• Informacje na temat:

    gulasz wieprzowy mięsa

Przepisy na temat: gulasz wieprzowy mięsa
  • Gulasz wieprzowy z bakłażanem

    Prawdziwa gratka dla miłośników dań jednogarnkowych! Zanurzone w pysznym sosie kawałki kruchego mięsa wprost rozpływają się w ustach. Dodatek bakłażana sprawia, że to klasyczne danie zyskuje zupełnie nowy smak.

  • Gulasz wieprzowy

    Składniki na 4-5 porcji: 70 dag mięsa wieprzowego (szynka lub łopatka) 1 cebula 2 ząbki czosnku 15 dag pieczarek po ½ strąka papryki czerwonej, zielonej, żółtej ½-¾ l bulionu warzywnego 1 łyżeczka słodkiej mielonej papryki ½ łyżeczki ostrej mielonej papryki 2 listki laurowe po kilka ziarenek ziela angielskiego i pieprzu olej do smażenia 1 łyżka...

  • Gulasz wieprzowy na winie

    Gulasz to doskonałe danie na chłodne dni.

  • Pikantny gulasz wieprzowy

    ...paprykę i mięso, smaż 5 min. Dołóż kapustę, wlej gorący bulion. Przypraw solą, pieprzem i papryką, wymieszaj Pikantny gulasz wieprzowy z koncentratem. Garnek przykryj pokrywką i duś bigosik 15 min...

  • Gulasz wieprzowy

    Prezentujemy jeden z szybkich w wykonaniu, jednogarnkowych dań.

  • Mięsa w sosie  z leśnymi grzybami

    Gulasz wieprzowy na winie Sposób przygotowania: 1. Grzyby oczyść. Mięso umyj, wytrzyj do sucha, potnij w grubszą kostkę. Czosnek przeciśnij przez praskę. Natrzyj nim mięso. Posyp je solą(...). 3. Wyjmij gałązki majeranku, listki i ziele, ew. ponownie przypraw solą  i pieprzem. Udekoruj listkami natki i strączkiem chili. Dobre rady kucharza Mięsa nie musisz posypywać mąką. Jeśli jednak...

  • Niebanalny gulasz z... bananami

    Niby zwyczajny wieprzowy gulasz z warzywami, ale z nutką egzotyki. Pomysł wzięty z kuchni karaibskiej, gdzie obfitość bananów zachęca do wykorzystywania ich na różne sposoby. Tutaj egzamin zdają znakomicie, dodając daniu jedwabistej gładkości i nutki słodyczy.

  • Wykwintny gulasz

    Proponujemy prosty i wyśmienity sposób na wykwintny gulasz.

  • Gulasz wieprzowy

    ..., pod koniec smażenia oprószyć tymiankiem, doprawić solą i pieprzem i zalać winem, przełożyć do garnka i zalać wodą do pokrycia mięsa, gotować pod przykryciem na wolnym ogniu około 30 min. Po tym czasie dodać przesmażoną paprykę i selera, gotować jeszcze 10 minut i podawać. Gulasz powinien się samoistnie zagęścić. Najlepiej smakuje z makaronem. Czas przygotowania 1 h. Przepis na 4 osoby.

  • Gulasz prowansalski z czerwonym winem

    ...pestki. Strąki potnij w paseczki. Ziemniaki i marchewkę obierz, opłucz. Ziemniaki pokrój w grubą kostkę, a marchewkę - w plasterki.  2. W dużym garnku rozgrzej olej. Wrzuć kawałeczki mięsa. Mieszając(...).  3. Pomidory sparz, obierz, oczyść z pestek, miąższ pokrój na kawałeczki. Wymieszaj je z przecierem pomidorowym. Wlej do gulaszu ok. 5 minut przed końcem gotowania. Danie przypraw do smaku czosnkiem...

Artykuły na temat: gulasz wieprzowy mięsa
  • Przepis Jana Kuronia: Gulasz z polędwiczki wieprzowej

    Wybór mięsa jest nie bez znaczenia. Polędwiczka gwarantuje, że danie przyrządzisz naprawdę w maksimum 20 minut.

  • Gulasz z trzech rodzajów mięsa

    ...laurowym, zielem angielskim, pieprzem i majerankiem. Można też stosować imbir, curry, chili, rozmaryn, oregano czy estragon. Gulasz drobiowy z papryką i cukinią Składniki na 4 porcje: 500 g mięsa(...), natkę pietruszki, ostrą i słodką paprykę w proszku i pieczarki. Dusimy jeszcze 10-15 minut. Gulasz wieprzowy po czesku z knedlikami Skład na 4 porcje: Gulasz: 500 g wieprzowiny bez kości...

  • Gulasz meksykański

    Składniki na 4-5 porcji: 40 dag mięsa, np. łopatki wieprzowej, cebula, 1 strąk czerwonej papryki, 1 strąk zielonej papryki, 1 strąk żółtej papryki, 1 i ½ szklanki bulionu warzywnego, 60 dag pomidorów z puszki, 2 ząbki czosnku, 1 puszka kukurydzy, 1 puszka czerwonej fasoli, olej do smażenia, 1 łyżeczka słodkiej mielonej papryki, ¼ łyżeczki ostrej mielonej papryki, sól l pieprz Przygotowanie...

  • Nie nasze gulasze

    Gulaszy jest tyle, ilu kucharzy. Każdy możne dodać inne składniki i dowolnie zmieniać przepis. My prezentujemy kilka podstawowych gulaszy z różnych stron Europy.

  • Wiosenny gulasz wieprzowy

    ...przesmażyć na złoty kolor oprószone 2 łyżkami mąki mięso. Przesmażone mięso przełożyć do garnka, zalać wodą do przykrycia mięsa, dodać listek laurowy i przyprawić solą, pieprzem i papryką. Gotować ok. 0,5 h. Po tym czasie do gulaszu dodać przesmażone na łyżce oleju pomidory pokrojone w kostkę. Na rozgrzanym maśle zasmażyć pozostałe 2 łyżki mąki i dodać do mięsa, gotować jeszcze ok. 10 min. i ewentualnie...

  • Zapraszam na sobotni obiad - danie - gulasz po wegiersku, placki ziemniaczane

    Od razu zaznaczam, ze przepis nie jest moj. Dostalam go od osoby, ktora bardzo cenie tutaj na dziennikach... a w ogole jak sie dowiedzialam przepis jest autorstwa Anieli Rubinstein. Skorzystalam, jest znakomity, dziekuje ci dziennikowiczko i polecam dalej. Skorzystalam tez z sugesti laczenia 2 gatunkow mies wieprzowego i wolowego. Tradycyjny gulasz wegierski jest tylko na wolowym miesie ale...

  • Placki ziemniaczane, jakich nie znacie

    Tradycyjnie są na słono lub słodko. Podajmy je inaczej ze śledziem, z gulaszem lub z marchewką.

  • Szarym dniom na przekór

    ...w temp. 200°C przez ok. 30 minut.  Podawać udekorowane listkami świeżej bazylii. Gulasz wieprzowy z cukinią 1. Mięso umyć, pokroić w dużą  kostkę. Cebulę obrać, posiekać. 2. Olej rozgrzać na(...)). 4. Cukinię, kukurydzę i tymianek  dodać do mięsa 10 minut przed końcem gotowania. Wymieszać śmietanę z mąką, dodać do gulaszu, by  go zagęścić. Doprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Przed podaniem...

  • Sześć sposobów na dobre mrożenie

    ...je rozpoznać (np. gulasz wieprzowy czy kawałki indyka). Napisz więc nazwę produktu i datę. Zrób to flamastrem na opakowaniu (lub na samoprzylepnej naklejce, 3,50 zł/rolka, tzn. 1000 szt.).  5. Aby(...) z zamrażarki. Dlatego też jeszcze przed mrożeniem zaplanuj, co zrobisz z tym kawałkiem mięsa albo z warzywami. Nie wkładaj wszystkiego do jednej paczki, ale zrób wygodne porcje, np. pieczeń dla...

  • Rokytnice nad Izerą

    ...z lokalnymi specjałami. Najbardziej znane w Polsce są oczywiście knedliki z gulaszem z szynki wieprzowej, ale warto spróbować zwłaszcza karkonoskiego żurku. Jest inny niż nasz - bez mięsa, bez jajka, ale za...

Wideo na temat: gulasz wieprzowy mięsa
  • Wieprzowy gulasz z papryką

    Przepis na wieprzowy gulasz z papryką jest tylko pozornie podobny do węgierskich gulaszów. To wyjątkowa propozycja dla wszystkich, którzy uwielbiają sycące, wyraziste w smaku domowe potrawki, które na długo pozostawią uczucie nasycenia, ale i przyjemny, mocny posmak. Nasz przepis na wieprzowy gulasz z papryką to genialne połączenie kruchego mięsa, pomidorów, fasoli i ziemniaków, a także innych

  • Wieprzowy gulasz z papryką

    Przepis na wieprzowy gulasz z papryką jest tylko pozornie podobny do węgierskich gulaszów. To wyjątkowa propozycja dla wszystkich, którzy uwielbiają sycące, wyraziste w smaku domowe potrawki, które na długo pozostawią uczucie nasycenia, ale i przyjemny, mocny posmak. Nasz przepis na wieprzowy gulasz z papryką to genialne połączenie kruchego mięsa, pomidorów, fasoli i ziemniaków, a także innych