nie zjemy, to zamrażamy. Eleganckie kotlety, wołowina - tak, wtedy gotuje się dla dwojga, czworga(...) tłoczno. Przyjeżdżali do nas przyjaciele ze Stanów, z Anglii, potem na milenijnego sylwestra mieliśmy chyba stu czy stu dwudziestu gości... Co pani wtedy podała? - Chyba zrobiliśmy gulasz wołowy, taki...