• Informacje na temat:

    gulasz pomidorowy z pieczarkami

Przepisy na temat: gulasz pomidorowy z pieczarkami
  • Gulasz drobiowy

    Do uduszonej z warzywami i pieczarkami piersi kurczaka najlepiej pasuje ryż...

  • Kolorowy gulasz

    Gulasz na obiad to szybkie i sycące danie.

  • Kolorowy gulasz

    Nie masz pomysłu na obiadowe danie? Proponujemy pyszny i sycący gulasz.

  • Kolorowy aromatyczny gulasz

    ...pomidorowy, przyprawy i masło, mieszamy.  Całość dusimy na małym ogniu przez pół godziny. Gdyby było za mało wywaru, możemy podlać gulasz wodą. 

  • Gulasze - dobre także po podgrzaniu

    Ragu wołowe z pieczarkami Sposób przygotowania 1. Bulion zagotuj. Wołowinę opłucz, dobrze osusz. Mięso potnij w średniej wielkości kostkę. Pieczarki oczyść, ew. szybko opłucz i wytrzyj do sucha(...) jeszcze chwilę, stale mieszając. Potem oprósz mąką, zasmaż. Zalej gorącym bulionem. Dodaj listek laurowy, rozdrobnione pieczarki oraz koncentrat pomidorowy i musztardę. Duś pod przykryciem na małym...

  • Gulasz wiejski z soczewicą

    Sposób przygotowania 1. Marchewki obierz, opłucz, pokrój w kosteczkę. Seler oczyść, odetnij liście, trochę zostaw do posypania gulaszu. Łodygi selera potnij na kawałki. Pieczarki oczyść, ew. szybko(...). Wsyp suszone zioła i słodką paprykę. Podlej bulionem. Gulasz przypraw solą oraz pieprzem. Duś pod przykryciem 20-25 minut, aż soczewica będzie miękka.  3. Pod koniec duszenia do gulaszu dodaj koncentrat...

  • Gulasz z karkówki na plackach ziemniaczanych

    Składniki na cztery porcje: Gulasz: 1 kg karkówki 3-4 łyżki mąki litr bulionu 2 cebule 2 papryki 15 dag pieczarek pomidor chili olej ząbek czosnku liść laur. 4 ziarnka ziela(...): 1. Mięso pokrój w kostkę i obtocz w mące. Zrumień na oleju. Zagotuj bulion, wrzuć mięso, liść laurowy i ziele ang. 2. Cebulę posiekaj i usmaż na tłuszczu po mięsie. Dodaj do gulaszu z czosnkiem. Gotuj...

  • Gulasz warzywny

    ...chwilę na ostrym ogniu. Zmniejszyć go i dusić pod przykryciem ok. 10-15 minut. 3 Dodać ziemniaki, fasolę, koncentrat pomidorowy i przyprawy, wymieszać (jeśli trzeba, podlać wodą). Dusić na małym ogniu...

  • Danie jednogarnkowe

    Gulasz jest najlepszym danem jednogarnkowy. Nie wymaga wielkich zdolności kulinarnych.

  • Precelkowe knedle serwetkowe z gulaszem piwnym

    ...szalotki (odłożyć 8) i pieczarki, pokrojone na plasterki marchewki i smażyć 6-8 minut. Dodać pokrojony w plasterki czosnek, listek laurowy i jagody jałowca. Dodać przecier pomidorowy, oprószyć mąką(...), pokroić w plastry. Podawać z gulaszem. Uwaga: Knedle serwetkowe można też przygotować metodą tradycyjną - w serwetce - tak, jak to jest opisane w przepisie na Knedle serwetkowe z warzywami...

Artykuły na temat: gulasz pomidorowy z pieczarkami
  • Gulasz z mięsem i pieczarkami

    ...przykryciem na średnim ogniu ok. 50 min. Dodaj koncentrat pomidorowy oraz ogórki. Gotuj 10 minut. Wlej śmietankę i jeszcze chwilę podgrzewaj. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Zobacz także:

  • Gulasz z warzywami

    W głębokim garnku rozgrzej olej. Podsmaż posiekane cebule i czosnek. Następnie dodaj masło, pokrojone pieczarki i papryki.  Duś pod przykryciem około 15 minut. Wrzuć ziemniaki, podsmażone kawałki polędwicy, koncentrat pomidorowy i przyprawy.  Całość wymieszaj i wlej dwie szklanki wody. Duś na małym ogniu, aż składniki będą miękkie. Zobacz także:

  • Kolorowy aromatyczny gulasz

    Gulasz na obiad to szybkie i sycące danie.

  • Gęsty? Gorący? Gulasz!

    ...rodzynki, doprawić. Gulasz rybny z pieczarkami Składniki na 4 porcje: 60-80 dag ryby - gatunek według uznania, mogą być mieszane, 2 duże marchewki, 40 dag pieczarek, 10 dag masła, 1 duża cebula, sól(...)Gulasz z grzybami Składniki na 4-6 porcji: 40-60 dag wołowiny zrazowej, 1/2 szklanki śmietany, 25 dag pieczarek, 3-4 liście laurowy, 4-5 ziarenek ziela angielskiego, 50 ml szklanki białego...

  • Gulasz warzywny

    Fasolę namoczyć i ugotować. Cebulę i czosnek posiekać. Papryki oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić w kostkę. Ziemniaki obrać i też pokroić w kostkę. Pieczarki przepołowić. W dużym rondlu dobrze rozgrzać olej, zeszklić cebulę i czosnek. Dodać pieczarki i papryki, przesmażyć na dużym ogniu, zmniejszyć płomień i dusić pod przykryciem 10-15 minut. Dodać ziemniaki, fasolę, koncentrat pomidorowy...

  • Gulasz z trzech rodzajów mięsa

    ...5 minut obsmażamy na oleju. Dodajemy pomidorki i wszystko razem chwilę dusimy. Miękkie mięso mieszamy z przygotowanymi warzywami. Gulasz podajmy z pieczywem lub ryżem. Gulasz wołowy z pieczarkami(...) całkowicie przykryte. Gotujemy pod przykryciem, aż wołowina będzie miękka. W tym czasie myjemy, obieramy i dusimy pieczarki do miękkości. Gotowe odstawiamy. Do gulaszu dodajemy przecier pomidorowy...

  • Nie nasze gulasze

    Gulaszy jest tyle, ilu kucharzy. Każdy możne dodać inne składniki i dowolnie zmieniać przepis. My prezentujemy kilka podstawowych gulaszy z różnych stron Europy.

  • Tajemnica dobrego gulaszu

    Jesień to atrakcyjna pora na gulasz, leczo czy stroganowa. Te sycące dania wspaniale rozgrzewają.

  • Wołowina na stole!

    Pyszne rolady, kruche pieczenie, oryginalne gulasze i kotleciki!

  • Smaki z kociołka

    Gulasz to prosta potrawa, którą można przygotować na wiele sposobów. Różnorodne dodatki sprawią, że będziesz się cieszyć zawsze nowym daniem...