• Informacje na temat:

    gulasz i kopytka

Przepisy na temat: gulasz i kopytka
  • Gulasz z kopytkami

    Skorzystaj z naszego pomysłu i zaserwuj gulasz z kopytkami. To apetyczne, smaczne i sycące danie.

  • Kopytka z sosem

    Kopytka, to pyszne kluski, które możesz przygotować na wiele sposobów. Smakują doskonale!

  • Kopytka z sosem

    Kluski są jednym z najbardziej lubianych przez dzieci dań. Dziś na obiad proponujemy pyszne kopytka.

  • Ziemniaki bronią się, bo są smaczne!

    .... Natomiast ziemniaki "C", mączyste i sypkie po ugotowaniu, najlepiej przeznaczyć na purée, knedle czy kopytka. Kartoflanka z koprem włoskim: łyżka oliwy 20 g masła 1-2 bulwy (300 g) kopru włoskiego(...). Podawaj od razu, z resztą śmietany, posypaną zielonymi gałązkami, pozostałymi z kopru włoskiego oraz odrobiną świeżo zmielonego czarnego pieprzu. Placuszki z gulaszem 40 g masła 3 papryki...

  • Kluchy i kluski

    ...samodzielnie, jako dodatek do innych potraw, zwłaszcza mięs (np. pieczeni lub gulaszu). Leniwe pierogi to podobnie jak kopytka popularne kluski ziemniaczane, jednak głównym składnikiem jest tutaj twaróg(...) masę. Wyrobioną masę ziemniaczaną kładzie się łyżką na wrzącą osoloną wodę i gotuje, aż kluski wypłyną na wierzch. Kopytka , czyli "szagówki" w Poznaniu, a kluski ziemniaczane w całej Polsce...

  • Kuchnia chorwacka

    ...skosztować dalmatyńskiego gulaszu z kopytkami (pašticada ), warzyw podawanych z mięsem, manestry - makaronu z mielonym mięsem czy arambašići - faszerowanych liści winogronowych. Do każdej potrawy dodawana jest(...) z ryb, homarów, krewetek małży ( najlepiej z Lipskiego kanału ), np. zupy rybne, gulasz rybny, ryż z owocami morza ( rižot ). Popularna jest również maništra, powstała na wzór włoskiego minestrone...

Artykuły na temat: gulasz i kopytka
  • Gulasz z kopytkami

    Skorzystaj z naszego pomysłu i zaserwuj gulasz z kopytkami. To apetyczne, smaczne i sycące danie.

  • Kopytka z sosem

    ...lekko spłaszcz i ostrym nożem odetnij kopytka. W dużym garnku zagotuj wodę z łyżką soli. Partiami wrzucaj do wrzątku (po 10 sztuk). Gdy kopytka wypłyną na wierzch wody, wyłów je łyżką cedzakową, przekładając kopytka na durszlak, żeby dobrze je odcedzić. Gotowe przełóż do pojemnika, polej odrobiną oleju i potrząśnij, żeby się nie posklejały. Kopytka podawaj z masłem lub podsmażone, albo polane...

  • Podaj drób na różne sposoby

    Kurczak z rożna to banał! Uracz rodzinę drobiowymi klopsikami, roladkami albo nawet gulaszem!

  • Paweł Łukasik, Grzegorz Targosz "Retrowarzywa"

    ...z brukwi i dyni z prażonymi płatkami migdałów - Kotlety z brukwi na maślakach z nektarynką - Kopytka z topinamburu z gulaszem z żołądków drobiowych - Sernik z topinamburem i kasztanami - Chleb...

  • Razem czy osobno?

    ...szaszłyki Pomidory ze szpinakiem Gulasz warzywny Warzywa z woka Pory w sosie Cieciorka z brokułami Grupa węglowodanowa Wiosenne ciasto z warzywami Hiszpański omlet z pomidorami Ciasto brukselkowe Kopytka z ziołami i czosnkiem Buraczkowe pierogi z orzechami Szwedzka zapiekanka ziemniaczana Specjalista ds. żywienia Lidia Nowakowska...

  • ...i mam zamiar robic kopytka i z czesci knedle z wegierkami ( to juz ostatnie w tym sezonie), no moze z mrozonych zima. Za chwile zaczynam robic gulasz wolowy z suszonym grzybkiem do tych kopytek - to...

  • ...nie wezmie do lozka, czy na kanape wlasnie, to przytula sie do pluszowego slonia lub ukochanej pandy i wiedzie pieskie zycie). Ja gotuje ziemniaki, bo kopytka bede robic. I gulasz wolowy. I czekam na...