• Informacje na temat:

    gulasz jarski

Przepisy na temat: gulasz jarski
  • Warzywny gulasz na dziewięć sposobów

    Bakłażany, pomidory czy cukinię kupisz w sklepie przez cały rok. Ale warto robić zapasy, bo teraz te warzywa są najsmaczniejsze, pełne wartości odżywczych i niedrogie. Zimą ich ceny poszybują w górę!

  • Wypróbowany przepis na "Jarski gulasz"

  • Gulasz z dyni jarski

    Doskonały z ryżem.

  • Pełen warzyw pasztet jarski na talerzu tworzy bardzo kolorową kompozycję.Łatwy i pyszny przepis...imponujący wynik. Jednym słowem, udowadniam dzisiaj, że warzywa mogą być równie satysfakcjonujące jak mięso.

  • Słowacja - rozkosze podniebienia

    Nieprzebrane bogactwo słowackiej kuchni pozwala każdemu znaleźć w niej coś dla siebie. Czeka nas duży wybór zarówno dań mięsnych, jak i jarskich, w dodatku w przystępnych cenach.

  • pyszny, sycący jarski obiad............SMACZNEGO!!!

  • potrawa na Wigilijny Stół

  • Przepis wart wypróbowania: "Jarski półmisek"

  • Sprawdzony przepis na "Bigos jarski"

  • Przepis wart wypróbowania: "Jarski burger"

Artykuły na temat: gulasz jarski
  • Wykorzystaj resztki jedzenia

    ...jajko roztrzepać z mlekiem, cukrem i wanilią. Namoczony w nim chleb upiecz w piekarniku lub na patelni.  Warzywa Ze zwiędłych warzyw zrób gulasz warzywny. Pokrój je wszystkie, obsmaż na oleju i uduś(...) maseczkę na twarz.  Gotowane warzywa Warzywa z rosołu możesz wykorzystać jako dodatek do pasztetu.  Kasza Z kaszy, jaka została po obiedzie, można zrobić jarskie kotlety. Dodaj tylko ugotowaną...

  • Gulasz po Węgiersku to idealne danie na dzieleny obiad w rodzinnym gronie. Składniki: - 600g wołowiny pokrojonej w kostkę cm na cm - 300g boczku wędzonego pokrojonego w drobną kostkę - 300g cebuli pokrojonej w drobną kostkę - 300g ziemniaków pokrojonych w małą kostkę - Szczypta kminku - 2 kostki paprykowe knorr - 80g maki pszennej - 2 ząbki czosnku - 4 ziarenka czarnego pieprzu - 3 ziarenka Ziela angielskiego - 2 listki laurowe Sposób przygotowania: 1. W garnku o szerokim dnie...

  • Skuteczny detoks według dr Dąbrowskiej

    .... Jednak nie każdy dobrze toleruje taką uderzeniową dawkę surowizny. Można więc też z warzyw przyrządzać zupy, gulasze, leczo, przeciery. Wszystkie posiłki przygotowuje się bez tłuszczu! Warzywa dusi się(...) detoks na bazie świeżych owoców i warzyw. Tu lepsze będą posiłki jarskie gotowane. Wskazana też byłaby konsultacja z lekarzem. Co zyskasz po kilku tygodniach detoksu 1. Błyskawicznie schudniesz...

  • Jak przygotować aromatyczny i sycący gulasz, który swym smakiem zachwyci nawet najbardziej wymagających smakoszy? Oto kilka wyjątkowych propozycji naszych użytkowników. Fot. 123RF/Picsel Podstawą większości gulaszy jest mięso. Ponieważ potrawa ta gotuje się bardzo długo, a mięso ma czas zmięknąć, nie musimy kupować perfekcyjnych kawałków - mogą być one np. poprzerastane tłuszczem. Jednak nie oznacza to, iż kupowane przez nas mięso może być byle jakie. W końcu to właśnie ono przesądza o...

  • Trudno wyobrazić sobie lepszą potrawę na chłodny, jesienny wieczór niż sycący i rozgrzewający gulasz. Warto poświęcić trochę czasu na jego przygotowanie, gdyż efekt finalny za każdym razem jest zniewalający. Oto kilka naszych propozycji na gulasze z różnych stron świata. Gdy temperatury zaczynają spadać i niebezpiecznie zbliżać się do zera, na naszych stołach zaczynają gościć treściwe potrawy, które szybko rozgrzewają i dają nam sporo energii. Spośród wszystkich jesienno-zimowych propozycji...

  • Warzywa w doskonały sposób urozmaicają smak posiłków i wzbogacają je apetycznymi kolorami. Coraz więcej osób zastanawia się, jak uczynić te wartościowe składniki elementami diety, lecz mimo to spożycie warzyw w ostatnich latach nie rośnie - wręcz przeciwnie. Fot. 123RF/Picsel Powodem może być brak pomysłów na włączenie warzyw do jadłospisu i inspiracji na dania z ich dodatkiem. Marka Knorr postanowiła wyjść naprzeciw oczekiwaniom wielbicieli jedzenia. Dzięki temu powstały nowe Fixy Sposób na...

  • Jest coś bardzo romantycznego i urzekającego w smaku zrazów czy bitek, które kojarzą się z dzieciństwem - pieczołowicie i z miłością przygotowywanych przez mamę lub babcię. Jak odtworzyć ten cudowny smak? Poradnik przygotował Marco Pierre White, ambasadora Bulionetki do duszonych dań Knorr. Fot. materiały prasowe Najważniejsze to zakupić dobrą sztukę mięsa u sprawdzonego rzeźnika. Takie mięso moim zdaniem jest najlepsze i najsmaczniejsze, jeśli tylko przyrządzisz je umiejętnie. Z sentymentem...

  • Trudno wyobrazić sobie lepszą potrawę na chłodny, zimowy wieczór niż sycący i rozgrzewający gulasz. Warto poświęcić trochę czasu na jego przygotowanie, gdyż efekt finalny za każdym razem jest zniewalający. Oto kilka naszych propozycji na gulasze z różnych stron świata. Fot. 123RF/Picsel Gdy temperatury zaczynają spadać i niebezpiecznie zbliżać się do zera, na naszych stołach zaczynają gościć treściwe potrawy, które szybko rozgrzewają i dają nam sporo energii. Spośród wszystkich zimowych...

  • Wołowina to mięso smaczne i chętnie wybierane. Jednak czy zawsze wiemy, który kawałek mięsa wybrać lub co z nim zrobić? Prezentujemy podstawowy podział tuszy wołowej.   1. Karkówka - doskonała na gulasz, do długiego gotowania, duszenia 2. Rozbratel - doskonały na pieczeń, rumsztyk, bryzol, do duszenia, powolnego gotowania, bardzo dobry na stek siekany   3. Antrykot - doskonały na steki i na pieczeń, do smażenia, grillowania, na słynny Rib Eye Steak   4. Łopatka - doskonała do pieczenia,...

  • Wielkanoc to czas kiedy na naszych stołach królują jaja oraz domowe wędliny i pasztety. Tym razem postanowiliśmy skupić się na tych ostatnich. Oto najciekawsze przepisy naszych użytkowników. Fot. 123RF Wbrew pozorom własnoręczne przygotowanie pasztetów na świąteczny stół nie jest dużym kłopotem. Wystarczy tylko trochę cierpliwości i pomysłów, aby móc uraczyć naszych bliskich specjałami, których nie powstydziliby się nawet bardzo doświadczone gospodynie. Oto kilka przepysznych propozycji...