• Informacje na temat:

    gulasz w sosie z warzywami

Przepisy na temat: gulasz w sosie z warzywami
  • Aromatyczne gulasze warzywne

    .... Doprowadź do wrzenia. Do sosu wrzuć różyczki kalafiora i pokrojone ziemniaki.  Poczekaj, aż całość zawrze, zmniejsz płomień i duś warzywa w sosie przez 15-20 minut, aż będą miękkie. Pod koniec(...) sos zgęstnieje. Wtedy dodaj do niego ciecierzycę oraz koncentrat pomidorowy. Wymieszaj. Ponownie zagotuj.  Gulasz przypraw solą, pieprzem oraz ziołami prowansalskimi. Gotuj jeszcze chwilę. Posyp...

  • Przepyszna propozycja na połączenie gulaszu z warzywami. Do tego kasza i musowo ogórki kiszone...Pycha!

  • Gulasze - dobre także po podgrzaniu

    Soczyste mięsne kąski w sosie z warzywami to bogactwo smaku i... wspaniale rozgrzewające danie. Następnego dnia są równie wyborne, jak tuż po przyrządzeniu!

  • Gulasz wieprzowy z warzywami. Smakuje wyśmienicie z makaronem, ziemniakami, ryżem lub plackami ziemniaczanymi.

  • Gulasz ze szpinakiem i orzeszkami

    Nudzi cię tradycyjny gulasz? Wypróbuj ten przepis!

  • gulasz smakuje z ryżem, ziemniakami, makronem, z pieczywem............SMACZNEGO!!!

  • Gulasze na chłody: Pyszne i przyjemnie rozgrzewające

    ...osączoną z zalewy fasolę. Gulasz wymieszaj z pastą paprykową. Ponownie przypraw i jeszcze raz zagotuj. Przed podaniem posyp listkami natki. Dobre rady kucharza Fasolę z puszki lepiej przed jedzeniem(...) uratować ryż. Do garnka z potrawą wrzuć ryż w torebce (dzięki temu potem będziesz mogła łatwo go usunąć). Gotuj razem z gulaszem 10-15 minut. Po tym czasie ryż wchłonie nadmiar soli. Curry z papryką...

  • Gulasz z indyka z warzywami

  • Gulasz rybny

    Ta potrawka nabierze wspaniałego aromatu, jeśli doprawimy ją mieloną wędzoną papryką. Ci, którzy lubią orientalne smaki, mogą natkę pietruszki zastąpić świeżą kolendrą.

  • Smaczny, sycący wieprzowy gulasz z warzywami w pikantnym sosie paprykowym. Polecam!

Artykuły na temat: gulasz w sosie z warzywami
  • Gulasz z fasolą

    Jeśli używasz mrożonej fasolki, najlepiej ugotuj ją na parze. Sos można przygotować poprzedniego dnia i przechować w lodówce.

  • Nadaj im smak! Sięgnij po nowe Sosy do warzyw na ciepło Knorr: serowo-kremowy do brokułów i kalafiora, czosnkowo-serowy do szpinaku, ziołowo-maślany do mieszanki warzyw oraz tradycyjny do marchewki z groszkiem. Znakomitym sposobem na podanie rodzinie warzyw jest przygotowanie ich na ciepło - jako dodatek do obiadu lub samodzielne danie. Teraz dzięki Sosom do warzyw na ciepło Knorr nabiorą one zupełnie nowego charakteru. Nowe sosy Knorr doskonale sprawdzają się w połączeniu ze świeżymi, jak i...

  • Gulasz wołowy z dynią

    Klasyka z dodatkiem dyni.

  • Kropelka smaku, która zmienia każdy kęs potrawy w kulinarne dzieło sztuki. Są dopełnieniem każdej potrawy. Odpowiednio dobrane i przyrządzone potrafią nadać nawet najprostszemu daniu niezwykły smak. To nie przypadek, że w najlepszych restauracjach sosy przygotowuje doświadczony kucharz - sauciere - specjalizujący się właśnie w tej dziedzinie oraz w przyrządzaniu ciepłych przekąsek i mięs. Istnieje dużo rodzajów sosów, które możemy podzielić na kilka grup. Na przygotowanie niektórych z nich...

  • Gulasz z dynią. Kociołek witamin

    Spożywanie dyni jest zalecane przez lekarzy. Okazuje się, że zimniejsza ryzyko powstawania wielu chorób: raka płuc, raka jelita grubego, czy raka piersi.

  • Jak przygotować aromatyczny i sycący gulasz, który swym smakiem zachwyci nawet najbardziej wymagających smakoszy? Oto kilka wyjątkowych propozycji naszych użytkowników. Fot. 123RF/Picsel Podstawą większości gulaszy jest mięso. Ponieważ potrawa ta gotuje się bardzo długo, a mięso ma czas zmięknąć, nie musimy kupować perfekcyjnych kawałków - mogą być one np. poprzerastane tłuszczem. Jednak nie oznacza to, iż kupowane przez nas mięso może być byle jakie. W końcu to właśnie ono przesądza o...

  • Trwa sezon na najmniej kaloryczne warzywa

    ...dyniowatych. Zawiera jedynie 16,5 kcal na 100 g. Cukinia jest łatwa w przygotowaniu. Można ją podawać z makaronem tagliatelle, różnego rodzaju gulaszami albo po prostu dodać do tarty. Cukinia jedynie...

  • Warzywa w doskonały sposób urozmaicają smak posiłków i wzbogacają je apetycznymi kolorami. Coraz więcej osób zastanawia się, jak uczynić te wartościowe składniki elementami diety, lecz mimo to spożycie warzyw w ostatnich latach nie rośnie - wręcz przeciwnie. Fot. 123RF/Picsel Powodem może być brak pomysłów na włączenie warzyw do jadłospisu i inspiracji na dania z ich dodatkiem. Marka Knorr postanowiła wyjść naprzeciw oczekiwaniom wielbicieli jedzenia. Dzięki temu powstały nowe Fixy Sposób na...

  • Nie nasze gulasze

    Gulaszy jest tyle, ilu kucharzy. Każdy możne dodać inne składniki i dowolnie zmieniać przepis. My prezentujemy kilka podstawowych gulaszy z różnych stron Europy.

  • Trudno wyobrazić sobie lepszą potrawę na chłodny, jesienny wieczór niż sycący i rozgrzewający gulasz. Warto poświęcić trochę czasu na jego przygotowanie, gdyż efekt finalny za każdym razem jest zniewalający. Oto kilka naszych propozycji na gulasze z różnych stron świata. Gdy temperatury zaczynają spadać i niebezpiecznie zbliżać się do zera, na naszych stołach zaczynają gościć treściwe potrawy, które szybko rozgrzewają i dają nam sporo energii. Spośród wszystkich jesienno-zimowych propozycji...