• Informacje na temat:

    gruszki w wekach

Przepisy na temat: gruszki w wekach
  • Pięć pomysłów na błyskawiczne śniadania na ciepło

    Kiedy temperatura spada poniżej zera, a za oknem pada deszcz i wieje wiatr, nasz organizm potrzebuje zdrowych, pełnowartościowych i przede wszystkim ciepłych posiłków. Zwłaszcza rano, na tzw. rozruch. Wiemy jednak, że o świcie liczy się każda minuta, dlatego przychodzimy z pomocą i prezentujemy pięć pomysłów na błyskawiczne śniadania na ciepło. Dzięki nim łatwiej będzie stawić czoła jesiennym i zimowym dniom.

  • szybkie i smaczne

  • Dżemy, powidła, soki, marynaty

    ...z parą ulatniają się związki aromatyczne i susz ma słabszy, nieco zmieniony zapach. Wyjątkiem są suszone grzyby, jabłka, gruszki i śliwki - są bardziej aromatyczne niż świeże. Mrożenie powinno się...

  • Dobre na zimowe wieczory.

  • Zachowaj smaki lata

    ..., obierz i usuń pestki lub gniazda nasiennie. Jabłka i śliwki duś na wolnym ogniu. Gdy będą miękkie, dodaj cukier, gruszki, a pod koniec duszenia - rodzynki. Garnek zdejmij z ognia, nim gruszki się rozpadną...

  • Jeszcze jedna propozycja na przetwory. Tym razem postanowiłam zrobić gruszki w occie. Moim zdaniem to bardzo fajny sposób na przechowywanie gruszek.

  • Szybki deser:)

  • Gruszki , które przygotowuję w ten sposób od wielu lat. Przepis pochodzi ze starego zeszytu mojej mamy. Bardzo dobrze komponują się z białymi mięsami.

  • „Pijane” gruszki są świetnym dodatkiem nie tylko do deserów. Idealnie komponują się z daniami mięsnymi. Filet z kaczki plus taka gruszka…Mega!

Artykuły na temat: gruszki w wekach
  • Zatrzymaj lato na dłużej... w słoiku

    Przetwory urozmaicą rodzinne menu, zwłaszcza zimą i wczesną wiosną, odciążą też domowy budżet. Warto poświęcić czas na przygotowanie domowych dżemów, konfitur czy powideł. Zazwyczaj się udają, łatwo je przechowywać, ale ich przyrządzenie wymaga staranności i przestrzegania higieny. Na dżemy, powidła czy konfitury nadaje się większość owoców (oprócz arbuzów, bananów i melonów) - jabłka, gruszki...

  • Dżemy, powidła, soki, marynaty

    ...suszone grzyby, jabłka, gruszki i śliwki - są bardziej aromatyczne niż świeże. Mrożenie powinno się odbywać w jak najniższej temperaturze, ponieważ wtedy owoce i warzywa zachowują walory świeżych...

  • Smaczne przetwory domowe

    ...moreli, brzoskwiń, wiśni, jeżyny, antonówki czy winogron. - We wrześniu i październiku sezon przetwórczy nie jest już tak intensywny. Dojrzewają głównie gruszki, śliwki węgierki i późniejsze odmiany(...) być poniżej nakrywek, natomiast w wekach woda powinna sięgać nieco ponad pokrywkę. - wodę w kotle podgrzewamy do temperatury ok. 90 stopni C i utrzymujemy taką temperaturę przez odpowiedni czas...

  • Zachowaj smaki lata

    ..., obierz i usuń pestki lub gniazda nasiennie. Jabłka i śliwki duś na wolnym ogniu. Gdy będą miękkie, dodaj cukier, gruszki, a pod koniec duszenia - rodzynki. Garnek zdejmij z ognia, nim gruszki się rozpadną...

  • Pora na amanta

    Lizbona to tylko kilkutygodniowy przystanek na trasie jego podróży. Za nim: Rzym, Paryż, Syberia, przed nim - być może Mount Everest. Piotr Adamczyk nie zapuszcza korzeni. "Twojemu Stylowi" zwierza się, że jednak nadszedł czas na zmianę, przystanek, stabilizację. Jest gotów do nowych ról - jako aktor i jako mężczyzna.