• Informacje na temat:

    grzanka z maslem czosnkowym

Przepisy na temat: grzanka z maslem czosnkowym
  • Zupa czosnkowa

    ...przekroić, przysmaż na maśle. Zupę podawać z grzankami.

  • Grzanki z twarożkiem i letnimi pomidorami

    ...z funkcją grilla. Posmarować czosnkowym twarożkiem, a na wierzchu ułożyć pomidorową sałatkę.

  • Sałatka z grzankami

    ...przeciśniętym przez praskę. Kromki chleba okrój ze skórki. Środki tostów posmaruj masełkiem czosnkowym i potnij je w kosteczkę. Grzanki wrzuć na mocno rozgrzaną patelnię. Zrumień, stale mieszając. Przesyp na(...) duży talerz. Na sałacie rozłóż pokrojone warzywa oraz plasterki szynki pocięte w szerokie paski. Całość posyp grzankami, kiełkami sojowymi, grubymi wiórkami parmezanu. Dopraw solą i pieprzem. Sałatkę...

  • Innsbrucka zupa czosnkowa

    ...złoty kolor. Zupę podawać z grzankami i siekaną natką pietruszki.

  • Zupa serowo - brokułowa

    Smakuje świetnie z grzankami.

  • Nowy sposób na czosnek

    Jeśli zależy nam na czosnkowym aromacie szpinaku, ale bardzo delikatnym, wypróbujmy prostą metodę.

  • Potrawka z borowikami

    Do grzybów można podać grzanki zapiekane z masłem czosnkowym lub z żółtym serem.

  • Jajko sadzone na zapiekanym szpinaku, z fetą

    Smaczny i pożywny posiłek

  • Chłodnik pomidorowy z Serkiem Wiejskim bez laktozy

    ...posypać ziarenkami serka wiejskiego. Chłodnik najlepiej smakuje z grzankami z masłem czosnkowym. Smacznego!

  • Zupa krem z dynią i marchewką

    ...kilka warzywa na talerz, resztę zmiksuj na gładki krem. Na patelni rozgrzej masło i podsmaż cienkie plastry gruszki. Zupę udekoruj warzywami, gruszką i parmezanem. Podawaj z pieczywem czosnkowym lub grzankami z serem. 

Artykuły na temat: grzanka z maslem czosnkowym
  • Krem czosnkowy z grzankami

    ....  4. Zupę przypraw do smaku solą i świeżo mielonym pieprzem. Zblenduj ją. Wmieszaj śmietankę i zagotuj. Krem podawaj np. z grzankami albo z groszkiem ptysiowym. Zobacz także:

  • Ta ciepła i chrupiąca przekąska bez wątpienia wprawi cię w dobry nastrój. Wystarczy kilka pieczarek, gałązka rozmarynu i dobrej jakości chleb. Proste? Do dzieła! Składniki:- opakowanie małych pieczarek lub dwie solidne garście*- 2 gałązki świeżego rozmarynu- łyżka/dwie masła klarowanego- 2 ząbki czosnku- 1/4 łyżeczki soli wędzonej- świeżo mielony pieprz- sól różowa do smaku- łyżka sosu sojowego tamari - wiejski chleb na zakwasie 2-3 kromki- jogurt roślinny naturalny- bazylia grecka lub mięta...

  • Zupa czosnkowa

    ...angielskie. Zupę zmiksuj, dopraw solą i pieprzem. Wrzuć starty na tarce z dużymi oczkami ser i jogurt naturalny, gotuj jeszcze chwilę aż się rozpuszczą. Krem podawaj z grzankami lub groszkami ptysiowymi...

  • Masło to podstawowy składnik w każdej kuchni. Niestety, jego ceny wciąż zatrważają. Na szczęście własnoręczne przygotowanie masła jest proste i szybkie. Fot. 123RF/Picsel Ceny masła już od dłuższego czasu mogą szokować. Na sklepowych półkach zaroiło się także od produktów, które jedynie udają osełki, mając niewiele wspólnego z prawdziwym masłem. Nic więc dziwnego, że wiele osób decyduje się na przygotowanie masła w zaciszu własnego domu. Końcowy produkt jest nieco tańszy od swojego...

  • Szparagi warzywnej potrawce

    Zupę możesz serwować również z paluszkami z ciasta francuskiego lub z czosnkowymi grzankami z bułki.

  • Bardzo szybki przepis na wykwintna sałatkę. Wystraczy 20 minut alby wyczarować to wspaniałe danie. Składniki: 2 duże filety ze śledzia norweskiego 2 łyżki kwaśnej śmietany rukola 2 łyżki posiekanego szczypioru Łyżka ziaren słonecznika sok z 1 cytryny olej słonecznikowy kromka razowego chleba Przygotowanie: 1. Filety ze śledzia norweskiego dokładnie opłukać. Podzielić na mniejsze części. 2. Zmiksować śmietanę, sok z cytryny, posiekany szczypiorek i 2 łyżki oleju słonecznikowego....

  • Najlepsze oleje, które pomogą obniżyć poziom cholesterolu we krwi

    By obniżyć cholesterol, warto tłuszcze twarde zastąpić wybranymi olejami, np. zrezygnować z margaryny do ciasta, smalcu do smażenia czy masła na grzankę. Starajmy się jednak, by było to nie więcej niż łyżka lub dwie dziennie.

  • Stojąc przed sklepową półką, na której znajdują się masła, można się bardzo mocno zdziwić. Znajdziemy tam wiele produktów różniących się niewielkimi szczegółami. Nie każdy jednak wie, że te detale są bardzo istotne i mogą zadecydować o tym, czy do domu wrócimy z prawdziwym masłem, czy też produktem, który tylko je udaje. Fot. 123RF Uniknięcie zakupu podrobionego masła nie jest trudne, jednak wymaga od nas wzmożonej uwagi podczas zakupów. Zapomnijcie o bezmyślnym wrzucaniu produktów do...

  • Ziemniaczana z curry

    ...z czosnkowymi grzankami. Zobacz także:

  • W ostatnim czasie ceny masła oszalały. Sprzedawane w sklepach kostki są mniejsze i znacznie droższe niż jeszcze kilka lat temu. Nic więc dziwnego, że wiele osób, wzorem naszych babć, decyduje się na własnoręczne zrobienie masła. Fot. 123RF/PicselJeśli regularnie kupujecie masło z pewnością zaobserwowaliście, że ceny tego produktu już od dłuższego czasu sukcesywnie wzrastają. Obecnie za kostkę masła zapłacimy nawet dwukrotnie więcej niż jeszcze dwa lata temu. Co więcej, wielu producentów...