• Informacje na temat:

    gruszki w syropie po angielsku

Przepisy na temat: gruszki w syropie po angielsku
Artykuły na temat: gruszki w syropie po angielsku
  • Zamknij lato w słoikach i... korzystaj zimą!

    ...stany zapalne, zmniejszają ryzyko cukrzycy, wzmacniają kości, obniżają ryzyko niedoczynności tarczycy. Grzechem byłoby więc nie wykorzystać ich mocy!  ● Godne polecenia są m.in. gruszki w zalewie cytrynowej.  W garnku zagotuj litr wody, dodaj sok z pięciu cytryn, 1/2 szklanki cukru, trzy liście laurowe, pięć goździków, szczyptę gorczycy. Gruszki umyj, obierz, przekrój na pół, usuń gniazda...

  • Słodkie, aromatyczne, soczyste – po prostu pyszne. Gruszki uwodzą nie tylko smakiem, ale i kształtem. Dodatkowo są bardzo zdrowie, warto więc zastanowić się jak odkryć ten swojski owoc na nowo. Fot. 123RF/Picsel Kilka słów od dietetykówGruszki zawierają witaminy A, C, PP oraz B. Dodatkowo są bogate w wapń, fosfor, żelazo, jod oraz bor, który ma pozytywny wpływ na nasz intelekt oraz koncentrację. Gruszki znane są ze swych właściwości przeciwgorączkowych, dlatego w okresie jesienno-zimowym...

  • Dobre bo domowe

    ...pestkę, na jej miejsce wkładano migdał bez skórki i dopiero potem smażono całe owoce w klarownym syropie.  Robienie dżemów i konfitur jest naturalnie zajęciem sezonowym. Zaczynamy pod koniec maja(...), potem wrzesień - gruszki, śliwki i czego dusza zapragnie.  Przyznam się, że moim ulubionym dżemem jest malinowy, uwielbiam też konfiturę z wiśni i galaretkę z czerwonej porzeczki. Natomiast od lat...

  • Słodkie, aromatyczne, soczyste – po prostu pyszne. Gruszki uwodzą nie tylko smakiem, ale i kształtem. Dodatkowo są bardzo zdrowe, warto więc zastanowić się, jak odkryć ten swojski owoc na nowo. Fot. 123RF/Picsel Gruszki zawierają witaminy A, C, PP oraz B. Dodatkowo są bogate w wapń, fosfor, żelazo, jod oraz bor, który ma pozytywny wpływ na nasz intelekt oraz koncentrację. Gruszki znane są ze swych właściwości przeciwgorączkowych, dlatego w okresie jesienno-zimowym powinniśmy popijać kompoty...

  • Mamo, czytaj etykiety!

    ...produktu znajduje się aż 19 g cukru!!! Śladowe ilości owoców - dla przykładu kaszka mleczno-ryżowa Banan-Jabłko-Gruszka, czyli 1% Banana, 1% Jabłka i uwaga 0,4% Gruszki. Nie wiem czy uzbierałaby...

  • Wspominał o niej Homer w „Odysei”, zaś sam Juliusz Cezar zajmował się jej uprawą w swoich ogrodach. Mowa oczywiście o gruszce. Kochamy ją za jej piękny, kuszący kształt oraz delikatny słodki smak. Jakie ma właściwości i w jaki sposób możemy wprowadzić ją do naszej diety? Fot. 123RF/Picsel Poczciwą gruszkę znamy od setek, a nawet tysięcy lat. Galen, słynny lekarz i anatom z czasów starożytnych uważał, że pomaga przy gorączce i kaszlu. Medycyna ludowa wykorzystywała ten owoc w formie naparu do...

  • W obronie słodyczy

    ...połączenie ciasta czekoladowego z kremem budyniowym i gruszką gotowaną w syropie cukrowym - deser pracochłonny i wręcz nieprzyzwoicie pyszny, na dobrą sprawę możemy go uznać za clou całej kolacji(...). Mieszamy, aż osiągnie pożądaną konsystencję. 7. Obraną gruszkę gotujemy do miękkości w syropie prostym. 8. Lody za pomocą łyżki formujemy w gałki. 9. Deser dekorujemy, posypując go cukrem pudrem i kakao...

  • Syrop glukozowo-fruktozowy znajduje się bardzo wielu produktach dostępnych w sklepach – od soków, przez jogurty i pieczywo, na ketchupie i musztardzie kończąc. Dlaczego producenci tak chętnie go używają? I czy rzeczywiście jest dla nas szkodliwy? Fot. 123RF.COM/PICSEL W latach 70. XX wieku amerykański rynek został zdominowany przez syrop glukozowo-fruktozowy, wypierając nawet zwykły, znany wszystkim cukier z buraków. Czym jest syrop glukozowo-fruktozowy? Syrop glukozowo-fruktozowy to roztwór...

  • Zasady diety wiosenno-letniej

    ...- grapefruity, jabłka, pomarańcze, mandarynki, ananasy, brzoskwinie, śliwki, wiśnie, czereśnie, maliny, arbuzy, melony, mango, gruszki, cytryny, limonki, kiwi, morele, agrest, porzeczki, papaje, jeżyny...

  • Późnym latem i wczesną jesienią w sklepach pojawiają się najsmaczniejsze gruszki – te najsłodsze i najbardziej aromatyczne. Nie zmarnuj sezonu! Nasi użytkownicy podpowiedzą ci, co smacznego możesz z nich przygotować. Fot. 123RF Kierowanie się sezonowością jest w kuchni najważniejsze. Tylko wówczas możemy być pewni, że dania przez nas przygotowywane będą tak smaczne, jak to tylko możliwe. Każdy wie, że najlepsze pomidory zjemy latem, za to brukselka najlepsza będzie dopiero po pierwszych...