• Informacje na temat:

    gruszka w zalewie octowej

Przepisy na temat: gruszka w zalewie octowej
  • Gruszki na dziś, gruszki na jutro

    Owoce sezonu - gruszki mogą być podstawą smacznego deseru. Ci, którzy lubią ostrzejsze smaki, mogą przygotować gruszki w zalewie octowej, do mięs. Gruszki mogą zawojować wasz stół.

  • Mój ulubiony kompot :-)

  • Zamknij lato w słoiku

    ...to klasyk, czyli gruszki i jabłka w zalewie octowej z gwiazdką anyżu, goździkami, zielem i liściem laurowym. Do tego odrobina cukru. "Dodanie cynamonu też jest dobrym pomysłem" - przyznaje kucharz(...) balsamicznym, żeby wydobyć z nich słodycz. "Doprawiamy to odrobiną tajskiej bazylii z kolendrą i kisimy w słonej zalewie" - instruuje. Można użyć też pomidorków koktajlowych. "One potrzebują mniej ciepła...

  • Bardzo lubię gruszki w zalewie octowej z goździkami, ale że akurat była promocja na brzoskwinie... :)

  • Dżemy, powidła, soki, marynaty

    ...w zalewie octowej z dodatkiem przypraw. Marynować można wszystkie warzywa, a także owoce pestkowe i jagodowe. Tak przygotowane przetwory są bardzo trwałe, ale pamiętaj, że ocet szkodzi zdrowiu...

  • Przepisów na zrobienie marynowanych śledzi w zalewie octowej jest mnóstwo. Ja zrobiłam śledzie według domowego, starego przepisu, takie najzwyklejsze, prosto z beczki, solone, wymoczone, oczyszczone z wnętrzności i obrane ze skóry.

  • U nas zawsze znika szybko ze stołu. Najlepsza po dwóch dniach.Słodko-winna w smaku.

  • Śledzie smażone, zanurzone w słodko kwaśnej zalewie octowej z cebulą .

  • Najpopularniejsze, najlepsze i najprostsze grzybki w zalewie octowej.

  • Kółeczka, czyli kotlety w zalewie octowej z cebulką

Artykuły na temat: gruszka w zalewie octowej
  • Kochasz weekendowe wypady na działkę?

    ...wyborne nalewki lub warzywa w zalewie octowej, które zimą będą smakowały jeszcze lepiej. Przygotowane w ten sposób buraki, grzyby lub ogórki będziesz mogła wykorzystywać na mnóstwo sposobów. Nie...

  • Wielki test o żywności - sprawdź wyniki

    Małgorzata Ostrowska - Królikowska i Dariusz Jakubowski zostali zwycięzcami Wielkiego Testu o Żywności.

  • Dżemy, powidła, soki, marynaty

    ...przykład włoszczyznę. Sól pochłania zawartą w niej wodę, unieszkodliwiając drobnoustroje. Inną metodą jest marynowanie w zalewie octowej z dodatkiem przypraw. Marynować można wszystkie warzywa, a także...