• Informacje na temat:

    gulasz z

Przepisy na temat: gulasz z
  • Łatwy gulasz obiadowy

    Aromatyczny gulasz z indyka z dodatkami warzywnymi smakuje wspaniale, a powstaje błyskawicznie. Z talerzy znika zaś jeszcze szybciej. I każdy biesiadnik prosi o dokładkę.

  • Aromatyczne gulasze warzywne

    ...sos zgęstnieje. Wtedy dodaj do niego ciecierzycę oraz koncentrat pomidorowy. Wymieszaj. Ponownie zagotuj.  Gulasz przypraw solą, pieprzem oraz ziołami prowansalskimi. Gotuj jeszcze chwilę. Posyp...

  • Przedświąteczny gulasz z indyka

    W tym gorącym okresie nie zawsze mamy czas, by stać przy garnkach szykując pracochłonny obiad. Gulasz z indyka smakuje wspaniale, a powstaje błyskawicznie. Z talerzy znika zaś jeszcze szybciej.

  • Jednogarnkowy gulasz

    Gulasz z kapustą jest naprawdę pyszny. Zrobisz go raz i masz obiad na dwa dni.

  • Dyniowe gulasze

    .... Duś przez 20 minut. Dodaj pomidory. Duś 10 minut. Przypraw pieprzem, solą, wędzoną papryką słodką i ostrą. Szczypiorek z dymek posiekaj, posyp gulasz. Wersja przy zapaleniu pęcherza Jeśli cierpisz na...

  • Pyszny gulasz

    Jesienny gulasz możesz podać z ryżem, kaszą, albo ziemniakami.

  • Gulasz z jabłkami

    Taki gulasz jest niezwykle sycący. Możesz urozmaicić go zieleniną, albo przyprawami, które lubisz.

  • Gulasz wołowy

    ...przykryła mięso. 3. Gulasz duś pod przykryciem na wolnym ogniu do miękkości mięsa, czyli ok. 45 min. Po tym czasie dodaj przecier pomidorowy, pokrojoną w kostkę paprykę żółtą i czerwoną. Duś dalsze 10(...) gulaszu pół posiekanej papryczki chili. Gulasz podawaj na ciepło ze smażonymi ziemniakami, kaszą gryczaną lub ryżem. Przygotowanie: 60 minut Porcja: 385 kilokalorii 

  • Węgierski gulasz

    ...paprykę. Węgrzy podają gulasz z kluseczkami przypominającymi polskie zacierki. Przygotowuje się je z mąki, jajka i wody, ciasto o konsystencji jak na pierogi (wtedy odrywany małe kawałki i wrzucamy do gotującego się gulaszu). Dopraw do smaku solą, pieprzem i ostrą papryką. 

  • Gulasz drobiowy

    Sposób przygotowania 1. Pierś kurczaka opłucz, osusz, pokrój na kawałki. Oprósz solą i pieprzem. Poszatkuj obraną cebulę. W rondlu rozgrzej 2 łyżki oleju. Przesmaż cebulę. Dodaj mięso, obsmaż na rumiano.  2. Wrzuć mrożonkę (nie musisz jej rozmrażać), wlej szklankę wody. Duś całość pod przykryciem ok. 20 minut. Mąkę rozprowadź w odrobinie ciepłej wody, wlej do gulaszu. Dodaj koncentrat...

Artykuły na temat: gulasz z
  • Gulasz węgierski – bogracz

    Aromatyczne, dobrze doprawione zupy i gulasze są obiad lub ciepłą kolację w zimowy czas.

  • Gulasz rybny

    Zamiast topić ryby w tłuszczu i panierce, przygotuj z nich wyjątkowe specjały!

  • Gulasz po burgundzku

    Znakomite, aromatyczne danie na cały weekend. Palce lizać!

  • Lobio - gulasz z fasoli

    W Gruzji lobio podawane jest w formie gęstej (gulasz) lub rzadszej (zupa), najczęściej jako danie główne. Zawsze podaje się je bardzo gorące, najlepiej z kukurydzianym chlebem, pszennym plackiem lub kaszą kukurydzianą. Najlepiej jest ugotować duży garnek i jeść go przez kilka dni – z każdym dniem lobio jest coraz lepsze.

  • Gulasz wołowy z dynią

    .... Wlej wino, a kiedy lekko odparuje, dodaj bulion. Dołóż pokrojoną paprykę i marchewkę oraz ziele angielskie i liście laurowe. Po 10 minutach dołóż cukinię. Gulasz przypraw do smaku solą, pieprzem...

  • Aromatyczny gulasz

    Świetny pomysł na sycący, aromatyczny obiad dla całej rodziny.

  • Gulasz warzywny

    Obiad idealny na jesienne dni.

  • Gulasz z indyka

    Mięso umyj, osusz, pokrój w kostkę. Marchewki obierz, pokrój w słupki. Cebule obierz z łupin, pokrój w talarki. Na patelni rozgrzej 2-3 łyżki oleju. Wrzuć...

  • Caponata – warzywny gulasz

    Caponata to tradycyjne danie kuchni sycylijskiej. Smakuje świetnie podawana z ciepłym chlebem lub jako dodatek do mięs. Jest aromatyczna i intensywna w smaku.

  • Kokosowy gulasz z wołowiną

    Gulasz w oryginalnym wydaniu z mlekiem kokosowym...

Zdjęcia na temat: gulasz z
  • Bistro "Masz Gulasz" Magdy Gessler
  • Bistro "Masz Gulasz" Magdy Gessler
  • Bistro "Masz Gulasz" Magdy Gessler
Wideo na temat: gulasz z
  • Wieprzowy gulasz z papryką

    Przepis na wieprzowy gulasz z papryką jest tylko pozornie podobny do węgierskich gulaszów. To wyjątkowa propozycja dla wszystkich, którzy uwielbiają sycące, wyraziste w smaku domowe potrawki, które na długo pozostawią uczucie nasycenia, ale i przyjemny, mocny posmak. Nasz przepis na wieprzowy gulasz z papryką to genialne połączenie kruchego mięsa, pomidorów, fasoli i ziemniaków, a także innych

  • Wieprzowy gulasz z papryką

    Przepis na wieprzowy gulasz z papryką jest tylko pozornie podobny do węgierskich gulaszów. To wyjątkowa propozycja dla wszystkich, którzy uwielbiają sycące, wyraziste w smaku domowe potrawki, które na długo pozostawią uczucie nasycenia, ale i przyjemny, mocny posmak. Nasz przepis na wieprzowy gulasz z papryką to genialne połączenie kruchego mięsa, pomidorów, fasoli i ziemniaków, a także innych

  • Jesienne gulasze w różnych odsłonach

    Jak zrobić dobry gulasz? Przepisy zdradził w kuchni "Dzień Dobry TVN" kucharz Andrzej Polan. Na stole pojawiły się dania takie jak: gulasz z dyni, chorizo z figami, gulasz z wieprzowiny, papryki z wędzoną śliwką oraz gulasz z kurczaka, włoskiej kapusty, chrupiącej cebuli z winogronami.