• Informacje na temat:

    gulasz wieprzowy z porem

Przepisy na temat: gulasz wieprzowy z porem
  • Gulasz jesienny

    Gotuj zgodnie z porą roku.

  • Obiady wielkanocne dla leniwych i początkujących

    ...gulasz. Łopatkę wieprzową podsmaż na patelni. Do osobnego garnka wrzuć boczek (pokrojony w kostkę), cebulę, marchewkę (talarki) i paprykę (cienkie paski). Wszystko przesmaż z przyprawami (słodka i ostra(...) pomidorowym. Danie możesz podawać z ziemniakami lub ryżem. Z pewnością starczy na kilka dni - obiad masz z głowy! Nie jesz mięsa? Możesz przygotować gulasz z wędzonym tofu lub całkiem inną potrawę...

  • Kuchnia chorwacka

    ...z ryb, homarów, krewetek małży ( najlepiej z Lipskiego kanału ), np. zupy rybne, gulasz rybny, ryż z owocami morza ( rižot ). Popularna jest również maništra, powstała na wzór włoskiego minestrone(...) w grzyby. Kuchnia Zagrzebia oferuje bardzo dobry kotlet cielęcy z serem oraz pieczenie, gulasze i makarony. W Međimurju obowiązkowo należy skosztować indyka ze słoniną lub kiszkę oraz przystawek...

Artykuły na temat: gulasz wieprzowy z porem
  • Przepis Jana Kuronia: Gulasz z polędwiczki wieprzowej

    Wybór mięsa jest nie bez znaczenia. Polędwiczka gwarantuje, że danie przyrządzisz naprawdę w maksimum 20 minut.

  • Jest coś bardzo romantycznego i urzekającego w smaku zrazów czy bitek, które kojarzą się z dzieciństwem - pieczołowicie i z miłością przygotowywanych przez mamę lub babcię. Jak odtworzyć ten cudowny smak? Poradnik przygotował Marco Pierre White, ambasadora Bulionetki do duszonych dań Knorr. Fot. materiały prasowe Najważniejsze to zakupić dobrą sztukę mięsa u sprawdzonego rzeźnika. Takie mięso moim zdaniem jest najlepsze i najsmaczniejsze, jeśli tylko przyrządzisz je umiejętnie. Z sentymentem...

  • Szarym dniom na przekór

    ...w temp. 200°C przez ok. 30 minut.  Podawać udekorowane listkami świeżej bazylii. Gulasz wieprzowy z cukinią 1. Mięso umyć, pokroić w dużą  kostkę. Cebulę obrać, posiekać. 2. Olej rozgrzać na(...)). 4. Cukinię, kukurydzę i tymianek  dodać do mięsa 10 minut przed końcem gotowania. Wymieszać śmietanę z mąką, dodać do gulaszu, by  go zagęścić. Doprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Przed podaniem...

  • Jak przygotować aromatyczny i sycący gulasz, który swym smakiem zachwyci nawet najbardziej wymagających smakoszy? Oto kilka wyjątkowych propozycji naszych użytkowników. Fot. 123RF/Picsel Podstawą większości gulaszy jest mięso. Ponieważ potrawa ta gotuje się bardzo długo, a mięso ma czas zmięknąć, nie musimy kupować perfekcyjnych kawałków - mogą być one np. poprzerastane tłuszczem. Jednak nie oznacza to, iż kupowane przez nas mięso może być byle jakie. W końcu to właśnie ono przesądza o...

  • Kuchnia irlandzka

    .... Przygotowane składniki  zagotować razem z cydrem, mlekiem, śmietaną, bulionem i tymiankiem. Gotować 15 minut. Sos zmiksować. Podawać z pieczonym boczkiem.   Gulasz irlandzki Składniki: 400

  • Warzywa w doskonały sposób urozmaicają smak posiłków i wzbogacają je apetycznymi kolorami. Coraz więcej osób zastanawia się, jak uczynić te wartościowe składniki elementami diety, lecz mimo to spożycie warzyw w ostatnich latach nie rośnie - wręcz przeciwnie. Fot. 123RF/Picsel Powodem może być brak pomysłów na włączenie warzyw do jadłospisu i inspiracji na dania z ich dodatkiem. Marka Knorr postanowiła wyjść naprzeciw oczekiwaniom wielbicieli jedzenia. Dzięki temu powstały nowe Fixy Sposób na...

  • Węgierskie inspiracje

    Kuchnia, którą pragniemy przybliżyć, jest aromatyczna, świeża i wyrazista w smaku. Większość z nas w sposób oczywisty mówiąc o smakach Węgier, myśli o gulaszu i słusznie. Ale nie tylko. Proponujemy(...) Węrzech uprawia się wiele różnych odmian papryk, dzięki dużej dostępności jest ona ta m tania i dodawana do wielu potraw. Debreczyn słynie z produkcji wędlin, głów nie wieprzowych kiełbasek o mocno...

  • Trudno wyobrazić sobie lepszą potrawę na chłodny, zimowy wieczór niż sycący i rozgrzewający gulasz. Warto poświęcić trochę czasu na jego przygotowanie, gdyż efekt finalny za każdym razem jest zniewalający. Oto kilka naszych propozycji na gulasze z różnych stron świata. Fot. 123RF/Picsel Gdy temperatury zaczynają spadać i niebezpiecznie zbliżać się do zera, na naszych stołach zaczynają gościć treściwe potrawy, które szybko rozgrzewają i dają nam sporo energii. Spośród wszystkich zimowych...

  • Orient w domu

    ...z ognia. Kiedy mięso w garnku będzie miękkie, zagęść gulasz mąką rozmieszaną ze śmietaną i gotuj jeszcze przez 5 minut. Pod koniec dodaj podduszone grzyby z porem. Podgrzej i odstaw. Podawaj z ryżem(...) i pieprzem. Gulasz chilli Składniki na 4 porcje: 60 dag łopatki wieprzowej, 1 cebula, 20 dag pieczarek, 2 średnie pory, 1 papryczka chili, 4 łyżki oleju, sól, 1 łyżeczka mielonego kminku...

  • Trudno wyobrazić sobie lepszą potrawę na chłodny, jesienny wieczór niż sycący i rozgrzewający gulasz. Warto poświęcić trochę czasu na jego przygotowanie, gdyż efekt finalny za każdym razem jest zniewalający. Oto kilka naszych propozycji na gulasze z różnych stron świata. Gdy temperatury zaczynają spadać i niebezpiecznie zbliżać się do zera, na naszych stołach zaczynają gościć treściwe potrawy, które szybko rozgrzewają i dają nam sporo energii. Spośród wszystkich jesienno-zimowych propozycji...