• Informacje na temat:

    gulasz mieszany

Przepisy na temat: gulasz mieszany
  • Łatwy gulasz obiadowy

    Aromatyczny gulasz z indyka z dodatkami warzywnymi smakuje wspaniale, a powstaje błyskawicznie. Z talerzy znika zaś jeszcze szybciej. I każdy biesiadnik prosi o dokładkę.

  • Przedświąteczny gulasz z indyka

    W tym gorącym okresie nie zawsze mamy czas, by stać przy garnkach szykując pracochłonny obiad. Gulasz z indyka smakuje wspaniale, a powstaje błyskawicznie. Z talerzy znika zaś jeszcze szybciej.

  • Kolorowy gulasz

    Gulasz na obiad to szybkie i sycące danie.

  • Kolorowy gulasz

    Nie masz pomysłu na obiadowe danie? Proponujemy pyszny i sycący gulasz.

  • Kolorowy aromatyczny gulasz

    ...pomidorowy, przyprawy i masło, mieszamy.  Całość dusimy na małym ogniu przez pół godziny. Gdyby było za mało wywaru, możemy podlać gulasz wodą. 

  • Gulasz z wątróbki

    Wątróbka najczęściej podawana jest z duszoną cebulką. A przecież można z niej zrobić tyle różnych potraw!

  • Pikantny gulasz z łososiem

    ...5-7 minut. Minutę przed końcem do gulaszu przekładamy rybę. Garnek stawiamy na stole i wykładamy z niego danie na talerze.

  • Gulasz węgierski na ostro

    ...przegotowanej wody (ew. bulionu wołowego wymieszanego z 4-5 łyżkami porto - słodkawy smak wina doskonale harmonizuje z pikantnymi potrawami z wołowiny).  3. Gulasz zagotuj, zredukuj płomień i duś pod...

  • Gulasz z marchewką

    Syci na długo!

  • Gulasz a la Sean Connery

    Sean Connery, odtwórca roli Jamesa Bonda, nieźle radził sobie w... kuchni. Aktor kucharzył, gdy był kadetem w marynarce wojennej. Jego specjalnością był gulasz.

Artykuły na temat: gulasz mieszany
  • Brudet: Gulasz rybny

    Gulasz rybny to odżywcza potrawa. Warto ją wzbogacić. Do dania pasuje polenta. Mąkę kukurydzianą należy ugotować w małej ilości wody z solą. Papkę wylewa się na płaski talerz, studzi i kroi.

  • Trudno wyobrazić sobie lepszą potrawę na chłodny, jesienny wieczór niż sycący i rozgrzewający gulasz. Warto poświęcić trochę czasu na jego przygotowanie, gdyż efekt finalny za każdym razem jest zniewalający. Oto kilka naszych propozycji na gulasze z różnych stron świata. Gdy temperatury zaczynają spadać i niebezpiecznie zbliżać się do zera, na naszych stołach zaczynają gościć treściwe potrawy, które szybko rozgrzewają i dają nam sporo energii. Spośród wszystkich jesienno-zimowych propozycji...

  • Gulasz? Ten przepis warto znać

    Śmietanowy gulasz warzywny? Oto porcja dla czterech osób...

  • Gulasz po Węgiersku to idealne danie na dzieleny obiad w rodzinnym gronie. Składniki: - 600g wołowiny pokrojonej w kostkę cm na cm - 300g boczku wędzonego pokrojonego w drobną kostkę - 300g cebuli pokrojonej w drobną kostkę - 300g ziemniaków pokrojonych w małą kostkę - Szczypta kminku - 2 kostki paprykowe knorr - 80g maki pszennej - 2 ząbki czosnku - 4 ziarenka czarnego pieprzu - 3 ziarenka Ziela angielskiego - 2 listki laurowe Sposób przygotowania: 1. W garnku o szerokim dnie...

  • Kolorowy aromatyczny gulasz

    Gulasz na obiad to szybkie i sycące danie.

  • Jak przygotować aromatyczny i sycący gulasz, który swym smakiem zachwyci nawet najbardziej wymagających smakoszy? Oto kilka wyjątkowych propozycji naszych użytkowników. Fot. 123RF/Picsel Podstawą większości gulaszy jest mięso. Ponieważ potrawa ta gotuje się bardzo długo, a mięso ma czas zmięknąć, nie musimy kupować perfekcyjnych kawałków - mogą być one np. poprzerastane tłuszczem. Jednak nie oznacza to, iż kupowane przez nas mięso może być byle jakie. W końcu to właśnie ono przesądza o...

  • Gulasz z cielęciny z rzepą

    ...wodzie 3-5 minut. Odcedzamy, studzimy i obieramy ze skórki. Z cytryny ścieramy skórkę i wyciskamy sok. Rzepę obieramy i kroimy w kostkę.  3. Dwadzieścia minut przed końcem gotowania gulaszu dodajemy rzepę...

  • Warzywa w doskonały sposób urozmaicają smak posiłków i wzbogacają je apetycznymi kolorami. Coraz więcej osób zastanawia się, jak uczynić te wartościowe składniki elementami diety, lecz mimo to spożycie warzyw w ostatnich latach nie rośnie - wręcz przeciwnie. Fot. 123RF/Picsel Powodem może być brak pomysłów na włączenie warzyw do jadłospisu i inspiracji na dania z ich dodatkiem. Marka Knorr postanowiła wyjść naprzeciw oczekiwaniom wielbicieli jedzenia. Dzięki temu powstały nowe Fixy Sposób na...

  • Gulasz z indyka

    ...około 30 minut. Pod koniec doprawiamy pieprzem i solą.  Na patelni bez tłuszczu podprażamy płatki migdałów na jasnozłoty kolor. Przekładamy na papier, żeby ostygły. Gulasz porcjujemy do miseczek...

  • Jest coś bardzo romantycznego i urzekającego w smaku zrazów czy bitek, które kojarzą się z dzieciństwem - pieczołowicie i z miłością przygotowywanych przez mamę lub babcię. Jak odtworzyć ten cudowny smak? Poradnik przygotował Marco Pierre White, ambasadora Bulionetki do duszonych dań Knorr. Fot. materiały prasowe Najważniejsze to zakupić dobrą sztukę mięsa u sprawdzonego rzeźnika. Takie mięso moim zdaniem jest najlepsze i najsmaczniejsze, jeśli tylko przyrządzisz je umiejętnie. Z sentymentem...